Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Człowiek??? Wiem, że cię mierzą te idee 3morze, Mmorze ale chyba nie wolisz układu niemiecko ruskiego?, Może nie będzie miski od pana z niemiec lub z moskwy ale sam będziesz musiał o żarcie zadbać i Polska na tym zyska ... Spoko jeszcze trochę i powstanie taki układ bez wszechwiedzących przygłupów lewackich. No chyba że szwaby i żabojady bez żenady odkryją karty i poprą ruskich bo na razie z cichacza bronią  idei azjatycko europejskiej unii pod światłym przywództwem putina i scholza...

A tak spytam co ci przeszkadza  w trójmorzu, międzymorzu? Wolisz być zarządzany z poziomu berlina i moskwy? Czy może na równych warunkach konkurować ze szwabsko-ruską próbą nowego dealu na świecie ? 

Ps. Niektóre kraje zostały zmuszone do uzależnienia od ruskich przez miłościwie panujące w ue niemcy i lewactwo je wspierające. Nawet nikt się nie zająknął, by dywersyfikować* i tworzyć unię państw a nie państwową unię. Nie wierzę, że taki ślepy jesteś i nie dostrzegłeś zależności między działaniami ue lewactwa i putina wobec Polski. No chyba, że to zgodne z twoimi zamysłami i marzeniami...

*zobacz sobie wszystkie wypowiedzi totalnej targowicy na przestrzeni od 1994 do dziś- są na YT.

Edytowane przez Tyr
  • Tak trzymać 1
Napisano
7 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Tyr

"Człowiek??? Wiem, że cię mierzą te idee 3morze...."

Czekałem i się nie pomyliłem- zawsze można na tobie polegać...

To nie daj lewactwu i liberalstwu doprowadzić do federalizacji..

• Tak trzymać 1
Napisano (edytowane)

Człowiek? Taka: Federalno-europejska niemiecka republika radziecka?

Ja dziękuję... A ty?

Edytowane przez Tyr
Napisano (edytowane)

Już chyba wiem skąd +1 w krypach.

"Rosja prawdopodobnie straciła kolejny statek na Morzu Czarnym – Kanał 24, powołując się na źródła wywiadowcze

W nocy 12 maja statek projektu 23120 płynął w kierunku Snake Island. Z niewiadomego powodu na statku wybuchł pożar. Następnie kontynuowano operację ratowania załogi. W nocy zwęglony statek próbował dotrzeć do Sewastopola. Wcześniej Rosjanom się to udało i statek zacumował w porcie.

Najprawdopodobniej jest to statek wsparcia logistycznego projektu 23120. W Rosji są tylko dwa takie statki - Wsiewołod Bobrow i Elbrus."

IMG_20220512_131647_932.jpg

Edytowane przez karpik
Napisano

Rosyjskie myśliwce znalezione ze zwykłym GPS-em „przyklejonym do deski rozdzielczej”

Bardzo mnie ciekawi, kiedy towarzysz lektor KW PZPR uruchomi po tej wojnie - a może w jej trakcie - kolejne serie swoich artykułów w prasie lotniczej o najlepszości na świecie rosyjskich konstrukcji lotniczych oraz ich awioniki?

Kiedyś wspominałem na forum, jak jechałem Uberem po Warszawie z ruskiem. Miał ruskiego GPSa. Zawsze jak jadę Uberem to rozmawiam z kierowcami i patrzę na te ich egzotyczne systemy nawigacyjne przywiezione tutaj z Rosji, Turcji, Bliskiego Wchodu i licho wie skąd.

Warszawianie ocenią to, co teraz napiszę. Jechałem z Bielan spod jednego z końcowych przystanków autobusu 116 i miałem dojechać na Sadybę też pod przystanek 116 na rogu Sobieskiego i Mangalii. Droga prosta jak drut lewobrzeżną Warszawą. Mówiąc po lotniczemu prościuteńka trasa kursem 130°.

Ale nie - rusek rusza i jedzie ze mną kursem 40°, na Most Północny, czyli chce mnie wywieźć na Tarchomin i tak mu system nawigacyjny pokazywał. No to pytam, a czy ten system to rosyjski, na co szofer z dumą odpowiada, że tak. No to pytam, a gdzie to my jedziemy, bo jedziemy w kierunku przeciwnym niż trzeba i po co przejeżdżamy przez Wisłę do prawobrzeżnej części miasta, skoro wystartowaliśmy z lewobrzeżnej i wylądować też mamy w lewobrzeżnej. Co się działo dalej to już szkoda gadać.

Jaki ruski potencjał w każdej dziedzinie, także w nawigacji, taka ich kabaretowa awionika i lotnictwo wojskowe. Ale nic to - czekam na artykuły towarzysza lektora KW PZPR o najlepszości na świecie rosyjskiej wojskowej techniki lotniczej. Dokładnie w duchu niegdysiejszego poinformowania Polaków przez towarzysza, że MiG-21bis to jest odpowiednik F-16A.

Napisano
🏺 Військовослужбовці 126 окремої бригади Сил тероборони Одеси знайшли стародавні амфори під час проведення фортифікаційних робіт. Знахідки датовані приблизно 4-5 століттям до нашої ери.

📸: 126 окрема бригада територіальної оборони м. Одеса

280731792_367620408732835_5077296559556244370_n.jpg

280744537_367620388732837_989930978394186998_n.jpg

Napisano
32 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Tyr

"Człowiek??? Wiem, że cię mierzą te idee 3morze...."

Po co prowokujesz tematami politycznymi w tym watki?

• Super 1
Napisano

RWD- w którym miejscu?

Chcesz napisać, że przywołane Trójmorze/Międzymorze, w przypadku wojny na Ukrainie i najróżniejszych sposobów/przykładów obchodzenia sankcji, jest passé i prowokujące?

Napisano
4 minuty temu, RDW60 napisał:

Po co prowokujesz tematami politycznymi w tym watki?

Tu jest cała zgraja stachanowców, przekonująca o wyższości komuny i kacapstwa:)

Napisano

Tyr

"Tu jest cała zgraja stachanowców, przekonująca o wyższości komuny i kacapstwa:) "

Pomijając twojego i vice-versa ulubieńca, możesz jakieś przykłady?
Czy znów- piszesz, co wiesz, ale czy wiesz, co piszesz...

Napisano
40 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Tyr

W tym watku. Dzielisz nielicznych juz niestety zagladajacych na Odkrywce wg. ich sposobu widzenia swiata. Poczekaj z tym do wyborow. 

Napisano

Tyr

"Tu jest cała zgraja stachanowców, przekonująca o wyższości komuny i kacapstwa:) "

I odpowiedzią na prośbę o podanie przykładów Użytkowników Forum jest

"A kacapstwa w ue to pewnie nie dostrzegasz? "

Już nie wnikam, czy się aby nie boisz otworzyć lodówki, ale podpowiem- kto jak kto, ale nie sądzę aby przedstawiciele władz UE byli zalogowani na Forum..

Napisano

Rosyjskie siły straciły kolejny statek na Morzu Czarnym. Najprawdopodobniej chodzi o jednostkę logistyczną nowego projektu 23120 - podał Kanał 24,  powołując się na informacje ukraińskiego wywiadu. W Rosji istnieją tylko dwa statki tego typu - "Wsiewołod Bobrow" i "Elbrus".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie