karpik Napisano 10 Luty 2023 Autor Napisano 10 Luty 2023 Bunkier ma być przysypany szyszkami. VID_20230210_160407_693.mp4
karpik Napisano 10 Luty 2023 Autor Napisano 10 Luty 2023 "Pomimo wzmocnień w postaci dziesiątek tysięcy zmobilizowanych żołnierzy wyrzuconych na front z rezerw, Gierasimow poniósł poważną klęskę pod Wugledarem i Awdijówką , piszą wojskowi i publicyści Z-propagandy."
MarekA Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Chyba wszyscy tutaj mamy świadomość, jakim niewyobrażalnie gigantycznym prezentem dla Kremla byłoby zestrzelenie ukraińskiego samolotu z pilotem nie mówiącym ani słowa po ukraińsku za to mającym ukraińską legitymację wojskową i ukraiński nieśmiertelnik na szyi. Pożywka dla dziczy na długie miesiące, jeśli nie kwartały. Kotkow zaraz by wszedł na mównicę i miał swoje performance; nawalona Zacharowa orgazmów by dostawała omawiając atak faszystów Zachodu na bogobojną Rosję itd., itp. Przecież oni to mówią cały czas. Zauważyłem pewną prawidłowość: ilość polskich najemników po Ukraińskiej stronie rośnie proporcjonalnie do wielkości rosyjskich niepowodzeń. Np. nie zastanawia cię jak szybko Ukraińcy opanowują obsługę najnowocześniejszych zachodnich systemów przeciwlotniczych?
pawel_breslau Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 1 godzinę temu, karpik napisał: VID_20230207_150800_944.mp4 Ale o co tu chodzi??? Oni czasami nie krzyczą-swoi? Jeśli dobrze myślę, to ich chyba ukrainiec zastrzelił. Pamiętam czasy jak się radzieckiego uczyło w SP ale niech mnie ewentualnie poprawią bardziej rozumiejący ten język.
karpik Napisano 10 Luty 2023 Autor Napisano 10 Luty 2023 15 minut temu, pawel_breslau napisał: Ale o co tu chodzi??? Oni czasami nie krzyczą-swoi? Jeśli dobrze myślę, to ich chyba ukrainiec zastrzelił. Pamiętam czasy jak się radzieckiego uczyło w SP ale niech mnie ewentualnie poprawią bardziej rozumiejący ten język. Ciekawe. Ja nie rozumiem co oni gadają... i nie chcę rozumieć. Może któraś strona była "przebrana".
Jedburgh_Ops Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 (edytowane) 57 minut temu, MarekA napisał: Przecież oni to mówią cały czas. Zauważyłem pewną prawidłowość: ilość polskich najemników po Ukraińskiej stronie rośnie proporcjonalnie do wielkości rosyjskich niepowodzeń. Piloci to co innego, bo to elita. Piloci zawsze są w najwyższej cenie do wrogiej propagandy. Pojmani wrodzy piloci to zawsze asy w grze. Co robiła arabska dzicz z pojmanymi np. RAFowcami Adrianem J. Nicholem i Johnem Petersem? Najpierw katowanie, a potem za łeb i przed kamerę telewizyjną i dawaj zmuszać ich do potępiania własnego rządu i całego bandyckiego Zachodu, bo jak nie to wracamy do piwnicy-katowni. Ktoś ma wątpliwości, że ruskie bydło nie zastosowałoby ww. metod Husajna, gdyby tak dorwali zachodniego pilota z zestrzelonego ukraińskiego samolotu? To tylko temu niedojrzałemu youtubowemu dziecku OSINTu od czołgów tak się wydaje, bo gdy torturowano Nichola i Petersa to owo dziecko miało 5 lat. 57 minut temu, MarekA napisał: Np. nie zastanawia cię jak szybko Ukraińcy opanowują obsługę najnowocześniejszych zachodnich systemów przeciwlotniczych? Nie zastanawia mnie. Raczej oficjalnie wiadomo, że wszystkie kraje NATO graniczące z Rosją i Ukrainą są centrami szkoleniowymi dla ukraińskich sił zbrojnych. Mówi się o tym dość otwarcie w polskich mediach i to ustami polskich pułkowników i generałów. Edytowane 10 Luty 2023 przez Jedburgh_Ops
vis1939 Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 Godzinę temu, Tailor napisał: MAPA! Genialne kamo, można było wreszcie wymienić archaiczną "panterę" gdyby nie banda cymbałów.Ale nadal liczę, że uda się to jeszcze kiedyś przepchnąć...
Jedburgh_Ops Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 Dobre. Z jednego siedem kół zostało i kawałek gąsienicy. Reszta orbituje na niskiej orbicie okołoziemskiej.
Tailor Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 16 minut temu, vis1939 napisał: Genialne kamo, można było wreszcie wymienić archaiczną "panterę" gdyby nie banda cymbałów.Ale nadal liczę, że uda się to jeszcze kiedyś przepchnąć... MAPA raczej nie ma szans, trafiła do użytku komercyjnego. Temat nowego kamuflażu wraca co pewien czas ale zaczynam wątpić czy zmiana nastąpi za mojego życia.
MarekA Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: Piloci to co innego, bo to elita. Piloci zawsze są w najwyższej cenie do wrogiej propagandy. Pojmani wrodzy piloci to zawsze asy w grze. Co robiła arabska dzicz z pojmanymi np. RAFowcami Adrianem J. Nicholem i Johnem Petersem? Najpierw katowanie, a potem za łeb i przed kamerę telewizyjną i dawaj zmuszać ich do potępiania własnego rządu i całego bandyckiego Zachodu, bo jak nie to wracamy do piwnicy-katowni. Wojna jest brutalna. Jeśli ktoś decyduje się brać w niej udział musi liczyć się z własną śmiercią. Tu niestety zestrzelony pilot musi zrobić wszystko by nie dostać się do niewoli. Jeśli te informacje są prawdziwe, jest spora grupa byłych zachodnich pilotów wojskowych gotowych sprzedawać swoją wiedze i doświadczenie: https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art37262041-byli-piloci-wojskowi-z-australii-tez-szkola-chinskie-sily-powietrzne https://www.konflikty.pl/aktualnosci/wiadomosci/chiny-werbuja-pilotow-raf-taktyka/ https://defence24.pl/sily-zbrojne/byli-kanadyjscy-piloci-szkola-chinskich-pilotow-wojskowych Oficjalnie na Ukrainie mogą przebywać jako instruktorzy szkolący Ukraińskich pilotów na zachodnich samolotach.
Tailor Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 2 godziny temu, pawel_breslau napisał: Ale o co tu chodzi??? Oni czasami nie krzyczą-swoi? Jeśli dobrze myślę, to ich chyba ukrainiec zastrzelił. Pamiętam czasy jak się radzieckiego uczyło w SP ale niech mnie ewentualnie poprawią bardziej rozumiejący ten język. Filmowiec krzyczy, żeby oddali broń, odpowiadają "swoi", dochodzi do szarpaniny i następuje smutny finał. To stary film, ma kilka tygodni.
Jedburgh_Ops Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 3 minuty temu, MarekA napisał: Wojna jest brutalna. Jeśli ktoś decyduje się brać w niej udział musi liczyć się z własną śmiercią. Tu niestety zestrzelony pilot musi zrobić wszystko by nie dostać się do niewoli. Tak jest. Miałem okazję sporo pisać o tym dla polskiego MON, bo mnie ten temat fascynuje. Nauka survivalu to jedna z podstaw szkolenia pilota NATO na okoliczność po zestrzeleniu. Niektórym nie spodobały się moje teksty, szczególnie po moim stwierdzeniu, że spotkanie z psem tropiącym musi wygrać pilot, a nie pies, cokolwiek miałoby to oznaczać (a niekoniecznie musi to oznaczać coś złego dla psa). A przecież sam mam od zawsze psy, kocham je, uwielbiam, ale to nie one mają decydować o życiu lub śmierci zestrzelonego lotnika reprezentującego cywilizację łacińską. 3 minuty temu, MarekA napisał: Jeśli te informacje są prawdziwe, jest spora grupa byłych zachodnich pilotów wojskowych gotowych sprzedawać swoją wiedze i doświadczenie: https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art37262041-byli-piloci-wojskowi-z-australii-tez-szkola-chinskie-sily-powietrzne https://www.konflikty.pl/aktualnosci/wiadomosci/chiny-werbuja-pilotow-raf-taktyka/ https://defence24.pl/sily-zbrojne/byli-kanadyjscy-piloci-szkola-chinskich-pilotow-wojskowych To była swego czasu potworna afera w lotnictwie NATO i Australii. Ale służby wzięły za twarz tę aferę i jej uczestników.
vis1939 Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 26 minut temu, Tailor napisał: MAPA raczej nie ma szans, trafiła do użytku komercyjnego Wiem, po prostu się łudzę.Niestety wiadomo jak to u nas wygląda. 24 minuty temu, Tailor napisał: Ale o co tu chodzi??? Oni czasami nie krzyczą-swoi? Jeśli dobrze myślę, to ich chyba ukrainiec zastrzelił. Oni chwile przed dostali granatem w okop, opinie są że nie do końca kumali sytuacje po takim wstępie.
bjar_1 Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 Ciekawe kiedy medal wyrwie, sądzę że niedługo. Polonia Restituta wpadnie jak nic.
Jedburgh_Ops Napisano 10 Luty 2023 Napisano 10 Luty 2023 5 minut temu, bjar_1 napisał: Polonia Restituta wpadnie jak nic. Najmarniej...
Rekomendowane odpowiedzi