karpik Napisano wczoraj o 16:40 Napisano wczoraj o 16:40 (edytowane) 18 minut temu, bjar_1 napisał: Nie no, tamci to akurat nie lewaki, w sumie to nie wiadomo do końca co. Mam na myśli tych z Europy, co tyle beżu do siebie nazwozili. Tych z Europy mi nie szkoda. Płacą historyczną cenę za setki lat kolonializmu, niewolnictwa i grabieży z krajów, z których do nich przybywają. Do Polski na szczęście im nie śpieszno, a i podejście Polaków jest "inne" niż te, które było w "otwartej Europie". Ja piszę tylko o hipokryzji (nieodzownej po prawej stronie)Amerykańca, który przyjeżdża i poucza gdy u siebie mają syf i taki sam, jak nie większy problem z migracją i przestępczością. Edytowane 23 godziny temu przez karpik Cytuj
szutnik Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 57 minut temu, karpik napisał: Do Polski na szczęście im nie śpieszno, a i podejście Polaków jest "inne" niż te, które było w "otwartej Europie". Ale pamiętaj , że już pewnie niedługo zwrócą nam te 350-400k ( lub nawet więcej) tych "choreografów, studentów bez matury" itp. jako do kraju , który wystawiał im wizy i wtedy my będziemy mieć problem . I nie będzie to relokacja tylko zwrot . Cytuj
karpik Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 3 minuty temu, szutnik napisał: Ale pamiętaj , że już pewnie niedługo zwrócą nam te 350-400k ( lub nawet więcej) tych "choreografów, studentów bez matury" itp. jako do kraju , który wystawiał im wizy i wtedy my będziemy mieć problem . I nie będzie to relokacja tylko zwrot . Mówisz, że dostali wizy i uciekli na zachód (po to była im wiza?). Teraz ktoś ich zmusi do przyjazdu do naszej mlekiem i miodem płynącej i oni chętnie tu zostaną? Pisałem xx razy. Gdyby chcieli to by ich tu było miliony i moglibyśmy im skoczyć z naszym ułomnym aparatem państwa. Póki co nie jest to zagrożenie większe od naszych wschodnich przybyszów z Ukrainy czy Gruzji, a porównywanie tego do zagrożenia ze strony moskwy wydaje mi się żartem. Cytuj
M81 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 8 godzin temu, Cronos napisał: Chodzi Ci o tego gościa co się położył na ziemi? UJuż zapomniałem o tym. Nosz straszne. A kto nad nim płakał/płacze? Jakie media? Piszesz o grobach jako "podobno", no tak, narracja prawactwa opiera się na "podobno". Udanego poszukiwania. Tylko nie zapomnij łopaty https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-03-10/janina-ochojska-twierdzi-ze-ofiar-na-granicy-jest-wiecej-mowi-o-zbiorowym-grobie/ Cytuj
M81 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Lubicie badania opinii społecznej? Oczywiście... https://x.com/Pawel_Musialek/status/1890340256399892967 Cytuj
karpik Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowane) 8 minut temu, M81 napisał: Lubicie badania opinii społecznej? Oczywiście... https://x.com/Pawel_Musialek/status/1890340256399892967 Nic tylko ci pogratulować. To w lwiej części owoc ciężkiej pracy rosyjskiej propagandy i tobie podobnych podżegaczy. Edytowane 22 godziny temu przez karpik Cytuj
M81 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowane) 6 godzin temu, canabis.dw napisał: Już samo to, że z braku aktualnych problemów zmuszony jesteś do podpierania się wypowiedziami mającymi 7 i wiecej lat powinno wywołać jakąs refleksje. Zwłaszcza, że np ta wypowiedz Sikorskiego o dużych okrętach na Bałtyku nawet dzis, nie jest oderwana od rzeczywistości czy nie mieszcząca sie w granicach dyskusji Chcesz powiedzieć, że siedem lat temu nie należało modernizować WP? Wypowiedź Sikorskiego ma się do rzeczywistości tak jak UFO w Wylatowie i chipy w szczepionkach Poza tym mniejszych okrętów też przecież nie kupili. Edytowane 22 godziny temu przez M81 Cytuj
canabis.dw Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 47 minut temu, M81 napisał: Chcesz powiedzieć, że siedem lat temu nie należało modernizować WP? Wypowiedź Sikorskiego ma się do rzeczywistości tak jak UFO w Wylatowie i chipy w szczepionkach Poza tym mniejszych okrętów też przecież nie kupili. Dość "frywolnie" i w sposób trudny do przewidzenia przebiega Twój proces myślowy. No dobra - Klich i Siemoniak robili źle dla wojska , no ale po nich przecież nastapiło 8 lat tłustych wiec okrętów mamy tyle i tak duże jak trzeba... mamy? Skoro Sikorski bredzi i jego wypowiedz jest oderwana od rzeczywistości to weź mi wytłumacz dlaczego ruska flota czarnomorska dostała takie baty i jak wyglądają nasze możliwości i szanse w temacie przeciwdziałania lub zestrzeliwania ruskich pocisków przeciw okretowych Cytuj
M81 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 26 minut temu, canabis.dw napisał: Dość "frywolnie" i w sposób trudny do przewidzenia przebiega Twój proces myślowy. No dobra - Klich i Siemoniak robili źle dla wojska , no ale po nich przecież nastapiło 8 lat tłustych wiec okrętów mamy tyle i tak duże jak trzeba... mamy? Skoro Sikorski bredzi i jego wypowiedz jest oderwana od rzeczywistości to weź mi wytłumacz dlaczego ruska flota czarnomorska dostała takie baty i jak wyglądają nasze możliwości i szanse w temacie przeciwdziałania lub zestrzeliwania ruskich pocisków przeciw okretowych Tutaj przykład jak frywolnie i w sposób trudny do przewidzenia może przebiegać proces myślowy https://defence24.pl/polityka-obronna/siemoniak-o-f-35-w-wojsku-polskim-sa-wazniejsze-potrzeby-brakuje-informacji Cytuj
Cronos Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 10 minut temu, M81 napisał: Tutaj przykład jak frywolnie i w sposób trudny do przewidzenia może przebiegać proces myślowy https://defence24.pl/polityka-obronna/siemoniak-o-f-35-w-wojsku-polskim-sa-wazniejsze-potrzeby-brakuje-informacji Mnie szczerze wali co pięć (5) lat temu gadał Siemoniak (poseł), tak jak wali mnie co gadali wtedy Macierewicz czy Błaszczak. Od 3 lat jest zupełnie inna rzeczywistość (nie zauważyłes bo Internet Explorer wyświetli Ci za 5 lat). Mnie interesuje jutro, które jest niepewne. Tacy jak Ty poliżą kogo trzeba gdzie trzeba i się odnajdą. Ale ja rusa nigdzie nie mam zamiaru lizać. Cytuj
canabis.dw Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 10 minut temu, M81 napisał: Tutaj przykład jak frywolnie i w sposób trudny do przewidzenia może przebiegać proces myślowy https://defence24.pl/polityka-obronna/siemoniak-o-f-35-w-wojsku-polskim-sa-wazniejsze-potrzeby-brakuje-informacji Ty masz to jakoś pozapisywane czy na pamięć sie uczysz ich wypowiedzi 5 lat do tyłu.?? Nie wiem co na Tobie wywiera aż tak wielkie wrażenie, bo jak dla mnie jest to tylko jakaś tam wypowiedz posła ówczesnej opozycji 5 lat temu- jakis tam głos w dyskusji, można się bardziej lub mniej zgadzać i tyle 1 Cytuj
PAULUS_pl Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 2 minuty temu, canabis.dw napisał: Ty masz to jakoś pozapisywane czy na pamięć sie uczysz ich wypowiedzi 5 lat do tyłu.?? Nie wiem co na Tobie wywiera aż tak wielkie wrażenie, bo jak dla mnie jest to tylko jakaś tam wypowiedz posła ówczesnej opozycji 5 lat temu- jakis tam głos w dyskusji, można się bardziej lub mniej zgadzać i tyle Taki akurat jest przekaz dnia, linki rozesłane z centrali na maila żeby trolownia nie przepaliła resztki szarych komórek podczas szukania w internecie wypowiedzi randomowego posła opozycji sprzed x lat. Nawet nie zauważył że to kuwetowy był ministrem obrony 7 lat temu. Cytuj
M81 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Nie spodobał się wywiad? Moim zdaniem jest bardzo cenny Cytuj
Erih Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 16 godzin temu, canabis.dw napisał: Słuchając tego co i w jaki sposób on mówi ciężko nie odnieść wrażenia, że to głąb - może i w jakis tam sposób cwany ale jednak głąb. Osobnym problemem jest jego narcyzm i samouwielbienie rozbudowane do granic niemozliwości No właśnie na ten jego narcyzm i samouwielbienie bym liczył. On będzie chciał zakończyć tą wojnę (choćby chwilowo) ale na swoich warunkach. I z pewnością nie na takich by opinia publiczna przykleiła mu łatkę przegrywa. Nawet wycofanie z Afgana ustawił tak, żeby ew problemy zostawić następcy. Cytuj
canabis.dw Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 6 minut temu, Erih napisał: No właśnie na ten jego narcyzm i samouwielbienie bym liczył. On będzie chciał zakończyć tą wojnę (choćby chwilowo) ale na swoich warunkach. I z pewnością nie na takich by opinia publiczna przykleiła mu łatkę przegrywa. Nawet wycofanie z Afgana ustawił tak, żeby ew problemy zostawić następcy. Ja licze na to, że jedynym skojarzeniem na temat "co to Polska?" w głowie Trumpa może być to, że za pierwszej kadencji, podczas wizyty dobrze go przyjeliśmy - w kontraście do zachodniej europy. Jest też oczywiście nasz as pik! - prezydent Andrzej, twierdzi przecież że relacje ma maksymalnie zajebiste z Trumpem wiec może nam krzywdy nie da zrobić i pozytywnie się jednak w historiii zapisze :) Cytuj
karpik Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Koreańczycy wrócili pod Kursk. VID_20250214_220357_978.mp4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi