Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.7

Rekomendowane odpowiedzi

Może mieć rację:

"Aleksiej Arestowicz powiedział, że Rosja nie wygrała jeszcze ani jednej wojny, w której Ukraińcy nie braliby udziału po ich stronie

Według niego, jeśli Zachód nie pomoże Ukrainie, jutro 500 tysięcy Ukraińców dołączy do 1,5-milionowej armii Federacji Rosyjskiej i Białorusi, po czym sam Zachód będzie miał trudności."

"Zachód ma prawo dać Ukrainie głowice nuklearne, by chronić jej niepodległość – powiedział eurodeputowany Radosław Sikorski

„Po 1994 roku, zgodnie z memorandum budapeszteńskim, Ukraina zrezygnowała ze swojego potencjału nuklearnego iw zamian stała się niepodległym państwem w granicach ustanowionych od czasów ZSRR, Federacja Rosyjska naruszyła to memorandum i dlatego Zachód może dać szansę Ukraina w obronie swojej niepodległości – powiedział."

10 godzin temu, bodziu000000 napisał:

Czekałem dobę, aż ktoś zdementuje te info. Cisza. Cisza też że strony państw Europy środkowej i wschodniej, a to dziwne, bo jest to jawna zdrada. Pakt państw, do tego tajny, o pozwoleniu na zbliżanie się agresora do unii i NATO. Agresora, który jawnie mówi jakie będą jego dalsze kroki. Nic się zachód nie nauczył. Nie chcą wojny? Będą mieli wojnę i hańbę.

IMG_20220612_082609_980.jpg

Edytowane przez karpik

34 minuty temu, karpik napisał:

Czekałem dobę, aż ktoś zdementuje te info. Cisza. Cisza też że strony państw Europy środkowej i wschodniej, a to dziwne, bo jest to jawna zdrada. Pakt państw, do tego tajny, o pozwoleniu na zbliżanie się agresora do unii i NATO. Agresora, który jawnie mówi jakie będą jego dalsze kroki. Nic się zachód nie nauczył. Nie chcą wojny? Będą mieli wojnę i hańbę.

IMG_20220612_082609_980.jpg

Kilka tygodni temu pisałem iż 24 lutego NATO powinno być już na terenie UA . Jestem od pierwszej minuty tej wojny zwolennikiem użycia wszelkiej broni aby wykończyć raz na zawsze bestię która chce notorycznie "uszczęśliwiać" wszystkich dokoła swoją nędzą i bandyckim traktowaniem innych. 

17 minut temu, fala napisał:

Kilka tygodni temu pisałem iż 24 lutego NATO powinno być już na terenie UA . Jestem od pierwszej minuty tej wojny zwolennikiem użycia wszelkiej broni aby wykończyć raz na zawsze bestię która chce notorycznie "uszczęśliwiać" wszystkich dokoła swoją nędzą i bandyckim traktowaniem innych. 

Tam nie trzeba NATO. Dać im tylko dobrą broń i w 2 miesiące było by po sprawie. Europa zachodnia jednak tego nie chce. Chce dalej robić interesy z mordercą i hańba im za to.

32 minuty temu, karpik napisał:

Tam nie trzeba NATO. Dać im tylko dobrą broń i w 2 miesiące było by po sprawie.

Spotkałeś się z podobną opinią jakiegoś analityka czy eksperta od wojskowości ? Jak tak to zalinkuj z łaski swojej bo czegoś zbliżonego do w/w tezy jeszcze nigdzie nie czytałem...

Edytowane przez takafura

31 minut temu, takafura napisał:

Spotkałeś się z podobną opinią jakiegoś analityka czy eksperta od wojskowości ? Jak tak to zalinkuj z łaski swojej bo czegoś zbliżonego do w/w tezy jeszcze nigdzie nie czytałem...

Słyszałem i czytałem wiele opinii, że Ukraina może wygrać tę wojnę. (Kierunek- google- czy Ukraina wygra wojnę).

W jakim czasie zależy od wielu czynników, a najważniejszym jest to czy będą mieli czym walczyć.

Czy potrzebujesz analizy na temat, co się stanie gdy ją przegra?

4 godziny temu, fala napisał:

Jest tylko jeden mały problem - to by oznaczało wymianę ciosów nuklearnych:

1. W wariancie "L" tylko taktycznych na obszarze ograniczonym do Ukrainy i Polski, zapewne też Białoruś i Kaliningrad.

2. W wariancie "XL" zapewne cała Europa.

3. W wariancie "XXL" cała zachodnia półkula, Kanada tyż.

PS. We prowadzaniu demokracji na całym świecie specjalizuje się zupełnie inne państwo i nie jest to Kanada...

15 minut temu, balans napisał:

Jest tylko jeden mały problem - to by oznaczało wymianę ciosów nuklearnych:

1. W wariancie "L" tylko taktycznych na obszarze ograniczonym do Ukrainy i Polski, zapewne też Białoruś i Kaliningrad.

2. W wariancie "XL" zapewne cała Europa.

3. W wariancie "XXL" cała zachodnia półkula, Kanada tyż.

PS. We prowadzaniu demokracji na całym świecie specjalizuje się zupełnie inne państwo i nie jest to Kanada...

To może od razu zaprośmy hordy rosyjskie bo nas straszą bombami atomowymi. Psychopata ma plan i jeśli nie spotka się ze zdecydowaną reakcją to sobie go zrealizuje.

Edytowane przez fala

7 minut temu, fala napisał:
7 minut temu, fala napisał:

To może od razu zaprośmy hordy rosyjskie bo nas straszą bombami atomowymi. Psychopata ma plan i jeśli nie spotka się ze zdecydowaną reakcją to sobie go zrealizuje.

A jak planem psychola jest zdecydowana reakcja to co?

4 minuty temu, RDW60 napisał:
13 minut temu, fala napisał:

A jak planem psychola jest zdecydowana reakcja to co?

Jeśli chce popełnić rozszerzone samobójstwo , to tak. Tu się nie ma co pieścić tylko tłuc to ścierwo i mieć spokój raz na zawsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie