Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

"Okolice Bachmutu. O każdy metr.."

A później znów do następnej zalesionej, kiedyś, miedzy i od początku...

Kompletny obłęd.

W poprzednim „bachmutowym sezonie” 8 miesięcy trwała bitwa o wybieg-toaletę dla psów w Bachmucie, bo miał dobre położenie do krycia ogniem terenu na zachód od miasta.

Napisano
6 godzin temu, bjar_1 napisał:

Rychło w czas.

Nie wiem jakim cudem polska policja miałaby tych dekowników wyłapywać w Polsce? Zaapeluje o donosy Polaków na nich? Będzie robiła (jak na Ukrainie) naloty na knajpy, kluby i inne miejsca publiczne, żeby ich wyłapywać? Zaraz wyjdzie fafnaście organizacji watchdogowych i zrobią z tego aferę międzynarodową na 24 fajerki o łamaniu praw człowieka i innych takich.

Napisano

Je...

"Kompletny obłęd..."

Ale jak się spojrzy na krajobraz, to pomijając niewielkie wsie czy mieściny, tak to z grubsza wygląda. Te kiedyś zadrzewione miedze/paski nawet mają jakąś specjalną tambylczą nazwę, której nie pomnę.

"Rychło w czas..."

Wystarczy sprawdzać dokumenty większości "przewozów osób" i podobnych...

Nie ma za co...

PS

"Zaraz wyjdzie fafnaście* organizacji watchdogowych i zrobią z tego aferę międzynarodową na 24 fajerki o łamaniu praw człowieka i innych takich. "

Jeśli byłoby to w sensowny sposób** zorganizowane i podparte papierologią naszą a przede wszystkim tamtejszą, dałoby się zorganizować...
A tego typu organizacje, w tym wypadku, należy olać...

* prawidłowy zapis tej liczby to fEfnaście...
** wiem, za dużo wymagam...

Napisano
36 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

According to the preliminary version, the cause of the fall was difficult weather conditions”.

Jakie złe te pogody są u dzikich i jak bardzo się na nich zawzięły. Zła pogoda - jak wiemy z ust mędrca - zabiła prigożyna; teraz zła pogoda zniszczyła śmigłowiec.

Napisano
6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:
5 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

A Rumunia zdementowała.

Pobór lekcji od partii PiS...?

- „Myślę, że w tym konkretnym przypadku oni (rumuńskie władze - red.) badają teraz wszystkie aspekty tego, co się stało. Nie ma sensu zaprzeczać, że coś się stało. I autorytatywnie stwierdzamy, z dowodami, że to drony Shahed tam poleciały. Mamy fotograficzne dowody” - stwierdził Dmytro Kułeba. - „Istnieje tendencja, aby nie eskalować interpretacji pewnych wydarzeń przez sojuszników, aby nie angażować się w bezpośredni konflikt” - dodał Kułeba.

Czyli chyba jednak szkoła partii PiS.

image.thumb.jpeg.e2b14ba564d7639e0d6f334cfb89c8bf.jpeg

Napisano

Dla pełnej jasności:

● 15 listopada 2022 – dwie rakiety (zestrzeliwana i zestrzeliwująca) spadają w Przewodowie → „Nic się nie stało”, 11 godzin milczenia partii PiS, pierwsze informacje o zdarzeniu z USA, nie z Polski. Zastosowana przez PiS najlepsza PRLowska szkoła po wybuchu rotundy PKO w Warszawie w 1979 roku.

● 16 grudnia 2022 – trzy ruskie cruise'y odpalone na Polskę → Milczenie PiS, kłamstwa PiS, oficjalnie nikt niczego nie wie przez pół roku, typowe PiSowskie „Nic się nie stało, bum, bum, Polacy nic się nie stało!”

● 12 maja 2023 – dwa białoruskie balony wleciały nad Polskę → PiSowskie „Polacy spox, nic się nie stało”

● 1 sierpnia 2023 – wlot białoruskich Mi-8 i Mi-24 nad Polskę → PiSowskie dementi idące w zaparte, do absurdu i urzygu, nikt niczego nie wie, dopiero cywilni sygnaliści pokazali gościnne występy (biało)ruskich śmigłowców nad III RP. Typowe PiSowskie „Nie widziałem, nie słyszałem, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem”.

Dla zainteresowanych łącznie historią, politologią i polityką warto będzie obserwować, jak z tym wydarzeniem poradzi sobie Rumunia? Teraz się okaże, czy w Rumunii rządzi Rumunia, czy Ambasada Stanów Zjednoczonych, czy amerykańskie media, które powiedzą coś o sprawie szybciej i więcej, jak miało to miejsce w przypadku polskiego Przewodowa, „bo Pentagon pozwolił”…

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie