Cronos Napisano 29 Styczeń 2025 Napisano 29 Styczeń 2025 33 minuty temu, karpik napisał: Daj spokój. To jakaś broszurka reklamowa. Poczytaj o Grupie Azoty. Mała ilość zamówień, nietrafione i fatalnie przeprowadzone inwestycje pisdzielców = ponad 10mld zł długu. Ano reklamowa, tylko jako przykład znalazłem, pierwsze z rzędu. O Azotach wiem dobrze, co PiS wyprawiał żeby zakompleksiony Obajtek wyrabiał majątki na Orlenie. Bo liczył się tylko Orlen. Natomiast cieszy że odchodzi się od nawozów azotowych na rzecz ogólno mineralnych np mączkę bazaltową.
karpik Napisano 29 Styczeń 2025 Napisano 29 Styczeń 2025 "Drony SBU i SSO uderzyły w pompownię ropy Andreapol i arsenał rakietowy w obwodzie twerskim Tej nocy SBU i Siły Operacji Specjalnych przeprowadziły wspólną operację specjalną mającą na celu zniszczenie przepompowni ropy naftowej Andreapol , będącej ważnym elementem Baltic Pipeline System-2. W wyniku ataku uszkodzona została platforma pomp filtracyjnych oraz zbiorniki z dodatkami, doszło do wycieku oleju i pożaru. Rosjanie musieli zatrzymać główny rurociąg dostarczający ropę do terminalu Ust-Ługa w obwodzie leningradzkim. Kolejnym celem SBU i SSO był 23. arsenał rakietowy Ministerstwa Obrony Rosji w obwodzie twerskim. Drony uderzyły w sam pociąg i trzy budynki jednostki wojskowej. Doszło do ponad 20 eksplozji."
karpik Napisano 29 Styczeń 2025 Napisano 29 Styczeń 2025 Okolice Chersoniu. VID_20250129_170848_075.mp4
M81 Napisano 29 Styczeń 2025 Napisano 29 Styczeń 2025 Lubicie badania opinii publicznej? Oczywiście Polacy o Ukrainie i stosunkach polsko-ukraińskich. Ile zmiany, ile kontynuacji? Polacy o Ukrainie i stosunkach polsko-ukraińskich 2025 | Centrum Mieroszewskiego
M81 Napisano 29 Styczeń 2025 Napisano 29 Styczeń 2025 Ukraińcy reagują na zapowiedzi Trzaskowskiego o 800 plus. „Nie przetrwamy"
karpik Napisano 29 Styczeń 2025 Napisano 29 Styczeń 2025 3 minuty temu, bodziu000000 napisał: No to poszło Tuskowi w pięty Nie przypominam sobie, żeby za rządów piss Biden mścił się na Polakach.
Czlowieksniegu Napisano 30 Styczeń 2025 Napisano 30 Styczeń 2025 sebek1974 Ja bym się nie posiłkował mniej czy bardziej udanymi memami...- w zupełności wystarczy powtórzona przez nią deklaracja, czy i co będzie jednym z pierwszych, ważniejszych, zadań AfD do najbliższych wyborach do Bud. Czyli możliwie szybkie uruchomienie NS....
Cronos Napisano 30 Styczeń 2025 Napisano 30 Styczeń 2025 4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: sebek1974 Ja bym się nie posiłkował mniej czy bardziej udanymi memami...- w zupełności wystarczy powtórzona przez nią deklaracja, czy i co będzie jednym z pierwszych, ważniejszych, zadań AfD do najbliższych wyborach do Bud. Czyli możliwie szybkie uruchomienie NS.... Tylko że nie uruchomi, choćby stanęła na głowie. To tak nie działa. A "możliwie szybkie" to prędzej wybuduje nową nitkę NS - 3. Powodzenia. NS-2 natomiast jest zatopionym wrakiem, polecam przeczytać np: https://www.gospodarkamorska.pl/dunska-agencja-energii-zezwala-na-prace-prace-budowlane-przy-gazociagu-nord-stream-2-83071
Tyr Napisano 30 Styczeń 2025 Napisano 30 Styczeń 2025 A coś se człowiek myślał? Niemce uważają, każde niemce i od zawsze, że oni powinni władać Europą. Teraz plan mają taki, że zajmą się dilowaniem, żarłem z mercosur i ukrainy po wykończeniu rolnictwa w UE, ruskim gazem po wojnie i sprzedażą nam naszego węgla. Sami w ramach tych układów uratują swój przemysł a nam przypadnie rola bagiennego rezerwatu i taniej siły roboczej...
Rekomendowane odpowiedzi