Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 minuty temu, karpik napisał:

"Ukraińscy piloci rozpoczną szkolenie na myśliwcach RAF Eurofighter Typhoon, przedstawiciel Wielkiej Brytanii w rozmowie z Bloomberg"

Kowboje, jak tak dalej będą się ociągali ze swoimi samolotami, to stracą niezły przyszły rynek. A Francuzi i Brytyjczycy głupi nie są...

Napisano

"Węgry ponownie wbijają kije w koła Ukrainy.

Budapeszt nie ratyfikuje członkostwa Ukrainy w UE, dopóki nie zostanie rozwiązany problem Węgrów na Zakarpaciu, poinformował o tym węgierski Gabinet Ministrów."

Napisano
4 minuty temu, Grzesio napisał:

Ciekawe, czym zarobiła - na dwie sekundy przed trafieniem widać, że kacapy zaczynają się rozbiegać - czyżby zobaczyli/usłyszeli pocisk? :/

Wybuch dość charakterystyczny. Excalibur.

Napisano

prawdopodobnie pocisk jednak wydaje jakiś gwizd ,świst , a z uwagi że leci z prędkością poddźwiękową to żołnierze go słyszą ale nie widzą, dlatego rozbiegają w różne strony " jeden biegnie w kierunku trafionego pojazdu i prawdopodobnie jest ranny/zabity. "

Napisano

Dzisiaj znalazłem na necie filmik Max Kolonko (data wstawienia 24.st). Odniosłem wrażenie, że w nim usprawiedliwia roSSyjski najazd na Ukrainę. Czy on był taki prorosyjski czy to już tak działa propaganda a może jakaś mistyfikacja?

Nie będę wstawiał linka aby nie dawać paliwa.

Napisano
Teraz, pawel_breslau napisał:

Czy on był taki prorosyjski czy to już tak działa propaganda a może jakaś mistyfikacja?

Przecież gość ma nierówno pod kopułą, nie od dziś wiadomo. Popatrz sobie na jego Twittera.

Napisano
4 minuty temu, pawel_breslau napisał:

Czy on był taki prorosyjski czy to już tak działa propaganda a może jakaś mistyfikacja?

To pacjent od zawsze, tylko w minionych dekadach ciut lepiej się z tym krył, ale pacjenci są w tym mistrzami.

Napisano

Pawel...

"Dzisiaj znalazłem na necie filmik Max Kolonko..."

Odrobinę żartobliwie- ile Ty masz lat?

Pacjent z dość dobrego dziennikarza, który miał pojęcie o USA, nagle doznał oświecenia.. a później już było "tylko" gorzej, włącznie z ogłoszeniem, że jest... prezydentem Polski :-)

Napisano
2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Kowboje, jak tak dalej będą się ociągali ze swoimi samolotami, to stracą niezły przyszły rynek. A Francuzi i Brytyjczycy głupi nie są...

Ot, dowciapny.

"Nie wiedziałem, że brytyjskie myśliwce Tajfun trzeba szkolić przez 3 lata. Do Wielkiej Brytanii wyślemy ludzi z 2,5-letnim doświadczeniem. Obiecujemy ” – Zełenski🌚"

Napisano
18 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Odrobinę żartobliwie- ile Ty masz lat?

Pacjent z dość dobrego dziennikarza, który miał pojęcie o USA, nagle doznał oświecenia.. a później już było "tylko" gorzej, włącznie z ogłoszeniem, że jest... prezydentem Polski :-)

Trochę wiosen już się nazbierało 😉

A temu pytam bo pamiętam z tv, ale to wiele lat temu było. Wydawał mi się rzetelnym dziennikarzem. Ale... widać, że można się zmienić (albo faktycznie zrzucić maskę). Jego Twittera nie śledzę, nie mam takiej potrzeby i nigdy nie miałem 😄

Tak trafiłem na jego reportaż i mnie zastanawiało co z nim jest nie tak. Dodam, że wstawił tam wycinki z RT co mnie bardzo zdziwiło. Cóż, dziękuję za wyczerpujące informacje 😁  

Napisano

pawel...

Taki OT, ale MK nawet zebrał się w sobie i wysłał do Kancelarii PAD pisma, że jest samozwańczym prezydentem bez uprawnień, itp... plus wymaganie zwrotu kosztów zajmowania Belwederu i takie tam różne.
Oczywiście legalnym prezydentem Stanów Zjednoczonych Polski, czy jak mu tam wyszło, siebie ogłosił.

Napisano
13 minut temu, karpik napisał:

Ot, dowciapny.

"Nie wiedziałem, że brytyjskie myśliwce Tajfun trzeba szkolić przez 3 lata. Do Wielkiej Brytanii wyślemy ludzi z 2,5-letnim doświadczeniem. Obiecujemy ” – Zełenski🌚"

VID_20230209_162555_931.mp4.mov

Od dawna marzy mi się tu podwątek akademii sił powietrznych Ukrainy, jak ona funkcjonuje od wybuchu wojny, jak szkoli, czy szkoli, czy w ogóle istnieje, czy jest zbombardowana i jest rozparcelowana po zaprzyjaźnionych państwach, czy nie itp. To jest kapitalny temat, ale Ukraina pilnuje się, żeby nic o tym nie mówić i oczywiście nie dziwota.

Napisano
5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

pawel...

Taki OT, ale MK nawet zebrał się w sobie i wysłał do Kancelarii PAD pisma, że jest samozwańczym prezydentem bez uprawnień, itp... plus wymaganie zwrotu kosztów zajmowania Belwederu i takie tam różne.
Oczywiście legalnym prezydentem Stanów Zjednoczonych Polski, czy jak mu tam wyszło, siebie ogłosił.

No cóż, nie będę go diagnozował, nie mam takich uprawnień😉. Powoli mi naświetlacie jak ten człowiek się zmienił. A my na takiego Stevena Seagala czy Gerarda Depardieu narzekamy. My mamy też swojego "bohatera".

Napisano

pawel...

Po pierwsze primo, mamy ich sporo a o części zapewne nie wiemy...

Po drugie primo, GD podobnież kilka dni temu zwrócił się francuskich władz o przyznanie statusu... uchodźcy, rezygnując z rosyjskiego obywatelstwa :-) Podobno nadal kocha Rosję i Rosjan, ale klimat mu przestał służyć...

Napisano

"Nowa ofensywa Rosjan już się rozpoczęła, - Podoliak

🗣 „W obwodzie donieckim i ługańskim toczą się walki na dużą skalę . Wszyscy czekali na ofensywę - to ta sama ofensywa. To już się zaczęło ” – powiedział doradca prezesa PO."

Jeżeli to co się dzieje od paru dni, jest tą wielką ofensywą, to chyba znowu ktoś nakłamał fiutinowi(oby).

Napisano

"Tak długo, jak rosyjskie wojska będą bombardować was, atakować waszą ludność cywilną i infrastrukturę, podczas gdy rosyjscy żołnierze okupują wasze terytorium, nie chcę, aby rosyjscy sportowcy uczestniczyli w zawodach sportowych – powiedziała burmistrz Paryża Anna Hidalgo z wizytą w Kijowie."

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie