Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Napisano 4 Wrzesień 2023 "Okolice Bachmutu. O każdy metr.." A później znów do następnej zalesionej, kiedyś, miedzy i od początku...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Napisano 4 Wrzesień 2023 8 minut temu, Czlowieksniegu napisał: "Okolice Bachmutu. O każdy metr.." A później znów do następnej zalesionej, kiedyś, miedzy i od początku... Kompletny obłęd. W poprzednim „bachmutowym sezonie” 8 miesięcy trwała bitwa o wybieg-toaletę dla psów w Bachmucie, bo miał dobre położenie do krycia ogniem terenu na zachód od miasta.
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Napisano 4 Wrzesień 2023 6 godzin temu, bjar_1 napisał: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/uciekli-przed-mobilizacja-teraz-polska-moze-zaczac-ich-wydawac-ukrainie/by5m77v Rychło w czas. Nie wiem jakim cudem polska policja miałaby tych dekowników wyłapywać w Polsce? Zaapeluje o donosy Polaków na nich? Będzie robiła (jak na Ukrainie) naloty na knajpy, kluby i inne miejsca publiczne, żeby ich wyłapywać? Zaraz wyjdzie fafnaście organizacji watchdogowych i zrobią z tego aferę międzynarodową na 24 fajerki o łamaniu praw człowieka i innych takich.
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Napisano 4 Wrzesień 2023 Je... "Kompletny obłęd..." Ale jak się spojrzy na krajobraz, to pomijając niewielkie wsie czy mieściny, tak to z grubsza wygląda. Te kiedyś zadrzewione miedze/paski nawet mają jakąś specjalną tambylczą nazwę, której nie pomnę. "Rychło w czas..." Wystarczy sprawdzać dokumenty większości "przewozów osób" i podobnych... Nie ma za co... PS "Zaraz wyjdzie fafnaście* organizacji watchdogowych i zrobią z tego aferę międzynarodową na 24 fajerki o łamaniu praw człowieka i innych takich. " Jeśli byłoby to w sensowny sposób** zorganizowane i podparte papierologią naszą a przede wszystkim tamtejszą, dałoby się zorganizować... A tego typu organizacje, w tym wypadku, należy olać... * prawidłowy zapis tej liczby to fEfnaście... ** wiem, za dużo wymagam...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Napisano 4 Wrzesień 2023 15 minut temu, Czlowieksniegu napisał: * prawidłowy zapis tej liczby to fEfnaście... Ja jestem z Kongresówki. W mojej wsi obowiązuje fafnaście.
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Napisano 4 Wrzesień 2023 W alternatywnej rzeczywistości...
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2023 Autor Napisano 4 Wrzesień 2023 A propos i exilibris mobilizacji, deportacji, itp, itd... https://www.rp.pl/swiat/art39049061-polska-zaczela-wydawac-ukrainie-jej-obywateli-ktorzy-trudnia-sie-przemytem-ludzi
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Napisano 4 Wrzesień 2023 36 minut temu, Czlowieksniegu napisał: „According to the preliminary version, the cause of the fall was difficult weather conditions”. Jakie złe te pogody są u dzikich i jak bardzo się na nich zawzięły. Zła pogoda - jak wiemy z ust mędrca - zabiła prigożyna; teraz zła pogoda zniszczyła śmigłowiec.
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Napisano 4 Wrzesień 2023 6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Rosyjskie drony eksplodowały na terytorium Rumunii 5 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: A Rumunia zdementowała. Pobór lekcji od partii PiS...? - „Myślę, że w tym konkretnym przypadku oni (rumuńskie władze - red.) badają teraz wszystkie aspekty tego, co się stało. Nie ma sensu zaprzeczać, że coś się stało. I autorytatywnie stwierdzamy, z dowodami, że to drony Shahed tam poleciały. Mamy fotograficzne dowody” - stwierdził Dmytro Kułeba. - „Istnieje tendencja, aby nie eskalować interpretacji pewnych wydarzeń przez sojuszników, aby nie angażować się w bezpośredni konflikt” - dodał Kułeba. _________________________________________ Czyli chyba jednak szkoła partii PiS.
Jedburgh_Ops Napisano 4 Wrzesień 2023 Napisano 4 Wrzesień 2023 Dla pełnej jasności: ● 15 listopada 2022 – dwie rakiety (zestrzeliwana i zestrzeliwująca) spadają w Przewodowie → „Nic się nie stało”, 11 godzin milczenia partii PiS, pierwsze informacje o zdarzeniu z USA, nie z Polski. Zastosowana przez PiS najlepsza PRLowska szkoła po wybuchu rotundy PKO w Warszawie w 1979 roku. ● 16 grudnia 2022 – trzy ruskie cruise'y odpalone na Polskę → Milczenie PiS, kłamstwa PiS, oficjalnie nikt niczego nie wie przez pół roku, typowe PiSowskie „Nic się nie stało, bum, bum, Polacy nic się nie stało!” ● 12 maja 2023 – dwa białoruskie balony wleciały nad Polskę → PiSowskie „Polacy spox, nic się nie stało” ● 1 sierpnia 2023 – wlot białoruskich Mi-8 i Mi-24 nad Polskę → PiSowskie dementi idące w zaparte, do absurdu i urzygu, nikt niczego nie wie, dopiero cywilni sygnaliści pokazali gościnne występy (biało)ruskich śmigłowców nad III RP. Typowe PiSowskie „Nie widziałem, nie słyszałem, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem”. __________________________________________ Dla zainteresowanych łącznie historią, politologią i polityką warto będzie obserwować, jak z tym wydarzeniem poradzi sobie Rumunia? Teraz się okaże, czy w Rumunii rządzi Rumunia, czy Ambasada Stanów Zjednoczonych, czy amerykańskie media, które powiedzą coś o sprawie szybciej i więcej, jak miało to miejsce w przypadku polskiego Przewodowa, „bo Pentagon pozwolił”…
Rekomendowane odpowiedzi