Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"Makiejewka 2.0? Nie uwierzycie, ale wygląda na to, że Tolikowi Szarijowi udało się ujawnić dobrą historię: w okupowanej wsi Lantratowka w obwodzie ługańskim w wyniku ataku rakietowego na miejscową szkołę zginęło od 70 do 100 czmobików. Trupy zostały po prostu po cichu wyprowadzone, a Rosjanie zamknęli usta przed propagandonami i „komisarzami wojskowymi”."

Napisano

"Co jest w Mordorze?

▪️Myśleli, że od ich ostrzału zginęło 600 żołnierzy Sił Zbrojnych Ukrainy w Kramatorsku.

Postać wygląda „z sufitu”, albo Rosja po prostu przemilczała własne straty w Makiejewce.

▪️Zastępca Kurskiej Dumy Obwodowej złożył życzenia noworoczne z Meksyku.

Sekretarz Rady Generalnej „Jednej Rosji” Turczak zagroził mu „Wagnerowskim młotem”.

Rosja zamienia się w ogromne PMC, w którym o wszystkim decyduje się młotem w głowę.

▪️Wkrótce uruchomi własną produkcję irańskich dronów kamikaze w Togliatti.

Oznacza to, że nowe drony będą kilkukrotnie droższe, a połowa nie wystartuje.

▪️Lotnisko Perm zostało zamknięte z powodu utknięcia samolotu w zaspie na pasie startowym.

Rzeczywiście, po co czyścić zaspy - służą do miękkiego lądowania!

▪️Patriarcha Cyryl-Gundiajew powiedział, że w Moskwie buduje się już 200 nowych cerkwi, ale potrzeba jeszcze więcej.

Szykujecie się do masowego pogrzebu chmobików?

▪️Wynaleźli wyjątkowy środek transportu - w Petersburgu połączyli sanki i toaletę i nazwali to "srankami".

Dlatego najeźdźcy ukradli toalety na Ukrainie w zeszłym roku!

Obiecali wyprodukować samochód elektryczny oparty na „Bochenku” (UAZ-452) z lat 60.

Koszt wyniesie od 3 milionów rubli (50 tysięcy dolarów), czyli nawet więcej niż niektóre modele Tesli.

Co o tym sądzisz, Elonie Musku?

Komitet Rady Federacji ds. Obrony i Bezpieczeństwa proponuje, aby „Młoda Gwardia” Fadejewa była studiowana w szkołach.

Niebezpieczna sugestia – w końcu książka opowiada o tym, jak podziemna organizacja w okupowanym Krasnodonie walczy z nazistami.

Mapy, które „kwestionują integralność Rosji” zostały zakazane.

Nie smakowało ci ciasto Budanowa?"

Napisano

Sky News donosi, że Wielka Brytania może dostarczyć Ukrainie około 10 czołgów Challenger 2.

Jak to się urzeczywistni , to już na pewno ukraińcy odbiją Krym 🤣

Napisano
1 minutę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Hmm, lektor tego filmiku ma bardzo dobry humor, jest jedynie pytanie, czy to się nie ociera o przestępstwo wojenne...?

Zacznę to rozważać zaraz po tym, jak podasz, którego prawa wojennego nie naruszyła dzicz.

Napisano
4 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

Hmm, lektor tego filmiku ma bardzo dobry humor, jest jedynie pytanie, czy to się nie ociera o przestępstwo wojenne...?

Nie bardzo tam widać znaki czerwonego krzyża , więc raczej nie . Przecież na noszach mogą nieść zakamuflowaną amunicję .

Napisano
2 minuty temu, karpik napisał:

Zacznę to rozważać zaraz po tym, jak podasz, którego prawa wojennego nie naruszyła dzicz.

Czyli uważasz , że w ramach odwetu ukraińcy powinni zabijać rosyjskie dzieci , gwałcić i zabijać ruskie kobiety ?

Napisano
6 minut temu, Cypis napisał:

Nie bardzo tam widać znaki czerwonego krzyża , więc raczej nie . Przecież na noszach mogą nieść zakamuflowaną amunicję .

Dlatego napisałem, że "jest pytanie". Mimo wszystko atakowanie ludzi targających nosze to jednak ryzyko, żeby z miejsca nie podpaść setce organizacji watchdogowych.

To nie II wojna - mam takie albumy, gdzie amerykańscy spadochroniarze poniżają niemieckich jeńców to dziś zaraz sztab prawników i speców graficznych zacząłby identyfikować tych spadochroniarzy i dawaj stawiać ich przed sądem. Co uchodziło podczas II wojny dziś jest ryzykowne. Tylko tyle chciałem powiedzieć.

Napisano
3 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

Dlatego napisałem, że "jest pytanie". Mimo wszystko atakowanie ludzi targających nosze to jednak ryzyko, żeby z miejsca nie podpaść setce organizacji watchdogowych.

To nie II wojna - mam takie albumy, gdzie amerykańscy spadochroniarze poniżają niemieckich jeńców to dziś zaraz sztab prawników i speców graficznych zacząłby identyfikować tych spadochroniarzy i dawaj stawiać ich przed sądem. Co uchodziło podczas II wojny dziś jest ryzykowne. Tylko tyle chciałem powiedzieć.

Ryzyko jest teraz powszechne , pamiętajmy , że kiedyś polski minister na podstawie "opowieści przy piwie" oskarżył polskich żołnierzy o zbrodnie wojenne.

Napisano (edytowane)

Regularne wiadomości z federalnego kanału telewizyjnego w Rosji:

Brytyjki uprawiają seks dla jedzenia i ogrzewania, podczas gdy w Niemczech w międzyczasie wyprzedały się wszystkie świeczki i żeby nie umrzeć z głodu, przerzucają się na karmę dla zwierząt.

Jaki trzeba mieć mały, spaczony mózg , żeby wierzyć w takie informacje i żeby mówić takie rzeczy.

Edytowane przez Cypis
Napisano (edytowane)
49 minut temu, Cypis napisał:

Czyli uważasz , że w ramach odwetu ukraińcy powinni zabijać rosyjskie dzieci , gwałcić i zabijać ruskie kobiety ?

O, praworządny teoretyk przy klawiaturze, zadaje równie teoretyczne pytanie. 

Nie odpowiem, bo wiem jaki jest status prawny kobiety z dzieckiem, do którego włamują się okupanci, a nie wiem jaki jest status prawny kobiety z dzieckiem, która przyjeżdża z kraju okupanta i te mieszkanie nielegalnie zasiedla.

Oczywiście żartuję. Nie wchodzę w takie dywagacje z poziomu ciepłego fotela. Nie czuję, żebym miał prawo to oceniać. Szczególnie, że nie jestem w tym obiektywny. Jestem przeciw zabijaniu dzieci, ale też przeciw nadstawianiu drugiego policzka.

Edytowane przez karpik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie