Skocz do zawartości

Tygrysy z drugiej wojny światowej są w cenie

les05

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 29.07.2020 o 21:23, Woodhaven napisał:

Aż żal mi dupę ściska jak to czytam.  lodozłamas był idiotą  i takim zdechnie,.

Expand  

Dlaczego myślę tak samo? Ręce opadywują... jak można być tak tępym?

Nie przypominam sobie też, by ktoś w ostatnich latach zawiadomił nas o cennych znaleziskach, co oczywiście nic nie znaczy – twierdzi Marcin Tymiński. - generalnie w skarbcu ubywa złota po wizycie plebana ale to oczywiście nic nie znaczy... 

Za małą płytkę z pojazdu pancernego otrzyma się 500 euro, a za zegar z deski rozdzielczej czołgu nawet kilka tysięcy euro, za cały czołg np. Tygrys czy Pantera 15–20 mln euro. Dlatego opłaca się kraść. W ten sposób Polska traci bezpowrotnie część swojej historii. Ale tym nasze władze w ogóle się nie przejmują – tłumaczy Piotr Lewandowski. - normalnie Polak to jednak fachura.. całe czołgi przerzucać na zachód. Słyszałem że potrafili z lawetami wjeżdżać na poligonu i wywozić pozostałości starych czołgów służących jako cele... Ale żeby Tygrysa czy Pantere wywieźć. Brawo My Polacy. Ale żeby się nie podzielić z panem Piotrem? Ech... no i jak tu nie mieć żalu?

Napisano

lodozłamas ......I jest kolejny pretekst do napisania donosiku ............       

The Belgian WJHJ collection and Polish Team Sdkfz , are proud to announce the transfer of STUG III Ausf. G Alkett 107781 in full running condition vs a Panther hull to advance the new restoration project of Team Sdkfz!!

116651277_2453901344901866_7352295126266214505_o.jpg

Napisano
  W dniu 30.07.2020 o 12:12, Woodhaven napisał:

The Belgian WJHJ collection and Polish Team Sdkfz , are proud to announce the transfer of STUG III Ausf. G Alkett 107781 in full running condition vs a Panther hull to advance the new restoration project of Team Sdkfz!!

Expand  

Fajne kamo tego Stuga! A odnośnie tematu, to jak by nie patrzeć, to PANTERA jednak wyjechała z naszego bantustanu...

Napisano
  W dniu 30.07.2020 o 15:20, balans napisał:

Fajne kamo tego Stuga! A odnośnie tematu, to jak by nie patrzeć, to PANTERA jednak wyjechała z naszego bantustanu...

Expand  

W sobotę będę się zapisywał  na kurs jazdy na  M4A3 Sherman .... to przy okazji ucałuje  panterkę w lufę ?

• 3 weeks later...
Napisano
  W dniu 30.07.2020 o 15:20, balans napisał:

Expand  

Bo trzeba było się wzbogaci !! Kasa kasa i tak potem do piachu !! a potomni "*h*j z nimi "

teraz robią IS

Napisano

Co mialo wyjechać to już wyjechało, stalo się i koniec.  I to czesciej w kawalkach niż w całości. Teraz wyjezdzają drobne graty, bez przesady ale sprzedawać zawartość wlasnego podwórka czy stodoły to jeszcze nie przestepstwo. Tak jak z oslawioną wieżą od Panharda, g....oburza mam nadzieję że umarla juz smiercią naturalną.

Napisano
  W dniu 16.08.2020 o 20:29, skyluke napisał:

Co mialo wyjechać to już wyjechało, stalo się i koniec.  I to czesciej w kawalkach niż w całości. Teraz wyjezdzają drobne graty, bez przesady ale sprzedawać zawartość wlasnego podwórka czy stodoły to jeszcze nie przestepstwo. Tak jak z oslawioną wieżą od Panharda, g....oburza mam nadzieję że umarla juz smiercią naturalną.

Expand  

Pewni trzeba bronić !! Jak się samemu na sumieniu tu i ówdzie handelek ! żeby nie było że ja jakiś zawistny, mam świadomości że trudne czasy był. Przeprosin nie słyszałem !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie