Skocz do zawartości

Izrael: Zatrzymano poszukiwacza za nielegalne posiadanie zabytków

BezTabu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Beztabu - załóż sobie jeden osobny temat i tam wrzucaj te linki reklamujące Twój blog. Zaśmieciłeś tymi alter-newsami cały dział, a odnośniki nie prowadzą do artykułów ale do twojego bloga gdzie je zamieszczasz.

Napisano

Mam wiele sympati dla osób pochodzenia żydowskiego ale państwo Izrael jest tworem militarno-policyjno-faszystowskim

Napisano

Oczywista oczywistość- tylko dlatego w takim położeniu geopolitycznym udało się Izraelowi przetrwać.

PS I to pomimo, że politycznie, to tam jeszcze większy bajzel niż w naszej socjalistycznej Ojczyźnie...

Napisano
8 godzin temu, Sowa74 napisał:

Beztabu - załóż sobie jeden osobny temat i tam wrzucaj te linki reklamujące Twój blog. Zaśmieciłeś tymi alter-newsami cały dział, a odnośniki nie prowadzą do artykułów ale do twojego bloga gdzie je zamieszczasz.

Pisałem już mu. Bez skutku.

Napisano
W dniu 28.01.2020 o 16:45, Czlowieksniegu napisał:

"Istnieć to nie wszystko"

Mając wybór istnieć, nie będąc "lubianym" lub nie istnieć, zostając w pamięci jako np ofiary Shoah, pozostawia niewielkie pole manewru.

Tak ogólnie to Świat chciał się pozbyć Żydów i wymyślił Izrael, a nawet zabezpieczył jego istnienie zgodą na posiadanie broni nuklearnej. Ale i tak mieszkają na wulkanie, bo bomba demograficzna już tyka...

Napisano
Godzinę temu, balans napisał:

Tak ogólnie to Świat chciał się pozbyć Żydów

Widać, wszędzie tak samo każdy za nimi przepadał.

Napisano

W sumie, to problemy Żydów, pomijając np średniowieczną zachodnią Europę, czy standardowe dla carskiej Rosji pogromy, problem antysemityzmu na skalę masową zawdzięczamy Драгутин Димитријевић Апис...

Napisano

A ja myślę że ten Dimitrijew Dragutin nie ma nic wspólnego z obecnym nastawieniem świata do żydów. Za niechęć do żydów odpowiadają sami żydzi i ich panoszenie się w każdym kraju w jakim jest ich na tyle dużo lub zaszli na tyle wysoko by wystosowywać różne roszczenia. Niektóre kraje szybko sobie z takowymi poradziły, lub w ogóle do takowych nie doszło z powodów oczywistych - nikt się z nimi tam tak nie cacka jak prezydent Polin.

Napisano

I pomyśleć, że tempo w jakim nasza ambasada w Tel-Awiwie wydaje Żydom nasze paszporty jest z roku na rok coraz większe. Może się okazać, że problem mienia bezspadkowego rozwiąże się bardzo szybko, bo nawiedzą nas spadkobiercy. Urzędy w Warszawie łykną to bez problemów, wystarczy trochę kanapek.

Napisano
18 godzin temu, Sowa74 napisał:

Widać, wszędzie tak samo każdy za nimi przepadał.

Przede wszystkim to żydowska diaspora w USA, z jakiś powodów nie chciała u siebie dodatkowych kilku milionów Chazarów. Może bali się o utratę swoich wpływów w kraju, w którym praktycznie rządzą, a tak przy okazji rządzą globalnymi finansami i światowymi mediami?

Napisano
W dniu 28.01.2020 o 16:12, abcd napisał:

Mam wiele sympati dla osób pochodzenia żydowskiego ale państwo Izrael jest tworem militarno-policyjno-faszystowskim

Ty po dobroci i z własnej nieprzymuszonej. Patrząc jednak po prawie wprowadzonym w Italii, niedługo "mienie sympatii" do żydów będzie obowiązkowe...;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie