balans Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 8 minut temu, srbm napisał: Znakomite wystąpienie Donalda Tuska wzywającego do wprowadzenia embarga na rosyjski węgiel nazywasz memem?! Jeżeli nawet platformiany agitator tak traktuje przewodniczącego swojej partii, nie jest dobrze. To, że Tusk z tym węglem zrobił z siebie matoła, nie miało większego wpływu na to, że inni debile wprowadzili całkowite embargo na import węgla z Rosji. Aby było jeszcze idiotyczniej, to zakazali sprowadzenia węgla, za który polscy importerzy przed 14 kwietnia zapłacili miliony i teraz bankrutują. Dziwne, że tym naszym debilom nie śmierdzi rosyjska ropa naftowa, a to 2/3 dostaw do Polski.
srbm Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 Godzinę temu, Tyr napisał: Totalna opozycja ma totalne zryte autorytety ... Profesor UW zestawia wyborców PiS z faszystami! Burza na TT (msn.com) https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art1527141-badania-wieksza-nienawisc-po-stronie-zwolennikow-opozycji-niz-pis
balans Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 8 minut temu, srbm napisał: https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art1527141-badania-wieksza-nienawisc-po-stronie-zwolennikow-opozycji-niz-pis A ja widzę, że PiS w dążeniu do władzy autorytarnej wzoruje się na późnym Gomułce, tylko ideologia się zmieniła - tam był Lenin, a teraz jest Czarnoksiężnik z Torunia...
Czlowieksniegu Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 A w Ameryce biją murzynów... Respondenci zostali poproszeni o ocenę działań premiera Mateusza Mowieckiego od czasu przejęcia przez niego władzy. Źle oceniło go 57 proc. badanych (wzrost o dwa punkty procentowe), dobrze 32 proc. (o jeden punkt procentowy mniej niż w sierpniu), źle - 57 proc. 11 proc. odpowiedziało "trudno powiedzieć". Z kolei zadowolenie z tego, że na czele rządu stoi Morawiecki, wyraziło 31 proc. uczestników sondażu (tak jak w sierpniu). Niezadowolone było 56 proc. badanych (o 1 punkt proc. więcej). 13 proc. nie miało zdania. 28 proc. ankietowanych (mniej o 1 punkt proc.) widzi szansę na poprawę sytuacji gospodarczej w wyniku działań rządu. Negatywnie odpowiedziało 63 proc. (poprzednio 62 proc.) badanych. "Trudno powiedzieć" odpowiedziało 9 proc. (w sierpniu 10 proc.). "Po dość wyraźnym spadku notowań rządu w ubiegłym miesiącu we wrześniu rejestrujemy jedynie minimalne zmiany, mieszczące się w granicach błędu pomiaru. Obecnie oceny rządu Mateusza Morawieckiego należą do najgorszych, uwzględniając oba gabinety, którym przewodził" – pisze CBOS w podsumowaniu. https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-09-29/sondaz-ponad-polowa-badanych-niezadowolona-z-rzadow-morawieckiego/
srbm Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 41 minut temu, balans napisał: A ja widzę, że PiS w dążeniu do władzy autorytarnej wzoruje się na późnym Gomułce, tylko ideologia się zmieniła - tam był Lenin, a teraz jest Czarnoksiężnik z Torunia... Kilka dni temu żyliśmy w III Rzeszy. Jeżeli teraz zmierzamy w stronę późnego Gomułki to znaczy, że idzie ku dobremu.
balans Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 48 minut temu, srbm napisał: Kilka dni temu żyliśmy w III Rzeszy... Ja się z tym stwierdzeniem nie zgadzam, bo to był system wzorowany na tym z Hiszpanii za gen. Franco i zresztą nadal jest przez wiodącą partię lansowany.
takafura Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: A o tym, że mi daleko do PO czy pozostałych, już pisałem, ale widać ci uciekło, podobnie jak wiele innych rzeczy... Przy przesłuchaniu ważne jest co mówisz, a jeszcze ważniejsze co starannie omijasz. Może i sporo mi tu umyka ale naprawdę nie przypominam sobie jakiejś szydery z Twojej strony pomijając ***** ***. I doskonale pamiętam jak oburzony udowodniałeś że spółki skarbu państwa nadal sprowadzają węgiel z Donbasu wbrew oficjalnym deklaracjom władz.
takafura Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 1 godzinę temu, bodziu000000 napisał: Można wrzucać każdą bzdurę bez weryfikacji pod warunkiem że dotyczy ona PiS lub KK. Pelikan przy niektórych to jest cienki Bolek ;) https://forsal.pl/artykuly/982406,ile-ziemi-tak-naprawde-maja-polskie-koscioly-zobacz-raport.html
srbm Napisano 9 Październik 2022 Napisano 9 Październik 2022 Importowany węgiel też jest niedobry. Przynajmniej kolumbijski. Rząd śni o węglu z Kolumbii, a ten węgiel też jest krwawy [OPRYSZEK] (oko.press)
srbm Napisano 10 Październik 2022 Napisano 10 Październik 2022 Posłuchaj podcastu: Dekarbonizacja – dlaczego powinniśmy do niej dążyć? - TOK FM
Spirit of Warsaw Napisano 10 Październik 2022 Napisano 10 Październik 2022 41 minut temu, srbm napisał: A co Panu gaz rosyjski się źle pali w kuchence gazowej czy w piecu? 1
Rekomendowane odpowiedzi