Leuthen Napisano 26 Listopad 2016 Autor Share Napisano 26 Listopad 2016 http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-ukraina-pochowano-27-polskich-zolnierzy-ktorzy-polegli-w-wal,nId,2313014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 A pochówek nie mógł się odbyć bez Naczelnego Świra RP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 Pal licho...Dobrze, że przy tej okazji nie było Apelu... gorzej, jeśli faktycznie powiedział słowo w słowo \"różnych wiar chrześcijańskich, ale jednej Rzeczypospolitej, a byli wśród nich Polacy, Huculi i Ukraińcy."PS Zwłaszcza, że spośród prawie 200 żołnierzy udało się kilkunastu zidentyfikować...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:27 26-11-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekignac Napisano 27 Listopad 2016 Share Napisano 27 Listopad 2016 bjar_1znając trochę historię oraz na podstawie obserwacji rzeczywistości muszę z przykrością stwierdzić,że odpowiednio kierowana propaganda skierowana na 'odpowiednią' grupę zdziała to, co było zamierzone;jak masz jakieś zastrzeżenia odnośnie czyjegoś stanu psychicznego - zgłoś odpowiednim 'czynnikom'... i nie 'polytykuj' , bo to chyba/na szczęście nie jest wątek ani strona do tego przeznaczona a czyjeś poglądy 'polytyczne' w najmniejszym stopniu kogokolwiek powinny interesować, no chyba,że jesteś agitatorem jedynej mającej monopol na prawdę opcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Listopad 2016 Share Napisano 27 Listopad 2016 Żadnej opcji agitatorem nie jestem. Dyndają mi zarówno prawi jak i lewi jak i centralni. Ty jeśli wierzysz w propagandę sukcesu uprawianą przez obecnie miłościwie nam panujących to twoja sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekignac Napisano 27 Listopad 2016 Share Napisano 27 Listopad 2016 nie, mi też to dynda i powiewa; mam dość polityki, pseudo-dziennikarzy lewicowych,prawicowych,liberalnych i innych typów robiących ludziom sieczkę z mózgu;nie zaśmiecajmy wątków polityką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 27 Listopad 2016 Share Napisano 27 Listopad 2016 Mam ochotę jak rzadko zacytować Dmowskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 27 Listopad 2016 Share Napisano 27 Listopad 2016 Cytuj Waści! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 Wszystko co polskie jest moje: niczego wyrzec się nie mogę! Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne Roman Dmowski Myśli nowoczesnego Polaka"Też Dmowski, ale bardziej na czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 28 Listopad 2016 Autor Share Napisano 28 Listopad 2016 Wirakocza napisał:od roku mamy przywracaną polskość".A tak spytam - przez ostatnie 27 lat ktoś nam ową polskość kradł albo zabierał, względnie germanizował/rusyfikował, ewentualnie deptał Biało-Czerwoną albo godło państwowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 Ty mi coś z nicku jakoś kiepsko i mało poprawnie się kojarzysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 Zamawiający pięć piw mogą już robić to z uśmiechem na ustach, to chyba o to mu biegało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 Panie i Panowie....Może, chociaż i dla odmiany, w tym wątku by bez bałaganu?PS Fala- ale masz świadomość, że istnienie cuda o nazwie salut rzymski" w czasach antycznych jest więcej niż dyskusyjne? Co więcej, wielce możliwe, że to żabojady wymyśliły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 A to my są już rzymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 Taa.....Ave, Cæsar, morituri te salutant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 Wstyd mi... za Ciebie :-(EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 No, chłopcy się deklarują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 A ja mam zawsze trochę mieszane uczucia kiedy słyszę o takich ekshumacjach. Pełna zgoda jeżeli szczątki spoczywają pod przysłowiowymi porzeczkami, w nieoznaczonym miejscu... Ale jeżeli mamy np. leśną mogiłę, to ktoś ich już przecież pochował, i po co to zmieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 28 Listopad 2016 Share Napisano 28 Listopad 2016 Nie ma przeproś, wszyscy do apelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Listopad 2016 Share Napisano 29 Listopad 2016 Sobiepan - miejsce szczątków ludzkich jest na cmentarzach, a nie w lasach ;) Obecnie obowiązuje nas ustawa z dnia 28 marca 1933 r. o grobach i cmentarzach wojennych" - http://www.infor.pl/akt-prawny/DZU.1933.039.0000311,ustawa-o-grobach-i-cmentarzach-wojennych.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 29 Listopad 2016 Share Napisano 29 Listopad 2016 Bjar, ale mamy rok 2016 http://www.infor.pl/akt-prawny/DZU.2015.126.0000935,ustawa-o-zmianie-ustawy-o-cmentarzach-i-chowaniu-zmarlych-ustawy-o-grobach-i-cmentarzach-wojennych-oraz-ustawy-o-instytucie-pamieci-narodowej-komisji-scigania-zbrodni-przeciwko-narodowi-polskiemu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Listopad 2016 Share Napisano 29 Listopad 2016 ˛˛ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Listopad 2016 Share Napisano 29 Listopad 2016 ˛˛ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.