bodziu000000 Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2023 W alternatywnej rzeczywistości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2023 A propos i exilibris mobilizacji, deportacji, itp, itd... https://www.rp.pl/swiat/art39049061-polska-zaczela-wydawac-ukrainie-jej-obywateli-ktorzy-trudnia-sie-przemytem-ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 36 minut temu, Czlowieksniegu napisał: „According to the preliminary version, the cause of the fall was difficult weather conditions”. Jakie złe te pogody są u dzikich i jak bardzo się na nich zawzięły. Zła pogoda - jak wiemy z ust mędrca - zabiła prigożyna; teraz zła pogoda zniszczyła śmigłowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Rosyjskie drony eksplodowały na terytorium Rumunii 5 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: A Rumunia zdementowała. Pobór lekcji od partii PiS...? - „Myślę, że w tym konkretnym przypadku oni (rumuńskie władze - red.) badają teraz wszystkie aspekty tego, co się stało. Nie ma sensu zaprzeczać, że coś się stało. I autorytatywnie stwierdzamy, z dowodami, że to drony Shahed tam poleciały. Mamy fotograficzne dowody” - stwierdził Dmytro Kułeba. - „Istnieje tendencja, aby nie eskalować interpretacji pewnych wydarzeń przez sojuszników, aby nie angażować się w bezpośredni konflikt” - dodał Kułeba. _________________________________________ Czyli chyba jednak szkoła partii PiS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Dla pełnej jasności: ● 15 listopada 2022 – dwie rakiety (zestrzeliwana i zestrzeliwująca) spadają w Przewodowie → „Nic się nie stało”, 11 godzin milczenia partii PiS, pierwsze informacje o zdarzeniu z USA, nie z Polski. Zastosowana przez PiS najlepsza PRLowska szkoła po wybuchu rotundy PKO w Warszawie w 1979 roku. ● 16 grudnia 2022 – trzy ruskie cruise'y odpalone na Polskę → Milczenie PiS, kłamstwa PiS, oficjalnie nikt niczego nie wie przez pół roku, typowe PiSowskie „Nic się nie stało, bum, bum, Polacy nic się nie stało!” ● 12 maja 2023 – dwa białoruskie balony wleciały nad Polskę → PiSowskie „Polacy spox, nic się nie stało” ● 1 sierpnia 2023 – wlot białoruskich Mi-8 i Mi-24 nad Polskę → PiSowskie dementi idące w zaparte, do absurdu i urzygu, nikt niczego nie wie, dopiero cywilni sygnaliści pokazali gościnne występy (biało)ruskich śmigłowców nad III RP. Typowe PiSowskie „Nie widziałem, nie słyszałem, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem”. __________________________________________ Dla zainteresowanych łącznie historią, politologią i polityką warto będzie obserwować, jak z tym wydarzeniem poradzi sobie Rumunia? Teraz się okaże, czy w Rumunii rządzi Rumunia, czy Ambasada Stanów Zjednoczonych, czy amerykańskie media, które powiedzą coś o sprawie szybciej i więcej, jak miało to miejsce w przypadku polskiego Przewodowa, „bo Pentagon pozwolił”… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: A propos i exilibris mobilizacji, deportacji, itp, itd... https://www.rp.pl/swiat/art39049061-polska-zaczela-wydawac-ukrainie-jej-obywateli-ktorzy-trudnia-sie-przemytem-ludzi Porucznik Michalska już niejedną nieprawdziwą rzecz wygłosiła, więc zostawmy ją w spokoju. Ukraińcy twierdzą, że z samej tylko Polski jest do wzięcia nie 80 tys. dekowników (wg dziennika Rzeczpospolita i Michalskiej), ale 60 tys. To i tak bardzo dużo, ponieważ to jest skład osobowy 15 ukraińskich brygad, których dramatycznie brakuje na froncie. W samej tylko mojej wsi wystarczy, żeby policja weszła dziennie do tramwajów, autobusów i metra i spokojnie wygarnie się - dziennie - 300÷400 ukraińskich dekowników. Już nie mówiąc o weekendzie i bulwarach nadwiślańskich z hektolitrami piwska, gdzie poweekendowy urobek policji spokojnie wyniósłby 700-1000 dekowników. Tylko komu będzie się chciało chcieć? Odpowiedź: Nikomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Je... "Tylko komu będzie się chciało chcieć? Odpowiedź: Nikomu. " I tu się mylisz... Tyle, że aby to z sensem i formalnym, i technicznym zrobić, trzeba N tygodni na uzgodnienia, a wcześniej na opracowanie jakiejś formy... Mam niemiłe uczucie, że z powodów... różnych*, może to być standardowo na łapu-capu wprowadzone i wtedy dopiero będzie problemów i tragedii cała masa. * eufemizm, żeby się kolejna afera koperkowa nie rozpętała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 22 godziny temu, Cypis napisał: Dymisja MO Aleksieja Reznikowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Kacapienko, ten co Ukrom Mi-8 przyprowadził: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Wyrokowcy z Wagnera masowo przestępstwa i to z "górnej" półki popełniają, a tu taki pech :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Wrzesień 2023 Share Napisano 4 Wrzesień 2023 Ćpuny se wstrzykujom ten marihunanen... Szok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi