Skocz do zawartości

Pociąg z diamentami znaleziony pod Wałbrzychem? Niewykluczone! vol. 7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 446
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Na razie opisany przez Mareckiego scenariusz jest najbardziej prawdopodobny.
Reklama działa, a pociągu nie widać. Przez 4 miesiące nie udało się potwierdzić, że parę metrów pod ziemią stoi pociąg.

rfx napisał:
Na razie opisany przez Mareckiego scenariusz jest najbardziej prawdopodobny...

Jeżeli te banialuki mareckiego nazywasz scenariuszem, to pewnie powstały film na tym bełkocie nazwałbyś hitem dekady, co ja mówię stulecia.
Chopie ogarnij się.

Prawdopodobne, nieprawdopodobne.... mnie tylko dziwi, że Marecki najwyraźniej ma PEWNOŚĆ gdyż nie boi się rzucać publicznie ciężkich słów jak oszuści". I jeśli Marecki się myli, może za swoje nieprzemyślane słowa odpowiedzieć, jeśli taka będzie fantazja oskarżonych". Tylko tyle chciałem zauważyć.
Ja nie wiem czy jest pociąg. Sądzę, że coś jest, acz niekoniecznie pociąg. Na razie nie wiem, nikt nie wie, przeciąganie prac niczego nie udowadnia ani nie wyklucza, to u nas normalne.
A Marecki wie, jest pewien. Ciekawe jak często Marecki się myli, co do spraw których był pewien.

Koszt wynajęcia koparki 100-150 zł roboczogodzina.
Koszt szalunku do wykopu 700 cm około 1000 zł za miesiąc.
Plus koszt nadzoru saperskiego.
Cała impreza z cateringiem dla uczestników koszt 10-15 tys. przy mocno zawyżonych cenach.
Jeden dzień i jedna dziura w ziemi i po temacie. Jest pociąg kopiemy dalej i liczymy profity z skali znaleziska oraz ewentualnego cennego ładunku.
Jak pociągu brak też fajnie wystarczy miejsce ogrodzić, posiać trawkę, postawić tabliczkę pamiątkową plus automat do sprzedaży biletów i interes się kręci dalej przy ograniczonych kosztach własnych.
A tu badania 4 miesiące, których koszty przekroczą niebawem wartość ewentualnego znaleziska i jeszcze spuszczanie się wszelkiej maści specjalistów.

Uważam, że z czysto businessowego punktu widzenia, lepiej zostawić sprawę nierozwiązaną. Taki stan rzeczy, jak obecnie będzie napędzał do regionu zyski z turystyki. Ponadto nie trzeba będzie szamotać się z jakimiś Niemcami czy stowarzyszeniami żydowskimi w USA o prawa do domniemanej zawartości tego, domniemanego pociągu.

A tajemnica napędza imaginację ciekawskich turystów, którzy w restauracjach, hotelach, pensjonatach i sklepach tego, dość niezamożnego regionu zostawiać będą pieniążki.

Nie rozumiem problemu finansowego dotyczącego badań/wydobycia obiektu wykopania dziury w nasypie! Pomijając deklarację odkrywców pociągu, że mają kosztorys (koszt całej operacji wydobycia ok 2mln jeżeli dobrze pamiętam) wraz ze sponsorem, którego również podobno mają to nie widzę najmniejszego problemu by zebrać kilkanaście tysięcy na koparkę itd. Wystarczy w miejscu wykopalisk wyeksponować reklamę sponsora, ściągnąć media i reklama o zasięgu krajowym, a nawet globalnym będzie za kilkanaście tysięcy zł - dla sponsora to jak za friko" ;-)

Poszukiwania. Naukowcy z AGH potwierdzili istnienie obiektu o długości około 150 metrów znajdującego się pod ziemią - w miejscu, w którym Niemcy mieli ukryć „złoty pociąg” ze skarbami wywiezionymi podczas wojny z Wrocławia. Takie są nieoficjalne informacje Dziennika Polskiego.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/9119372,krakowianie-na-tropie-zlotego-pociagu-wideo,id,t.html"

;-)

@Yeti, chyba jednak się wywiniesz, jeszcze 3 dni, nie zdążą ;-)

Solennie obiecuję, że jeśli w perspektywie 3 miesięcy:

- zostanie udowodnione istnienie pociągu
- zostanie udowodnione, że jest to tzw "pociąg ze złotem Wrocławia
- zostanie choćby w części przygotowana akcja wydobywcza

to ja odszczekam, że nie wierzyłem..."

Robi sie jeszcze ciekawiej... Wyglada na to ze sa w nasypie dwa torowiska i dwa stajace obok siebie sklady ! Jak ktos czyta moje posty to wie ze juz jakis czas temu pisalem (zanim Gazeta Polska podala przedwczoraj info ze jest nieoficjalne potwierdzenie z AGH) ze moje info z AGH potwierdza :-) istnienie skladu. Jesli sie potwierdzi info ze sa dwa sklady obok siebie to bedzie czad :-)))))))

tboniasty - nie bedzie takiej potrzeby abys mial cos odszczekiwac , prasa i wiadomosci jeszcze nie raz zamieszcza nieoficjalnie takie wiesci aby w ten sposob naiwnych naciagnac na kupno gazety lub odwiedzenie portalu informacyjnego
nikt w czasie wojny nie zakopuje pociagow , ani pancernych ani towarowych , ktorych sklady sa bezcenne wtedy
nie wiem jak mozna bylo sobie ubzdurac taka historyjke i oglupic nia masy i jeszcze przez cztery miesiace to ciagnac , zreszta znajac juz mentalnosc odkrywcow nawet po opublikowaniu raportu ze nic tam nie ma , beda nadal twierdzic ze jest i ze maja sponsorow na wydobycie

Panie Marecki... Nie wie Pan jakie mam zrodlo w AGH i nie wie Pan z jakiego zrodla korzystala Gazeta Polska. Ja zareczam Panu ze osoba z ktora ja rozmawiam nie ma podstaw do robienia sobie ze mnie jaj. To ze sklad stoi to jest pewne, ale Pan nie musi w to wierzyc. Ale ja Panu przypomne Pana slowa z dzisiaj za niecale 2 tyg po konferencji prasowej z udzialem pracownikow AGH. Jak Panu przedstawia dowody to nie wiem jak Pan bedzie mogl dalej gadac swoje bzdury.

Kaspian jestem na forum od 2002 r , jak pisze to tylko pod swoim nickiem , jak wyjdzie na moje ze ja mialem racje wasze nicki znikna i nie bedziecie ich uzywac , poniewaz pojawiliscie sie na tym forum aby rozgrzewac ten watek
nie wiem jakie tam masz informacje z AGH , ale ja umie czytac ze zrozumieniem i informacja podaje ze jest nie oficjalna
po zatym nawet gdyby potwierdzili jakies anomalie , nigdy nie beda one dowodem , poniewaz ziemia mogla byc ruszana a w skarpie moze lezec kupe syfu nie majacego nic wspolnego ze skladami kolejowymi
odkopia sklady , zwruce honor i przeprosze , ale wiem ze nigdy nic taiego nie nastapi , poniewaz zadnych pociagow tam nie ma

Jesli od 2002 roku piszesz na forum to az dziw ze sie jeszcze tutaj uchowales z takim podejsciem do sprawy. Takie grozby o usuwaniu uzytkownikow to mozesz sbbie... sam wiesz... Jak widac nawet jak sklad sie pojawi na powierzchni to powiesz ze go nie ma i tyle ! No ale jak widac to ze sie ma ponad 1000 postow o niczym nie swiadczy :-)

Kaspian- Ty mi powiedz, gdzie w wypowiedzi Mareckiego jest coś o usuwaniu Użytkowników?

Zapewne myślał o tym samym co ja i wielu innych- dziwnym trafem, w wątkach o złotym" czymś obrodziło w sporo nowych osób, które tylko* o złotym cielcu piszą i w większości jeśli nawet go na własne oczy nie widziały, to przynajmniej z pierwszej ręki maja informacje...

* chyba na szczęście...

Oj tam, oj...
Nie bądźmy aż tak delikatni i skrupulatni...

Z naszych nieoficjalnych informacji wynika, że w nasypie znajduje się nie jedno, a dwa torowiska. Oba pociągi pancerne mają w nich stać obok siebie. Wiemy, że Piotr Koper i Andreas Richter dysponują „zdjęciami georadarowymi” tego znaleziska. Są one podobne do tych, które wykonali wcześniej i były przez nas publikowane na łamach „Gazety Wrocławskiej” i „Panoramy Wałbrzyskiej”.

Uzyskaliśmy również nieoficjalne informacje o tym, że także badania przeprowadzone przez naukowców z AGH miały wykazać dwie anomalie we wnętrzu skarpy. To uzyskana przez nas informacja nieoficjalna, ale pewna. Ponadto pojawiła się informacja, której nasi informatorzy nie byli w stanie potwierdzić, że namierzony przez naukowców z Krakowa obiekt może mieć około 150 metrów długości.

Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/9124817,zloty-pociag-istnieje-maja-to-potwierdzac-dwa-badania,id,t.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie