Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s "Ciężkie bombardowanie Tyru przez..." Gdy talibowie/islamiści niszczyli, w ilościach hurtowych, zabytki w np Afganistanie, Świat zgrzytał ze złości i nerwów zębami... Ciekawe, czy ktokolwiek, skomentuje antyczne miasto, które znika. Tak, wiem- przy okazji I. wymorduje kolejne setki czy tysiące ludzi. Ale ludobójcy tak mają.
toska Napisano %s o %s Napisano %s o %s Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: "Ciężkie bombardowanie Tyru przez..." Gdy talibowie/islamiści niszczyli, w ilościach hurtowych, zabytki w np Afganistanie, Świat zgrzytał ze złości i nerwów zębami... Ciekawe, czy ktokolwiek, skomentuje antyczne miasto, które znika. Tak, wiem- przy okazji I. wymorduje kolejne setki czy tysiące ludzi. Ale ludobójcy tak mają. To niedobre jest o tym mówić... Państwo 404 ma glejt który sobie wypracowało przez 80 lat...
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s 1 minutę temu, toska napisał: To niedobre jest Jakby Ci to powiedzieć....
MonikaNJ Napisano %s o %s Napisano %s o %s Nawet nie wiem jak to nazwać. Mam przyjaciół i po stronie Izraela (tu nawet przechrztów kuzynów); ale też po stronie Palestyny, Syrii. Nie wiem jak wszyscy, ale ci których znam chcą spokoju i pokoju. Naród, który przeszedł Szoah nie powinien mordować innych i niszczyć zabytków. Q... nie czyń drugiemu co tobie nie miłe. Jaki z tego morał? Człowiek jest podły i w zależności od świecznika, eksterminuje innych. Eksterminacja zawsze jest ubierana w politykę i wyższe cele. No bo jak zapobiec poniżania kobiet w islamie - najlepiej wysadzić szkołę z dziećmi.
Erih Napisano %s o %s Napisano %s o %s 58 minut temu, MonikaNJ napisał: Nawet nie wiem jak to nazwać. Mam przyjaciół i po stronie Izraela (tu nawet przechrztów kuzynów); ale też po stronie Palestyny, Syrii. Nie wiem jak wszyscy, ale ci których znam chcą spokoju i pokoju. Naród, który przeszedł Szoah nie powinien mordować innych i niszczyć zabytków. Q... nie czyń drugiemu co tobie nie miłe. Jaki z tego morał? Człowiek jest podły i w zależności od świecznika, eksterminuje innych. Eksterminacja zawsze jest ubierana w politykę i wyższe cele. No bo jak zapobiec poniżania kobiet w islamie - najlepiej wysadzić szkołę z dziećmi. Bo widzisz, Moniko, twoi znajomi najwyraźniej reprezentują pewną specyficzną grupę, która, jak z kolei ja obserwuję, jest jednak mniejszością. O czym świadczy na przykład skład rządu Izraela - ale po drugiej stronie jest podobnie. PS Dlatego nie odczuwam żadnej sympatii do stron konfliktu, choć po obu stronach są osoby które lubię i cenię.
pawel_breslau Napisano %s o %s Napisano %s o %s — Teraz moje instrukcje brzmią: pogłębić i rozszerzyć naszą kontrolę nad obszarami, które były pod kontrolą Hezbollahu — powiedział premier Izraela Binjamin Netanjahu w nagraniu opublikowanym przez jego biuro. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/izrael-rozszerza-dzialania-w-libanie-binjamin-netanjahu-zabral-glos/1j2k3pg?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg
Czlowieksniegu Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu W dniu 28.05.2026 o 23:28, MonikaNJ napisał: ci których znam chcą spokoju i pokoju Promile tambylców... Ja do upadłego będę bronił mojej wersji, trzymam się jej od lat, że nikomu, wliczając zdecydowany % tambylców, państwa ościenne i nie tylko, nie zależy na, już nawet nie pokoju, a spokoju w tamtym zakątku. I każdy z nich, pomijam religie, gdzie każda dramatycznie ryje głowy, ma w zanadrzu politykę mikro i makro, frukta, władzę i uniwersalne, że "wojna to doskonały moment dla interesów". Pamiętajmy także o zbiorowych lub indywidualnych dysfunkcjach intelektualnych.
MonikaNJ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Erich i Yeti myślę, że macie rację (niestety) - specyficzny promil tambylców - trafne. Niby wiem jak działa polityka- pieniądze i rządzenie strachem, ogłupianie ludzi zarówno religijnie jak i materialnie( ziemia !!!!!!); jednak cały czas u mnie głupia nadzieja próbuje wziąć górę, że ludzie uczą się na błędach historii. Nie uczą się wybierają ( no wiadomo kogo); często zemsta jest wyznacznikiem przyszłości. Albo tak się wydaje. Wszędzie to samo. p.s. jestem matką i rozpacz nad losem dzieci, zaciera spojrzenie.
Erih Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) 11 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: nikomu, wliczając zdecydowany % tambylców, państwa ościenne i nie tylko, nie zależy na, już nawet nie pokoju, a spokoju w tamtym zakątku. Część państw ościennych to akurat pokoju i spokoju bardzo by chciała, Egipt, Oman, Arabia Saudyjska... nie mówiąc o takim Libanie. Co najwyżej są tam gromady oszołomów/kombinatorów którym konflikt pasuje. Ale to nie większość. Edytowane 4 godziny temu przez Erih
Rekomendowane odpowiedzi