Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem o której godzinie Kierwa niby dmuchał? Na X napisał tuż po 15. A tyczasem na kwicie jest godzina uruchomienia alkomatu 1445Z, czyli Zulu Time - w Polsce aktualnie +2h czyli 1645. Alkomat pewnie podłączony do sieci, powinien synchronizować zegar z serwerem czasu.

M.

Napisano (edytowane)
31 minut temu, beaviso napisał:

Nie wiem o której godzinie Kierwa niby dmuchał? Na X napisał tuż po 15. A tyczasem na kwicie jest godzina uruchomienia alkomatu 1445Z, czyli Zulu Time - w Polsce aktualnie +2h czyli 1645. Alkomat pewnie podłączony do sieci, powinien synchronizować zegar z serwerem czasu.

M.

Wycofuję, ale częściowo. Na kwicie jest model - to Draeger 9510. Niby zegar w nim ustawia się ręcznie, a ten tylko potrafi przestawić się lato/zima. Ale nawet wg polskiej instrukcji powinna być literka S lub W. summer/winter. Może w tej wersji oprogramowania jednak Z oznacza Zulu? Aparat ma złącze ethernet do sieci IP, nie wykluczam zatem możliwości synchro czasu.

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano (edytowane)

Ale jedno powiem - nikt tego nie wyłapał?

Nieudane dmuchania - Failed blowings, wartość = 1.

Wg instrukcji w takim przypadku nie powinno być wyniku, tylko przyczyna nieudanego dmuchania (tekstowo) - na przykład zbyt krótki czas, za mała objętość wydmuchanego powietrza.

Wynik liczbowy pojawia się w przypadku gdy nieudane dmuchania mają wartość  = 0.

Głosowałem i zagłosowałbym na PO, ale - ten teges - po co robić ze mnie głupka? :) 

M.

P.S. Jakby ktoś chciał postudiować instrukcję:

https://alkotester.pl/dopobrania/drager9510/instrukcja.pdf

Edytowane przez beaviso
Napisano
Godzinę temu, bodziu000000 napisał:

A on wcześniej chyba granat wrzucił do dziury w celu sprawdzenia czy tam czasami jakiś ukr się nie ukrywa. Ciekawa taktyka 🤔 zważywszy, że mógł tam być jeden z jego ziomali. 

Napisano

"Rosjanie mocują te palety do motocykli i tak zmodyfikowanego pojazdu używają do przewożenia strzelców zmotoryzowanych"

Fajne i śmieszne, ale gdzie te zdjęcia z onucami na palecie? Pewnie dowożą tym zaopatrzenie co nie jest głupie jak działa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie