Skocz do zawartości

Figury rozdział VIII

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, fala napisał:

"Chiny wyrażają niezadowolenie z powodu zestrzelenia przez USA chińskiej sondy pogodowej i zastrzegają sobie prawo do reakcji na to, co się stało - oświadczenie Ministerstwa Spraw Zagranicznych Chińskiej Republiki Ludowej.

"Strona chińska wyraża zdecydowane niezadowolenie i protest przeciwko użyciu siły przez USA w celu zaatakowania cywilnego bezzałogowego balonu. Chiny już po inspekcji wielokrotnie informowały stronę amerykańską, że balon jest przeznaczony do użytku cywilnego i wszedł w przestrzeń powietrzną USA z powodu użycia siły" siły wyższej, to była absolutnie nieprzewidziana sytuacja” – czytamy w komunikacie."

Ktoś zdziwiony?

" To jest zwrot akcji: patriarcha Cyryl był agentem KGB w Szwajcarii w latach 70., - Sonntags Zeitung.

Gundiajew pod pseudonimem „Michajłow” pracował jako oficjalny przedstawiciel Patriarchatu Moskiewskiego w Światowej Radzie Kościołów w Genewie. Z materiału wynika, że „Kiryl” współpracował z KGB od 1969 do 1989 roku, po czym wrócił do ZSRR i zaczął szybko rosnąć w hierarchii kościelnej."

29 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

I znów KUL.. oni tam coś do wody dodają?

PS

""Mycie części intymnych to grzech i bezeceństwo""

Mam nadzieję, że powyższa cytata to fake- nie chce mi się całego godzinnego wystąpienia w TVTrwam oglądać...

https://tvn24.pl/polska/dr-hab-urszula-dudziak-ekspertka-men-i-jej-poglady-ra698283-3197574

Bodziu....

Patrząc, ile -set miliardów złotych pochowane jest w najróżniejszych funduszach celowych, które są poza kontrolą parlamentu, czyli w sumie wydawane wg widzimisie  szarego posła ps Prezes i Mistrza power-pointa, to ten wyżej, dobrze wypchany przy korycie, dużo się niestety nie myli...

PS Nie wiem, czy o Thatcher słyszał...

6 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Bodziu....

Patrząc, ile -set miliardów złotych pochowane jest w najróżniejszych funduszach celowych, które są poza kontrolą parlamentu, czyli w sumie wydawane wg widzimisie  szarego posła ps Prezes i Mistrza power-pointa, to ten wyżej, dobrze wypchany przy korycie, dużo się niestety nie myli...

PS Nie wiem, czy o Thatcher słyszał...

Nie wiem czy jest to do sprawdzenia ale parę dni temu mówili,że blisko połowa państwowych pieniędzy wyprowadzona jest poza budżet. 400mld złotych bez żadnej kontroli, wydawane przez partyjnych funkcjonariuszy po ich uważaniu. Chore.

Edytowane przez karpik

karpik

"600 mld zł poza kontrolą parlamentu

Widać to przy porównaniu długu państwa liczonego metodologią krajową a unijną, która zlicza wszystkie fundusze celowe PiS-u. Eksperci zauważają, że różnica pomiędzy różnymi miarami długu publicznego zgodnymi z metodologią krajową a miarą unijną (tzw. dług EDP) jest wskaźnikiem skali łamania zasad przejrzystości, choć wskaźnikiem niedoskonałym.

Ta różnica rośnie zgodnie ze strategią zarządzania długiem sektora finansów publicznych "do 421,8 mld w 2023 r. i do astronomicznej kwoty 638,3 mld zł w 2026 r." – piszą eksperci."

vs

Prezydent 2 lutego podpisał ustawę budżetową* na 2023 r. Zaplanowane dochody budżetu państwa wyniosą 604,5 mld zł, wydatki - 672,5 mld zł, a deficyt około 68 mld zł. Wzrost PKB ma spać do 1,7 proc., inflacja średnioroczna sięgnie 9,8 proc., a stopa bezrobocia na koniec roku ma wynieść 5,4 procent.

* pal licho na ile realny...

PS Czyli nie "blisko połowa", ale dobre 2/3....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie