Spirit of Warsaw Napisano 20 Lipiec Share Napisano 20 Lipiec https://www.olx.pl/d/oferta/zetony-ii-rp-morski-dywizjon-lotniczy-puck-CID4042-IDYeG6g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 23 Lipiec Autor Share Napisano 23 Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 23 Lipiec Autor Share Napisano 23 Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 23 Lipiec Share Napisano 23 Lipiec Tak dla porządku, Puck, Cmentarz nad Zatoką przy al. Lipowej. Przeszedłem się ostatnio po wszystkich trzech puckich cmentarzach - parafialnym, Św. Jerzego i nad Zatoką - fakt, że tak bardziej spacerowo, niezbyt skrupulatnie, ale żadnych innych pochówków żołnierzy MDLot nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 23 Lipiec Share Napisano 23 Lipiec 3 godziny temu, formoza58 napisał: Łódź latająca Latham 43 HB3 Nr 7 z Esk.Szk. - uszkodzona i holowana do brzegu. Kadłub łodzi siedzi głęboko zanurzony w wodzie, a pod prawym dolnym płatem łódź jako dodatkowy pływak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 14 Sierpień Autor Share Napisano 14 Sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 15 Sierpień Autor Share Napisano 15 Sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Sierpień Autor Share Napisano 17 Sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 18 Sierpień Autor Share Napisano 18 Sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 26 Sierpień Share Napisano 26 Sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 26 Sierpień Autor Share Napisano 26 Sierpień 53 minuty temu, Sedco Express napisał: Nad Wisłą w Warszawie, w głębi " Poniatoszczak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 27 Sierpień Share Napisano 27 Sierpień 21 godzin temu, formoza58 napisał: Nad Wisłą w Warszawie, w głębi " Poniatoszczak" Tak jest. Łódź latająca Latham 43 HB.3 nr 34 (I Esk. Liniowa "Wiking" - vide godło) na plaży "Poniatówka" w dniu 07.05.1930 r. Pobyt z okazji tygodnia L.O.P.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 27 Sierpień Autor Share Napisano 27 Sierpień 6 godzin temu, Sedco Express napisał: Łódź latająca Latham 43 HB.3 nr 34 (I Esk. Liniowa "Wiking" - vide godło) na plaży "Poniatówka" w dniu 07.05.1930 r. Pobyt z okazji tygodnia L.O.P.P. Na czas czas pobytu , zaloga podejmowana była przez 1 PL. Była wzmianka w prasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 1 Wrzesień Autor Share Napisano 1 Wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Wrzesień Autor Share Napisano 4 Wrzesień Z sierpnia 1936 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Wrzesień Autor Share Napisano 4 Wrzesień Od lewej mar. Franciszek Kijewski, podczas służby w Pucku w latach 1920- 1921. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Wrzesień Autor Share Napisano 4 Wrzesień Z Allegro...Przed jednym z hangarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 5 Wrzesień Share Napisano 5 Wrzesień 12 godzin temu, formoza58 napisał: Od lewej mar. Franciszek Kijewski, podczas służby w Pucku w latach 1920- 1921. Wg mnie to są mundury carskiej floty więc nie z okresu służby w BLM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Wrzesień Autor Share Napisano 5 Wrzesień I tutaj się niestety mylisz. Jeśli wg. Ciebie są to mundury carskiej floty, to proponuję przejrzeć wątek poświęconym Marynarzom z lat 1918 - 1920. Brakuje czapki z orzełkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Wrzesień Autor Share Napisano 5 Wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 5 Wrzesień Share Napisano 5 Wrzesień 5 godzin temu, formoza58 napisał: I tutaj się niestety mylisz. Jeśli wg. Ciebie są to mundury carskiej floty, to proponuję przejrzeć wątek poświęconym Marynarzom z lat 1918 - 1920. Brakuje czapki z orzełkiem? Dlatego napisałem "wg mnie'. Nie neguję, że są to polscy marynarze, ale jak sadzę nie w mundurach polskiego kroju. Wątek przejrzałem i są też mundury MW kajzerowskich Niemiec. Jeśli masz info to napisz jaki to wzór /rok etc. tego typu munduru i podkoszulki w paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Wrzesień Autor Share Napisano 5 Wrzesień Ja nie muszę, bo nie mam z tym problemu. A podkoszulki w paski, używane były w obu flotach zaborczych. A nasi w nich walczyli w 1920 roku i donaszali po wojnie. Napisałes " Nie neguję, że są to polscy marynarze, ale jak sadzę nie w mundurach polskiego kroju" więc cieszę się że to postęp, .bowiem inaczej brzmi że "Wg mnie to są mundury carskiej floty więc nie z okresu służby w BLM." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 11 Wrzesień Share Napisano 11 Wrzesień W dniu 5.09.2024 o 18:15, formoza58 napisał: Ja nie muszę, bo nie mam z tym problemu. A podkoszulki w paski, używane były w obu flotach zaborczych. A nasi w nich walczyli w 1920 roku i donaszali po wojnie. Napisałes " Nie neguję, że są to polscy marynarze, ale jak sadzę nie w mundurach polskiego kroju" więc cieszę się że to postęp, .bowiem inaczej brzmi że "Wg mnie to są mundury carskiej floty więc nie z okresu służby w BLM." :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 11 Wrzesień Share Napisano 11 Wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Wrzesień Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2 godziny temu, Sedco Express napisał: :-))) :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi