Witam. Znalazłem dzisiaj w okopie taką stalową puszkę a w niej bardzo dużo amunicji do Ppszy. Moje pytanie jest takie, czy to było standardowe zjawisko, Rosjanie przechowywali amunicję w takich puszkach? Czy to jakiś twór późniejszy. Mieszkam w okolicy gdzie front przechodził w lutym 1945, w lesie jest masa niewystrzelonej amunicji właśnie od ppsz czy mosina, gdyby były np łuski to wiadomo, że była tam walka, ale pełne? Od dawna nurtuje mnie to zagadnienie. Ruski mieli tak dziurawy osprzęt, że tak to wszędzie gubili? :p Pozdrawiam
Pytanie
hubimohi93
Witam. Znalazłem dzisiaj w okopie taką stalową puszkę a w niej bardzo dużo amunicji do Ppszy. Moje pytanie jest takie, czy to było standardowe zjawisko, Rosjanie przechowywali amunicję w takich puszkach? Czy to jakiś twór późniejszy. Mieszkam w okolicy gdzie front przechodził w lutym 1945, w lesie jest masa niewystrzelonej amunicji właśnie od ppsz czy mosina, gdyby były np łuski to wiadomo, że była tam walka, ale pełne? Od dawna nurtuje mnie to zagadnienie. Ruski mieli tak dziurawy osprzęt, że tak to wszędzie gubili? :p
Pozdrawiam
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.