BezTabu Napisano 27 Styczeń 2020 Napisano 27 Styczeń 2020 W Izraelu poszukiwania zabytków przy pomocy wykrywacza metali jest nielegalne. Jedyną możliwą drogą jest uzyskanie zezwolenia od Urzędu ds. Starożytności.Poszukiwacz został zatrzymany już po raz trzeci. Prawo jest takie samo jak w Polsce..... https://blogbeztabu.blog/2020/01/27/izrael-zatrzymano-poszukiwacza-za-nielegalne-posiadanie-zabytkow/
Sowa74 Napisano 28 Styczeń 2020 Napisano 28 Styczeń 2020 Beztabu - załóż sobie jeden osobny temat i tam wrzucaj te linki reklamujące Twój blog. Zaśmieciłeś tymi alter-newsami cały dział, a odnośniki nie prowadzą do artykułów ale do twojego bloga gdzie je zamieszczasz.
predi888 Napisano 28 Styczeń 2020 Napisano 28 Styczeń 2020 newsy są nawet ciekawe ale mnie interesuje to co dzieje się w Polsce, ewentualnie dla porównania w Anglii
abcd Napisano 28 Styczeń 2020 Napisano 28 Styczeń 2020 Mam wiele sympati dla osób pochodzenia żydowskiego ale państwo Izrael jest tworem militarno-policyjno-faszystowskim
Czlowieksniegu Napisano 28 Styczeń 2020 Napisano 28 Styczeń 2020 Oczywista oczywistość- tylko dlatego w takim położeniu geopolitycznym udało się Izraelowi przetrwać. PS I to pomimo, że politycznie, to tam jeszcze większy bajzel niż w naszej socjalistycznej Ojczyźnie...
bjar_1 Napisano 28 Styczeń 2020 Napisano 28 Styczeń 2020 8 godzin temu, Sowa74 napisał: Beztabu - załóż sobie jeden osobny temat i tam wrzucaj te linki reklamujące Twój blog. Zaśmieciłeś tymi alter-newsami cały dział, a odnośniki nie prowadzą do artykułów ale do twojego bloga gdzie je zamieszczasz. Pisałem już mu. Bez skutku.
Czlowieksniegu Napisano 28 Styczeń 2020 Napisano 28 Styczeń 2020 "Istnieć to nie wszystko" Mając wybór istnieć, nie będąc "lubianym" lub nie istnieć, zostając w pamięci jako np ofiary Shoah, pozostawia niewielkie pole manewru.
balans Napisano 1 Luty 2020 Napisano 1 Luty 2020 W dniu 28.01.2020 o 16:45, Czlowieksniegu napisał: "Istnieć to nie wszystko" Mając wybór istnieć, nie będąc "lubianym" lub nie istnieć, zostając w pamięci jako np ofiary Shoah, pozostawia niewielkie pole manewru. Tak ogólnie to Świat chciał się pozbyć Żydów i wymyślił Izrael, a nawet zabezpieczył jego istnienie zgodą na posiadanie broni nuklearnej. Ale i tak mieszkają na wulkanie, bo bomba demograficzna już tyka...
Sowa74 Napisano 1 Luty 2020 Napisano 1 Luty 2020 Godzinę temu, balans napisał: Tak ogólnie to Świat chciał się pozbyć Żydów Widać, wszędzie tak samo każdy za nimi przepadał.
Czlowieksniegu Napisano 1 Luty 2020 Napisano 1 Luty 2020 W sumie, to problemy Żydów, pomijając np średniowieczną zachodnią Europę, czy standardowe dla carskiej Rosji pogromy, problem antysemityzmu na skalę masową zawdzięczamy Драгутин Димитријевић Апис...
Sowa74 Napisano 1 Luty 2020 Napisano 1 Luty 2020 A ja myślę że ten Dimitrijew Dragutin nie ma nic wspólnego z obecnym nastawieniem świata do żydów. Za niechęć do żydów odpowiadają sami żydzi i ich panoszenie się w każdym kraju w jakim jest ich na tyle dużo lub zaszli na tyle wysoko by wystosowywać różne roszczenia. Niektóre kraje szybko sobie z takowymi poradziły, lub w ogóle do takowych nie doszło z powodów oczywistych - nikt się z nimi tam tak nie cacka jak prezydent Polin.
les05 Napisano 1 Luty 2020 Napisano 1 Luty 2020 I pomyśleć, że tempo w jakim nasza ambasada w Tel-Awiwie wydaje Żydom nasze paszporty jest z roku na rok coraz większe. Może się okazać, że problem mienia bezspadkowego rozwiąże się bardzo szybko, bo nawiedzą nas spadkobiercy. Urzędy w Warszawie łykną to bez problemów, wystarczy trochę kanapek.
balans Napisano 2 Luty 2020 Napisano 2 Luty 2020 18 godzin temu, Sowa74 napisał: Widać, wszędzie tak samo każdy za nimi przepadał. Przede wszystkim to żydowska diaspora w USA, z jakiś powodów nie chciała u siebie dodatkowych kilku milionów Chazarów. Może bali się o utratę swoich wpływów w kraju, w którym praktycznie rządzą, a tak przy okazji rządzą globalnymi finansami i światowymi mediami?
Tyr Napisano 2 Luty 2020 Napisano 2 Luty 2020 W dniu 28.01.2020 o 16:12, abcd napisał: Mam wiele sympati dla osób pochodzenia żydowskiego ale państwo Izrael jest tworem militarno-policyjno-faszystowskim Ty po dobroci i z własnej nieprzymuszonej. Patrząc jednak po prawie wprowadzonym w Italii, niedługo "mienie sympatii" do żydów będzie obowiązkowe...;)
abcd Napisano 6 Luty 2020 Napisano 6 Luty 2020 Będzie obowiązkowe to przestanę ich lubić, zawsze do rzeczywistości staję "okoniem"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.