Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.11

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Landszaft napisał:

Rozumiem że wojna wyprała u niektórych tutaj ostatnie przejawy człowieczeństwa . Młodego chłopaka 23 latka zeżarł rekin . Chłopak zwiał od Ruskich i zamieszkał w Egipcie . A tu poniektórzy się brandzlują i cieszą że nie wojak a zwykły człowiek zginął , i nie ważne że Rosjanin  po prostu człowiek a nie żołnierz z karabinem napadający inny kraj . Życzę tak po chamsku tym którzy się tak cieszą aby wam dziecko wpadło pod autobus lub jakiś lump wam zgwałcił córkę a potem poderżnął gardło  i wtedy będziemy mieli radochę że wam ktoś kij w dupę wsadził i nabija się z waszej tragedii. Czytam i oczom nie wierzę że niektórych zachowanie i wpisy są na niższym poziomie umysłowym niż Prigożyna a na pewno na poziomie Siergieja Ławrowa

Zgodnie z definicją, mimo, że chcę , żeby rosja przestała istnieć, jej władzę spotkała śmierć a mieszkańców dotknęły ciężkie kary nie można mnie nazwać rusofobem.

Do tego lwia część dzikich jest za ludobójstwem Ukraińców i Polaków, a ja drugiego policzka nadstawiać nie mam zamiaru.

Btw. Ten posiłek dla ruskich był zdrajcą, tchórzem i agentem.

Rusofobia- 

definiuje ją jako intensywną i często irracjonalną nienawiść do Rosji. [3] Często wiąże się to z nastrojami antyradzieckimi , a czasami także antysłowiańskimi . Przeciwieństwem rusofobii jest rusofilia .

Historycznie rusofobia obejmowała sponsorowane przez państwo i oddolne złe traktowanie i dyskryminację, a także propagandę zawierającą nastroje antyrosyjskie. [4] [5] W Europie rusofobia opierała się na różnych mniej lub bardziej fantastycznych obawach przed rosyjskim podbojem Europy, takich jak te oparte na fałszerstwie Woli Piotra Wielkiego, udokumentowanym we Francji w XIX wieku, a później powracającym w Wielkiej Brytanii jako w wyniku obaw przed rosyjskim atakiem na skolonizowane przez Brytyjczyków Indie w związku z Wielką Grą . Istniejące wcześniej nastroje antyrosyjskie w Niemczech uważane są za jeden z czynników wpływających na traktowanie ludności rosyjskiej pod okupacją niemiecką w czasie II wojny światowej.

W dzisiejszych czasach, zwłaszcza w świecie zachodnim , nadal istnieje wiele klisz kultury popularnej i negatywnych stereotypów na temat Rosjan . [6] Niektóre osoby mogą żywić uprzedzenia lub nienawiść do Rosjan ze względu na historię, rasizm, propagandę lub zakorzenione stereotypy. [7] [8] [9] [10] [11] Negatywne opinie na temat Rosji są szeroko rozpowszechnione, ale najbardziej rozpowszechnione w zachodnich liberalnych demokracjach. [12] [13] [14]

Niektórzy analitycy twierdzą, że oprócz dezaprobaty dla drugiej wojny czeczeńskiej , rosyjskiej reakcji na rozszerzenie NATO , wojny rosyjsko-gruzińskiej w 2008 roku i rosyjskiej ingerencji w Wybory w Stanach Zjednoczonych w 2016 roku . [15] [16] [17] Nastroje antyrosyjskie uległy znacznemu pogorszeniu po rosyjskich działaniach na Ukrainie w 2014 roku. [18] Do lata 2020 roku większość krajów zachodnich miała nieprzychylny stosunek do Rosji. [19] Akademik i były ambasador USA w Rosji Michael McFaulmówił o „zwalczaniu rusofobii”, apelował do amerykańskich urzędników i dziennikarzy o zaprzestanie „demonizowania” Rosjan, krytykował propagowanie stereotypów o Rosjanach, rosyjskiej kulturze i rosyjskich skłonnościach narodowych. [20] Po rosyjskiej inwazji na Ukrainę w 2022 r. rosyjskojęzyczni imigranci doświadczyli nękania, otwartej wrogości i dyskryminacji. [21] [22] [23]

10 godzin temu, Landszaft napisał:

Rozumiem że wojna wyprała u niektórych tutaj ostatnie przejawy człowieczeństwa . Młodego chłopaka 23 latka zeżarł rekin . Chłopak zwiał od Ruskich i zamieszkał w Egipcie . A tu poniektórzy się brandzlują i cieszą że nie wojak a zwykły człowiek zginął , i nie ważne że Rosjanin  po prostu człowiek a nie żołnierz z karabinem napadający inny kraj . Życzę tak po chamsku tym którzy się tak cieszą aby wam dziecko wpadło pod autobus lub jakiś lump wam zgwałcił córkę a potem poderżnął gardło  i wtedy będziemy mieli radochę że wam ktoś kij w dupę wsadził i nabija się z waszej tragedii. Czytam i oczom nie wierzę że niektórych zachowanie i wpisy są na niższym poziomie umysłowym niż Prigożyna a na pewno na poziomie Siergieja Ławrowa

No to pojechałeś, nie wypowiem się w takim razie czego życzę Tobie i Twojej rodzinie, bo klawiatura moja by tego nie przepuściła. Od mojej rodziny WARA. Nie życzę sobie (nie tak po chamsku jak Ty), abyś w nasze dyskusje wplątywał moją rodzinę. 
A teraz coś Ci napiszę o swoich odczuciach, i może Cię to nie obchodzi ale ja, po Twoim wpisie, mam to w d.upie.

Otóż, jeszcze kilka lat temu broniłem, słownie, pomników żołnierzy radzieckich znajdujących się na terenie RP, wtedy, gdy wielu chciało ich likwidacji. Uważałem, że należy się im szacunek. Szacunek zwykłym żołnierzom, że szli i ginęli. Wtedy jeszcze można było znaleźć wytłumaczenie czemu walczą-bronili swoich rodzin, dzieci, domów. Dzisiaj natomiast są agresorem i to oni są właśnie odczłowieczeni. Nic to nie pomogło, gdyż, można przyjąć, iż wszelkie pomniki zniknęły (czy to zniszczone czy przeniesione).

Ale... Ten mój pogląd odnośnie ruSSkich zmienił się drastycznie po pełnoskalowej inwazji na Ukrainę. Wystarczy odszukać info na necie jakie nastawienie mają ruSSkie onuce w Ukr niewoli (oni nadal są za wojną, za wyzwalaniem "roSSyjskich" ziem, za srutinem). I teraz nie szkoda mi już żadnego ruSSka, nawet takiego, który dał się zjeść rekinowi na wakacjach, dla mnie to oni powinni wyjeżdżać na wakacje na "białe niedźwiedzie". Trzeba było zapytać go przed tym zdarzeniem na kogo głosował i czy jest za wojną czy też ją w pełni potępia. Ale tego już się nie dowiemy. Może ten człek był na Ukr i zabijał w imię sritina, gwałcił małe dzieci, strzelał do staruszków, palił domy? Tego już się też nie dowiemy, jednak nie zmienia to mojego zdania co do tego narodu.

Pamiętać trzeba, że rosja to nie tylko srutin i jego świta-to naród, który stoi murem za swoim (jak to ładnie ktoś na nacie nazwał) fuhrer-em i dlatego nie jest mi ich już żal. 

Wyrażamy swoje opinie w formie żartów i jeśli ich nie rozumiesz to nie wiem jak Twoje otoczenie z Tobą wytrzymuje, ale Twoje zachowanie i Twoja wypowiedź względem naszych rodzin właśnie pokazała TWOJE człowieczeństwo. Cóż, zmieniał Cię nie będę bo za pewne jest już za późno.

• Super 1
  • Tak trzymać 2

Karpik ja Ciebie nie rozumiem . Najpierw piszesz że "Btw. Ten posiłek dla ruskich był zdrajcą, tchórzem i agentem. " Chłopak 23 letni który uciekł z Rosji aby nie walczyć czyli był po stronie antywojennej a nie wojennej , czyli nie angażował się w wojnę . Zdrajcą owszem jest dla Rosjan a nawet nie dla nich tylko dla reżimu Putina  i jaki z niego agent należysz do KGB że o nim wszystko wiesz czy to tak jak określiłeś twoja rusofobia. Nie masz kompletnie racji nie był tchórzem tylko był po stronie antywojennej . Tak jak ty to określasz to Ryszard Kukliński to dopiero była świnia , nie tylko zdradził polaków ale był prawdziwym agentem i w razie wojny układu Warszawskiego to dopiero byśmy mieli w walce z NATO po tych informacjach zniszczenia w Kraju  akurat zdecydowanie jeszcze gorzej byśmy na tym wyszli. On nie zdradzał ustawienia rakiet atomowych na Kamczatce czy kody do rakiet a zobrazowanie pola walki na naszym terenie i to jest gigantyczna różnica. To tak jak można odwrócić kota ogonem i wąchając dupę wyciągnąć kompletnie inne wnioski.

Bardzo dużo osób stwierdza jak prymitywni amerykanie że dobry indianin to martwy indianin . Ale tak myślał też Hitler że dobry Polak to martwy Polak i nagle tak Niemcy jak i Amerykanie teraz stwierdzają że takie myślenie to brak człowieczeństwa i wstydzą się tego po dzień dzisiejszy. Ilu z was w PRL-u w latach 70 poszło rozwalać władzę -- NIKT !! , wtedy dupy mieliście pełne strachu a teraz macie gęby pełne frazesów. Tak to jest w tłumie i tłuszczy . To się nie zmienia panie Mirosław1.

Kaziks1 i Wrocławski Pawełku nie spodobał Ci się druga część wpisu , to norma ludzie cieszą się jak obcemu dzieje się krzywda byle nie mnie . I dobrze że to napisałem aby uświadomić że kij ma dwa końce i zawsze jednym końcem można bić ale z drugiego można oberwać . Stare porzekadło mówi nie czyń drugiemu co tobie niemiłe.

O ile rozumiem negatywne podejście do wojsk rosyjskich i reżimu Putina , Łukaszenki czy Kadyrowa to nie rozumiem podejścia do Rosjan którzy Uciekli z tego kraju bo jak inaczej mieli pokazać swój stosunek do tego reżimu . Co mieli wyjść z flagami w Moskwie aby ich zarąbano na miejscu czy wysłano natychmiast na front ?? . Tak samo postępują jak większość z Was w PRL-u czyli albo morda w kubeł , albo wiać na zachód . i tak samo większość z Was postępowała . Łatwo grać chojraka w demokratycznym kraju , gdzie najwyżej za obrazę prezydenta można dostać wyrok w zawiasach a większość naszego nawet tu plucia i wyrażania opinii kończy sie na wylewaniu żali i pomyj , i nikt wam do domu nie zapuka z biała lolą w ręce, wtedy łatwo wykazywać swoje poglądy i frustracji. Zalecam popatrzyć w lustro bo może sie okazać że z drugiej strony jest morda cwaniaka.

A co do Ciebie Pawełku to jakoś Ci nie wierzę obrońco uciśnionych pomników. Ty kompletnie nadajesz na falach nazizmu i nie rozumiesz co to reżim . Czytasz Polską prasę i polski net i stwierdzasz że Rosjanie są po stronie PUTINA i i nic innego nie marzą jak wymordować pół europy. No to brawo za inteligencje  ale czerep to Ci pakułami wypchano. to dopiero brak własnego zdania . Kompletnie nie rozumiesz tego reżimu , zasad wieloletniego nauczania innych zasad i doktryn . To tak jak twój Nick BRESLAU czyli Zig Heil

• Słabe 1

11 godzin temu, Landszaft napisał:
26 minut temu, Landszaft napisał:

Chłopak 23 letni który uciekł z Rosji aby nie walczyć czyli był po stronie antywojennej a nie wojennej , czyli nie angażował się w wojnę . Zdrajcą owszem jest dla Rosjan a nawet nie dla nich tylko dla reżimu Putina  i jaki z niego agent należysz do KGB że o nim wszystko wiesz czy to tak jak określiłeś twoja rusofobia. Nie masz kompletnie racji nie był tchórzem tylko był po stronie antywojennej . 

Ale ty masz sprany mózg. Chyba , że masz kontakt z rodziną ruska i wiesz dlaczego uciekł do Egiptu. Zaraz z niego zrobisz świętego obrońcę pokoju.

90-95% mężczyzn , którzy uciekli z Rosji , uciekli nie dlatego , że nie zgadzają się z Putinem i jego wojną , a dlatego , że nie chcą zginąć w tej wojnie . Za granicą nadal popierają putina i wojnę. I dlatego każdy ubity rusek to osłabienie rosji . I takiego mojego poglądu nic nie zmieni .

Edytowane przez Cypis
  • Super 1

Land.... stary koń jesteś, ale spróbuję...

Na bieżąco staram się usuwać co drastyczniejsze filmy, nie rozumiejąc, co może być w gore na tyle fascynującego, aby taki syf umieszczać. Ale też nie będę kopał się z końmi...

"uciekł z Rosji aby nie walczyć czyli był po stronie antywojennej a nie wojennej, czyli nie angażował się w wojnę"

Chyba nie bardzo, skoro na stałe, wraz z rodziną, mieszkał w Egipcie. Nie wiem(y), czy przyjechał tam przed 02.2022, ale raczej nie był standardowym mieszkańcem satrapii...

"Zdrajcą owszem jest dla Rosjan a nawet nie dla nich tylko dla reżimu Putina..."

Można, polecam, poszukać, jaki jest stosunek do "specjalnej operacji" szarych Rosjan- i tych z Moskwy, i tych z daaaaaaaaaaaleka od większej cywilizacji.
Obstawiam, że jak sprawdzisz, zmieni się Twój stosunek do Rosjan i zauważysz, jak niewielka jest grupa w kontrze do tejże operacji. Co więcej, może i wystarczy, gdy zapoznasz się z, np, wypowiedziami Nawalnego co do Krymu...

"Bardzo dużo osób stwierdza jak prymitywni amerykanie że dobry indianin to martwy indianin...."

Nic na to nie poradzę, że na dziś, nie patrząc na np Banderę*, zdecydowanie lepszym jest dla mnie rosyjski G200 niż ukraiński...
Cynicznie- wybieram rosyjski G200, aby moi Synowie nie musieli iść na front za parę lat, tfu tfu...

"Co mieli wyjść z flagami w Moskwie aby ich zarąbano na miejscu czy wysłano natychmiast na front ...."

Patrz wcześniejszy wpis, a przede wszystkim- obudź się... Z różnych powodów, Rosjan, którzy chcą demokracji, Rosjan, którzy rozumieją demokrację, Rosjan, którzy wyjdą ze swojej strefy komfortu, jest garstka... Nie bez powodu najwięcej ochotników to Daleki Wschód i nie bez powodu wśród G200 najwięcej jest byłych mieszkańców tamtejszych okolic.

"A co do Ciebie Pawełku to jakoś Ci nie wierzę obrońco uciśnionych pomników. ...."

Nie mam zielonego pojęcia, czy ja się łapię, ale od lat stawiam znicze czy świeczki na zapomnianych ewangelickich cmentarzach byłych mieszkańców Nieder Schlesien, czy przy okazji 01.11 na cmentarzu radzieckim przy Karkonoskiej i Kule w Częstochowie...

* może dlatego, że nie zgadzam się ze stereotypami i polskim prawilnym współczesnym odbiorem tegoż...

Cypis widzę następny z czerepem wypchanym pakułami. Wy się od orków niczym nie różnicie  to jest niesamowite !!!. Cypis jak ktoś się w danym narodzie urodził i jest z nim związany to nie znak że od swoich korzeni się odetnie . Ale ty tego nie rozumiesz , ja wiem że jak wyjeżdżasz z Polski to otwierasz rozporek i pokazujesz małego w kierunku polskiej granicy , to jest norma u Ciebie. Ale nie u wszystkich !!!.

To ty gnomie napisałeś 

"uciekł z Rosji aby nie walczyć czyli był po stronie antywojennej a nie wojennej, czyli nie angażował się w wojnę"

a na moje wyjaśnienie , że tak nie musi być , próbujesz mnie obrazić gnido.

co ma nie odcinanie się od korzeni narodowych z popieraniem agresywnej wojny i putina. 

Czyli sugerujesz , że jak Polacy uciekali na zachód i nie popierali PRL i socjalizmu , przewodniej roli partii , sojuszu z ZSRR to odcinali się od korzeni i wg ciebie przestawali być Polakami .

Zastanów się nad swoją pokrętną argumentacją.

A małego to wystawiam na ciebie.

Edytowane przez Cypis

Land...

"Wy się od orków niczym nie różnicie  to jest niesamowite !!!. Cypis jak ktoś się w danym narodzie urodził i jest z nim związany to nie znak że od swoich korzeni się odetnie ."

Można wymienić N współczesnych czy XX-wiecznych wojen, gdzie pomijając Afrykę czy b. Jugosławię, poziom okrucieństwa*, żadna nie zbliżyła się do poziomu rosyjskiej armii i jednostek "ochotniczych" patrz muzycy... którzy w Afryce czy na Bliskim Wschodzie zachowują się podobnie...

Więc jakby porównanie dokumentnie od czapy...

* od kradzieży, przez masowe gwałty, do mordów cywili...

Paweł . koszmarne jest to że obarczamy cały naród za politykę Putina . Kompletnie nie rozumiemy Rosjan i ich podejścia do życia ich mentalności ich kultury ich kształcenia przez prawie 90 lat w socjalizmie. Tak 90 lat socjalizmu to prawie 3 pokolenia . Czyli brak ludzi którzy mogli pamiętać carat i dać przykład plusów i minusów poprzedniego systemu. My mieliśmy to szczęście że u nas socjalizm przyszedł na karabinach w 45 roku i po 50 latach został obalony i mieliśmy jeszcze wielu z nas naszych dziadków którzy pamiętali poprzedni system i pokazywali nam zalety tego systemu oraz wady , oraz nie zdarzono nam tak sprać społeczeństwa jak u Rosjan " choć czytając niektóre wpisy śmiem wątpić i wydaje się że komuna jednak dała radę". Większość z was kompletnie nie była nigdy w Rosji i nie rozumie tego kraju uważając że to kraj dziki i prymitywny z głupim społeczeństwem . To dopiero głupota !!!. Moja św pamięci Mama zawsze mówiła "jak chcesz pokonać wroga to najpierw go zrozum i naucz się jego języka" dlatego rozumiem i rosyjski i niemiecki, i oba kraje zwiedzałem . Oba kraje mają zdecydowanie inną mentalność społeczną niż nasz kraj. I żadna miara nie jest dobra do ich porównań. Rosja to kraj zdecydowanych skrajności od totalnego bogactwa wylewającego się jak gejzer do skrajnej nędzy. Kraj żyjący jak w Carskim systemie bez zmian od wieków Oligarchowie jak bojarzy , Putin jak Car i KGB - jak stare wojsko carskie z knutem w ręce. I społeczeństwo które uczone jest że jednostka w kraju jest niczym i nie ma prawa głosu. Do dziś w Rosji nadal jest przekonanie u wszystkich że "Jest człowiek jest problem  nie ma człowieka nie ma problemu" . Ale to od prawieków w szkołach i w społeczeństwie było w łeb wkładane . i jak wy chcecie to zmienić ?? , jak wymagać to od całego narodu ?? Porównajcie ile było powstań różnych w naszym kraju a ile w Rosji " też były ale tam się one zawsze hekatombą ofiar kończyły" i to się społeczeństwu zawsze przypomina " jak podskoczysz to uriezamy łeb" . To rozumie świat zachodu ale nie nasz polski . Tam w Rosji trzeba zmian ale niestety wielopokoleniowych a nie natychmiastowych . My też w rozmowach zawsze wspominamy że Polska i Litwa była wielka , ale po latach przechodzimy nad tym do Historii , oni jeszcze nie bo narracja w społeczeństwie jest inna . Niestety trzeba mieć pewne wykształcenie aby to zrozumieć a nie być granatem od pługa oderwanym . A jeśli Cię uraziłem co do twej rodziny to wiesz że jaki miałem w tym cel -  świadomość bólu w drugą stronę i zadumą czytającego że chyba jestem człowiekiem i mi to nie przystoi.

• Tak trzymać 1

Zimny człowieku - za stary jestem i czytając mnie rozumiesz że zaczyna mnie razić w tych tematach brak człowieczeństwa . Tak większość tu brandzluje się wojną i Cieszy się nią . To jest koszmarnie smutny temat , w dodatku wszyscy wrzucają wszystkich do jednego wora , żadnych analiz po co , po co myśleć , Przecież myślenie boli np u takiego Cypisa. W dupie był gówno widział a wypowiedzi światowca. Dlaczego jak Orban ma pro rosyjskie nastawienie to nie nazywamy Węgrów orkami , trzeba by ich tez do wora morderców wrzucić i nazywać dzikim krajem. Jakie to proste !!!!. oceniać naród przez kilku ludzi w polityce i kilkudziesięciu Oligarchów . A jak się dokona przewrót to nagle naród będzie cacy. Ja pierniczę ocena czarne-białe , żadnych kolorów , żadnej szarości . I wypowiadający się tutaj oceniają się jako wykształceni Europejczycy !! , daleko niektórym do europy , prędzej do zacofanej Afryki czy krajów totalnego islamu.

1 godzinę temu, Landszaft napisał:

Karpik ja Ciebie nie rozumiem . Najpierw piszesz że "Btw. Ten posiłek dla ruskich był zdrajcą, tchórzem i agentem. " Chłopak 23 letni który uciekł z Rosji aby nie walczyć czyli był po stronie antywojennej a nie wojennej , czyli nie angażował się w wojnę . Zdrajcą owszem jest dla Rosjan a nawet nie dla nich tylko dla reżimu Putina  i jaki z niego agent należysz do KGB że o nim wszystko wiesz czy to tak jak określiłeś twoja rusofobia. Nie masz kompletnie racji nie był tchórzem tylko był po stronie antywojennej . Tak jak ty to określasz to Ryszard Kukliński to dopiero była świnia , nie tylko zdradził polaków ale był prawdziwym agentem i w razie wojny układu Warszawskiego to dopiero byśmy mieli w walce z NATO po tych informacjach zniszczenia w Kraju  akurat zdecydowanie jeszcze gorzej byśmy na tym wyszli. On nie zdradzał ustawienia rakiet atomowych na Kamczatce czy kody do rakiet a zobrazowanie pola walki na naszym terenie i to jest gigantyczna różnica. To tak jak można odwrócić kota ogonem i wąchając dupę wyciągnąć kompletnie inne wnioski.

Bardzo dużo osób stwierdza jak prymitywni amerykanie że dobry indianin to martwy indianin . Ale tak myślał też Hitler że dobry Polak to martwy Polak i nagle tak Niemcy jak i Amerykanie teraz stwierdzają że takie myślenie to brak człowieczeństwa i wstydzą się tego po dzień dzisiejszy. Ilu z was w PRL-u w latach 70 poszło rozwalać władzę -- NIKT !! , wtedy dupy mieliście pełne strachu a teraz macie gęby pełne frazesów. Tak to jest w tłumie i tłuszczy . To się nie zmienia panie Mirosław1.

Kaziks1 i Wrocławski Pawełku nie spodobał Ci się druga część wpisu , to norma ludzie cieszą się jak obcemu dzieje się krzywda byle nie mnie . I dobrze że to napisałem aby uświadomić że kij ma dwa końce i zawsze jednym końcem można bić ale z drugiego można oberwać . Stare porzekadło mówi nie czyń drugiemu co tobie niemiłe.

O ile rozumiem negatywne podejście do wojsk rosyjskich i reżimu Putina , Łukaszenki czy Kadyrowa to nie rozumiem podejścia do Rosjan którzy Uciekli z tego kraju bo jak inaczej mieli pokazać swój stosunek do tego reżimu . Co mieli wyjść z flagami w Moskwie aby ich zarąbano na miejscu czy wysłano natychmiast na front ?? . Tak samo postępują jak większość z Was w PRL-u czyli albo morda w kubeł , albo wiać na zachód . i tak samo większość z Was postępowała . Łatwo grać chojraka w demokratycznym kraju , gdzie najwyżej za obrazę prezydenta można dostać wyrok w zawiasach a większość naszego nawet tu plucia i wyrażania opinii kończy sie na wylewaniu żali i pomyj , i nikt wam do domu nie zapuka z biała lolą w ręce, wtedy łatwo wykazywać swoje poglądy i frustracji. Zalecam popatrzyć w lustro bo może sie okazać że z drugiej strony jest morda cwaniaka.

A co do Ciebie Pawełku to jakoś Ci nie wierzę obrońco uciśnionych pomników. Ty kompletnie nadajesz na falach nazizmu i nie rozumiesz co to reżim . Czytasz Polską prasę i polski net i stwierdzasz że Rosjanie są po stronie PUTINA i i nic innego nie marzą jak wymordować pół europy. No to brawo za inteligencje  ale czerep to Ci pakułami wypchano. to dopiero brak własnego zdania . Kompletnie nie rozumiesz tego reżimu , zasad wieloletniego nauczania innych zasad i doktryn . To tak jak twój Nick BRESLAU czyli Zig Heil

Napisałem,  że nie spełniam definicji rusofoba, bo tam nienawiść musi być z powodów wyimaginowanych. W drugim przypadku też mnie chyba nie zrozumiałeś albo ja źle postawiłem przecinki. To tak:

Ten posiłek, dla ruskich, był zdrajcą, tchórzem i agentem. 

Edytowane przez karpik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie