Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miały być silnie uzbrojone fregaty plot, a wychodzi na to, że wyjdzie z tego coś na poziomie dość kiepsko uzbrojonych korwet. Jeżeli w ogóle coś wyjdzie, bo podobno wybraliśmy projekt firmy, która nigdy nie zbudowała fregaty...

Nasz MON jest mistrzem świata w wydawaniu miliardów tak, aby za te pieniądze uzyskać jak najmniejszy efekt w postaci dozbrojenia armii. Już nie wiem czy tam sami idioci pracują, czy sabotażyści, czy może ktoś grubo w łapę bierze?

https://defence24.pl/sily-zbrojne/rakiety-i-armaty-dla-miecznika-wybrane

Napisano
9 godzin temu, balans napisał:

Nasz MON jest mistrzem świata w wydawaniu miliardów tak, aby za te pieniądze uzyskać jak najmniejszy efekt w postaci dozbrojenia armii. Już nie wiem czy tam sami idioci pracują, czy sabotażyści, czy może ktoś grubo w łapę bierze?

Masz rację. Od paru tygodni widać, że Siergiej Szojgu jest mocno przereklamowany.

• Haha 1
Napisano
W dniu 21.03.2022 o 18:39, srbm napisał:

697493264_Zrzutekranu2022-03-21183721.thumb.jpg.34c569985a994a7af4c1f9287b0259b5.jpg

Ja bym jeszcze dodał ZU-23-2, nie żeby to wzmocniło uzbrojenie fregaty, co to to nie, ale producent ostatnio cienko przędzie i takie zlecenie bardzo by mu pomogło. Radwar ostatnio też ma problemy, może jakiś radar przyda się na fregacie a najlepiej dwa albo i trzy.

Napisano
19 godzin temu, srbm napisał:

Masz rację. Od paru tygodni widać, że Siergiej Szojgu jest mocno przereklamowany.

Czep się tranwaja, bo z debilami nie dyskutuje.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

SM-400 - radar AESA z antenami ścianowymi + rotacyjny radar NS-50
OTO Melara 76 +dwie OSU-35, maksymalnie 16 pocisków RBS-15 Mk3 lub Mk4, dwie podwójne wyrzutnie torped ZOP, 32 komorowa wyrzutnia Mk 41.

Tak wygląda dzisiejsza prezentacja propozycji miecznika. 

Budżet nie obejmuje środków bojowych

Edytowane przez srbm
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano
On 6.10.2022 o 18:39, srbm napisał:

Sonar zanurzalny to ma śmigłowiec. Okręt wojenny ma sonar holowany. Sonar podkilowy to znowu chyba ASDIC, bo normalny znajduje się w gruszce dziobowej. Już wiem dlaczego o polskiej marynarce wojennej pisze Tomasz Grotnik. 

• 3 weeks later...
  • 8 months later...