heralekk Napisano 19 Maj 2021 Share Napisano 19 Maj 2021 Witam. Myślę że jest to dzwonek,lecz niektórzy widzą tutaj naparstek. Proszę o opinię. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heralekk Napisano 21 Maj 2021 Autor Share Napisano 21 Maj 2021 5 godzin temu, toyotomi napisał: Czołem. A może to jest - gasidełko do świec...? pzdr. stani To może być wszystko tak naprawdę. Tyle ile ludzi,tyle pomysłów. Ale fakt faktem jest to chyba najbardziej możliwa opcja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 19 Maj 2021 Share Napisano 19 Maj 2021 Raczej resztka świecznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 19 Maj 2021 Share Napisano 19 Maj 2021 Możliwe, że liturgiczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 19 Maj 2021 Share Napisano 19 Maj 2021 Naparstek bez czubka palca? nie wydaje mi się. Kształt dzwonka to ma, ale skąd a takim razie ta dziura? Natomiast ułamana część świecznika to ciekawy trop. Z każdym dniem na forum jest coraz bardziej pod wrażeniem wiedzy i spostrzegawczości forowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 20 Maj 2021 Share Napisano 20 Maj 2021 u mojej babci bardzo podobne były obciążniki do zasłon, i firan. Wisiało to na takich sznurkach na samym końcu firanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 20 Maj 2021 Share Napisano 20 Maj 2021 11 godzin temu, Lupus napisał: Naparstek bez czubka palca? nie wydaje mi się. Takie również są :-) https://toiowo24h.pl/pl/p/NAPARSTEK-BEZ-DENKA/230 Pozdrawiam. Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 20 Maj 2021 Share Napisano 20 Maj 2021 Najlepiej sprawdzić czy wydaje dźwięk dzwonienia jeśli słabo dzwoni to inne zastosowanie niż dzwonek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 20 Maj 2021 Share Napisano 20 Maj 2021 Od świecznika jak nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyotomi Napisano 21 Maj 2021 Share Napisano 21 Maj 2021 Czołem. A może to jest - gasidełko do świec...? pzdr. stani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
heralekk
Witam. Myślę że jest to dzwonek,lecz niektórzy widzą tutaj naparstek. Proszę o opinię.
Pozdrawiam.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.