Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ktoś chyba Pani Wandzie źle napisał tekst. Wyszło na to, że PW to rewolucja internacjonalistyczna a nie bój o Polskę i jej naród...

Napisano

Tyr- tak, tak... razem z kolegami wiecie lepiej, nie tylko o co aktywnie walczyła, ale i chciała powiedzieć...

Nie mówiąc o tym, że widzi wam się taki moment historii, gdzie będziecie znów mogli ustalać, co wolno a za co w pysk...

Napisano

Tyr- tak, tak... przejawem patriotyzmu jest niszczenie i znieważanie w taki sposób wieńca złożonego ku czci ofiar PW...

Ciekaw jestem, czy biało-czerwoną szarfę odpięli, a jeśli tak, to co z nią później zrobili..
Może wykorzystają w przyszłorocznym Marszu Dmowskiego?

marszdmowskiego4.png

Napisano

Tyr- o to musisz Powstańców zapytać...

Chyba, że wystarczą ci jako podpowiadacze tuzy intelektu w stylu Kowalskiego czy Bąkiewicza...

PS Ale widzę, że ty wespół z niejakim Czarnkiem macie jakąś seksualną obsesję. I LGBT się wam albo z dziećmi, albo z łóżkiem kojarzy...

Napisano

Nie wdając się w pyskówkę, chciałem jedynie zauważyć, że:

1. Ówcześni Narodowcy byli przeciwni wybuchowi powstania [historia przyznała im rację]. Natomiast ci, którzy obecnie uważają się za i spadkobierców i kontynuatorów zawłaszczyli sobie prawo do świętowania właśnie w rocznicę wybuchu PW. Jak dla mnie to jakaś schizofrenia... 

2. A odnośnie tego całego LGBT, to też mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony jest ten ruch atakowany przez prawicę, a z drugiej strony przemilcza się, że wiodącym Kościołem rządzi tzw Lawendowa Mafia, a w szeregach jej urzędników pełno jest przedstawicieli tej orientacji. Jak dla mnie to hipokryzja.

• 1 year later...