bodziu000000 Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Brada Pitta tylko brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 (edytowane) Człowiek??? Wiem, że cię mierzą te idee 3morze, Mmorze ale chyba nie wolisz układu niemiecko ruskiego?, Może nie będzie miski od pana z niemiec lub z moskwy ale sam będziesz musiał o żarcie zadbać i Polska na tym zyska ... Spoko jeszcze trochę i powstanie taki układ bez wszechwiedzących przygłupów lewackich. No chyba że szwaby i żabojady bez żenady odkryją karty i poprą ruskich bo na razie z cichacza bronią idei azjatycko europejskiej unii pod światłym przywództwem putina i scholza... A tak spytam co ci przeszkadza w trójmorzu, międzymorzu? Wolisz być zarządzany z poziomu berlina i moskwy? Czy może na równych warunkach konkurować ze szwabsko-ruską próbą nowego dealu na świecie ? Ps. Niektóre kraje zostały zmuszone do uzależnienia od ruskich przez miłościwie panujące w ue niemcy i lewactwo je wspierające. Nawet nikt się nie zająknął, by dywersyfikować* i tworzyć unię państw a nie państwową unię. Nie wierzę, że taki ślepy jesteś i nie dostrzegłeś zależności między działaniami ue lewactwa i putina wobec Polski. No chyba, że to zgodne z twoimi zamysłami i marzeniami... *zobacz sobie wszystkie wypowiedzi totalnej targowicy na przestrzeni od 1994 do dziś- są na YT. Edytowane 12 Maj 2022 przez Tyr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Tyr "Człowiek??? Wiem, że cię mierzą te idee 3morze...." Czekałem i się nie pomyliłem- zawsze można na tobie polegać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 To kiedy ujawni się W R L, poprosi o pomoc/przyłączenie i utworzy ''korytarz humanitarny'' w kierunku Austrii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 7 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Tyr "Człowiek??? Wiem, że cię mierzą te idee 3morze...." Czekałem i się nie pomyliłem- zawsze można na tobie polegać... To nie daj lewactwu i liberalstwu doprowadzić do federalizacji.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 (edytowane) Człowiek? Taka: Federalno-europejska niemiecka republika radziecka? Ja dziękuję... A ty? Edytowane 12 Maj 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 12 Maj 2022 Autor Share Napisano 12 Maj 2022 (edytowane) Już chyba wiem skąd +1 w krypach. "Rosja prawdopodobnie straciła kolejny statek na Morzu Czarnym – Kanał 24, powołując się na źródła wywiadowcze W nocy 12 maja statek projektu 23120 płynął w kierunku Snake Island. Z niewiadomego powodu na statku wybuchł pożar. Następnie kontynuowano operację ratowania załogi. W nocy zwęglony statek próbował dotrzeć do Sewastopola. Wcześniej Rosjanom się to udało i statek zacumował w porcie. Najprawdopodobniej jest to statek wsparcia logistycznego projektu 23120. W Rosji są tylko dwa takie statki - Wsiewołod Bobrow i Elbrus." Edytowane 12 Maj 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Rosyjskie myśliwce znalezione ze zwykłym GPS-em „przyklejonym do deski rozdzielczej” Bardzo mnie ciekawi, kiedy towarzysz lektor KW PZPR uruchomi po tej wojnie - a może w jej trakcie - kolejne serie swoich artykułów w prasie lotniczej o najlepszości na świecie rosyjskich konstrukcji lotniczych oraz ich awioniki? Kiedyś wspominałem na forum, jak jechałem Uberem po Warszawie z ruskiem. Miał ruskiego GPSa. Zawsze jak jadę Uberem to rozmawiam z kierowcami i patrzę na te ich egzotyczne systemy nawigacyjne przywiezione tutaj z Rosji, Turcji, Bliskiego Wchodu i licho wie skąd. Warszawianie ocenią to, co teraz napiszę. Jechałem z Bielan spod jednego z końcowych przystanków autobusu 116 i miałem dojechać na Sadybę też pod przystanek 116 na rogu Sobieskiego i Mangalii. Droga prosta jak drut lewobrzeżną Warszawą. Mówiąc po lotniczemu prościuteńka trasa kursem 130°. Ale nie - rusek rusza i jedzie ze mną kursem 40°, na Most Północny, czyli chce mnie wywieźć na Tarchomin i tak mu system nawigacyjny pokazywał. No to pytam, a czy ten system to rosyjski, na co szofer z dumą odpowiada, że tak. No to pytam, a gdzie to my jedziemy, bo jedziemy w kierunku przeciwnym niż trzeba i po co przejeżdżamy przez Wisłę do prawobrzeżnej części miasta, skoro wystartowaliśmy z lewobrzeżnej i wylądować też mamy w lewobrzeżnej. Co się działo dalej to już szkoda gadać. Jaki ruski potencjał w każdej dziedzinie, także w nawigacji, taka ich kabaretowa awionika i lotnictwo wojskowe. Ale nic to - czekam na artykuły towarzysza lektora KW PZPR o najlepszości na świecie rosyjskiej wojskowej techniki lotniczej. Dokładnie w duchu niegdysiejszego poinformowania Polaków przez towarzysza, że MiG-21bis to jest odpowiednik F-16A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Військовослужбовці 126 окремої бригади Сил тероборони Одеси знайшли стародавні амфори під час проведення фортифікаційних робіт. Знахідки датовані приблизно 4-5 століттям до нашої ери. : 126 окрема бригада територіальної оборони м. Одеса Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RDW60 Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 32 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Tyr "Człowiek??? Wiem, że cię mierzą te idee 3morze...." Czekałem i się nie pomyliłem- zawsze można na tobie polegać... Po co prowokujesz tematami politycznymi w tym watki? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 RWD- w którym miejscu? Chcesz napisać, że przywołane Trójmorze/Międzymorze, w przypadku wojny na Ukrainie i najróżniejszych sposobów/przykładów obchodzenia sankcji, jest passé i prowokujące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 4 minuty temu, RDW60 napisał: Po co prowokujesz tematami politycznymi w tym watki? Tu jest cała zgraja stachanowców, przekonująca o wyższości komuny i kacapstwa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Tyr "Tu jest cała zgraja stachanowców, przekonująca o wyższości komuny i kacapstwa:) " Pomijając twojego i vice-versa ulubieńca, możesz jakieś przykłady? Czy znów- piszesz, co wiesz, ale czy wiesz, co piszesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RDW60 Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 40 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Tyr Czekałem i się nie pomyliłem- zawsze można na tobie polegać... W tym watku. Dzielisz nielicznych juz niestety zagladajacych na Odkrywce wg. ich sposobu widzenia swiata. Poczekaj z tym do wyborow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 A kacapstwa w ue to pewnie nie dostrzegasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 RWD "W tym watku. Dzielisz nielicznych juz niestety zagladajacych na Odkrywce wg. ich sposobu widzenia swiata. Poczekaj z tym do wyborow. " vs Tyr "A kacapstwa w ue to pewnie nie dostrzegasz?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Tyr "Tu jest cała zgraja stachanowców, przekonująca o wyższości komuny i kacapstwa:) " I odpowiedzią na prośbę o podanie przykładów Użytkowników Forum jest "A kacapstwa w ue to pewnie nie dostrzegasz? " Już nie wnikam, czy się aby nie boisz otworzyć lodówki, ale podpowiem- kto jak kto, ale nie sądzę aby przedstawiciele władz UE byli zalogowani na Forum.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Maj 2022 Share Napisano 12 Maj 2022 Rosyjskie siły straciły kolejny statek na Morzu Czarnym. Najprawdopodobniej chodzi o jednostkę logistyczną nowego projektu 23120 - podał Kanał 24, powołując się na informacje ukraińskiego wywiadu. W Rosji istnieją tylko dwa statki tego typu - "Wsiewołod Bobrow" i "Elbrus". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 12 Maj 2022 Autor Share Napisano 12 Maj 2022 VID_20220512_141913_621.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi