miroslav Napisano 14 Wrzesień Napisano 14 Wrzesień Czysto z "socjologicznej" ciekawości czy po dniu dzisiejszym gdy padają tamy a i most ledwie funkcjonują moje wczorajsze uwagi wydają się równie absurdalne ? Przepraszam nie powinienem dawać wyprowadzić się z równowagi, starałem się wyjaśnić zjawisko na tle naukowym bez gdybań i widzimisię :) Jeśli komuś dopiekłem może były przyczyny choć pozostaję "skruszony" :))) Cytuj
bjar_1 Napisano 14 Wrzesień Napisano 14 Wrzesień Przedmioty takie jak ogniwa gąsienic (pojedyncze i spięte po 1/2/kilka), pojedyncze koła od Pz.III, kawałki pancerza cirka 50 x 50 cm itp. drobnica nie podlegają prawu przesuwania przez rzekę? Cytuj
miroslav Napisano 14 Wrzesień Napisano 14 Wrzesień 3 minuty temu, bjar_1 napisał: Przedmioty takie jak ogniwa gąsienic (pojedyncze i spięte po 1/2/kilka), pojedyncze koła od Pz.III, kawałki pancerza cirka 50 x 50 cm itp. drobnica nie podlegają prawu przesuwania przez rzekę? Owszem podlegają choć "wolniej" liczy się gęstość ,przekrój , siła nurtu , podłoże ,geometria rzeki ( zakole , brzeg, czy środek ) czyli jeśli wrzucisz kaloryfer obok brzegu po roku przesunie się 1 mm. :) Natomiast w środku nurtu rzeki może 10- 50 cm ? Dodajmy jakiej rzeki czyli masa i siła przepływającej wody musi mieć wpływ na wynik :))) ale jeśli nadal masz wątpliwości ja wymiękam :) Istnieje Fizyka i fizyka niech każdy wybierze co lubi . Każdemu według potrzeb życzę :) Cytuj
Woodhaven Napisano 15 Wrzesień Napisano 15 Wrzesień W następnym odcinku ..... papierek z 16.9.1939 Cytuj
toska Napisano 15 Wrzesień Napisano 15 Wrzesień (edytowane) 16 godzin temu, bjar_1 napisał: Tak. Pływające tak. Na co ci to? W ziemi biłgorajskiej mamy dwa w rzekach oba nie drgnęły jeden z 39 a drugi 44 . Nawet kuchnia polowa w Tanwi jak leżała tak leży jak miałem 12 lat na hujstwie nogę rozjebałem w tym roku a mam 45 lat dalej w tym samym miejscu nogsa bym rozjebał. Żeby nie było kuchnia jest szwabska. Edytowane 15 Wrzesień przez toska Cytuj
bjar_1 Napisano 15 Wrzesień Napisano 15 Wrzesień Teraz, Woodhaven napisał: W następnym odcinku ..... papierek z 16.9.1939 No jest Ju 87 B z II./St.G.2 Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 15 Wrzesień Napisano 15 Wrzesień 8 godzin temu, Woodhaven napisał: W następnym odcinku ..... papierek z 16.9.1939 Wg M. Emmerlinga w 16.09.1939 r. (sobota) nie zgłoszono straty w jednostkach Stuka/Schachtflieger w regionie Modlina. Luftwaffe nad Polską 1939, cz. III Stukaflieger Cytuj
bjar_1 Napisano 15 Wrzesień Napisano 15 Wrzesień No chyba jednak zgłoszono, skoro jest w kwitach GQM. Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 15 Wrzesień Napisano 15 Wrzesień Czekam na następny odcinek. Dobrze, że widać znowu Adama i Marka w akcji.. Cytuj
Woodhaven Napisano 15 Wrzesień Napisano 15 Wrzesień 5 godzin temu, bjar_1 napisał: No jest Ju 87 B z II./St.G.2 Hmm ;-) 1 Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 19 Wrzesień Napisano 19 Wrzesień W dniu 15.09.2024 o 12:15, Spirit of Warsaw napisał: ..Dobrze, że widać znowu Adama i Marka w akcji.. Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 27 Wrzesień Napisano 27 Wrzesień O! Jest! Widzę! Droga… Chyba na Ostrołękę! https://www.youtube.com/watch?v=lLcld1lKfH8 Cytuj
Cypis Napisano 27 Wrzesień Napisano 27 Wrzesień Tak się zastanawiam czy to temat o samolotach pod Modlinem czy o czołgu Vickers ? Może ktoś by zrobił porządek w tym burdlu. Cytuj
gacol Napisano 27 Wrzesień Autor Napisano 27 Wrzesień W tym konkretnym materiale jest wzmianka także i o różnych samolotach. Na przyszłość obejrzyj, zanim skomentujesz. Cytuj
Cypis Napisano 27 Wrzesień Napisano 27 Wrzesień (edytowane) Godzinę temu, gacol napisał: W tym konkretnym materiale jest wzmianka także i o różnych samolotach. Na przyszłość obejrzyj, zanim skomentujesz. to może wrzucimy tu każdy film na którym pojawi się samolot nad Modlinem. Bo 99% filmu jest o poszukiwaniu czołgu. Tytuł wątku "Samoloty pod Modlinem" Tytuł filmu "Zaginiony polski czołg Vickers – czy został odnaleziony? " jeżeli ty tu widzisz logikę zamieszczenia tego filmu w tym wątku , tylko dlatego , że w filmie jest krótka wspominka o samolocie , to nawet trudno to komentować. Edytowane 27 Wrzesień przez Cypis Cytuj
Adek12 Napisano 27 Wrzesień Napisano 27 Wrzesień 9 minutes ago, Cypis napisał: to może wrzucimy tu każdy film na którym pojawi się samolot nad Modlinem. Bo 99% filmu jest o poszukiwaniu czołgu. Tytuł wątku "Samoloty pod Modlinem" Tytuł filmu "Zaginiony polski czołg Vickers – czy został odnaleziony? " jeżeli ty tu widzisz logikę zamieszczenia tego filmu w tym wątku , tylko dlatego , że w filmie jest krótka wspominka o samolocie , to nawet trudno to komentować. ale umieszczenie tu tego filmu ma sens, to jest to samo miejsce i te same poszukiwania Cytuj
sebek1974 Napisano 27 Wrzesień Napisano 27 Wrzesień Moja propozycja nazwy tego wątku: Co kryje Wisła pod Modlinem. I wszyscy będą zadowoleni. Cytuj
bjar_1 Napisano 2 Październik Napisano 2 Październik Są w tej Wiśle wrześniowe samoloty, czołgi to i jakiś okręt by się przydał. Nie wpłynęło tam przypadkiem z tragarzami coś z Bałtyku w 1939 roku? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi