Skocz do zawartości
  • 0

Mundur z czasów II WŚ

anulka289

Pytanie

Napisano

Zdjęcie przedstawia mojego ojca,z pochodzenia był Węgrem.
Proszę o pomoc w identyfikacji munduru oraz odznaczeń z prawej i lewej strony. Serdecznie dziękuję za pomoc.Imre

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdjęcie przedstawia mojego ojca,z pochodzenia był Węgrem.
Proszę o pomoc w identyfikacji munduru oraz odznaczeń z prawej i lewej strony. Serdecznie dziękuję za pomoc.Imre

Napisano
Anulka , a przeczytałaś może , zupełnie przypadkiem , albo innym zbiegiem okoliczności przyrody drugi post w tym wątku?
Przeczytałaś?
Ten na lewej piersi /po prawej/ to może być "Tapferkeits Medal za odwagę,"

Wszystko przeczytałam ale może mam za słabe okulary bo ja pytam o to co jest na prawej piersi nie na lewej,helowwww!
Napisano
proszę przeczytać:
http://odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705

i żeby na siłę nic nie było, proszę podać propozycję tytułu wątku.
Napisano
Ten na lewej piersi /po prawej/ to może być Tapferkeits" Medal za odwagę, przydał by się wyraźniejszy skan.
http://www.twierdza.art.pl/artykuly/med_tapf2.jpg
Napisano
Dziękuje za informację ,na lewj piersi medal za odwagę (jeden historyk napisał mi kiedyś że to medal za zajęcie Siedmiogrodu)ale czy ktoś moze mi jeszcze podpowiedziec co znajduje się na jego prawej piersi ,bardzo proszę
Napisano
Pytanie związane z mundurem,za tymi 3 gwiazdkami jest jeszcze
coś nie wiem jak to nazwać,czy to ma również znaczenieprzy identyf. stopnia?
Napisano
Taki OT...

Anulka- musisz się przyzwyczaić...

Taki folklor...

Jacek D. robi za naszą forumową maskotkę. To tak jak z młodszym nie do końca rozgarniętym rodzeństwem- zgrzytasz zębami, ale za okno nie wyrzucisz...
Napisano
RE: Proszę o pomoc
anulka289 (6 / 1)
2015-09-23 15:34:53

Co to znaczy zapytaj o kolor włosów" jak nie możesz pomóc to chociaz nie przeszkadzaj,również Pozdrawiam:)
Anulka , a przeczytałaś może , zupełnie przypadkiem , albo innym zbiegiem okoliczności przyrody drugi post w tym wątku?
Przeczytałaś? No to jaki masz kolor włosów?
Pozdrawiam
P.S.
Yettiego też wziunęło. :D
Napisano
No to ja ostudzę wszystkich kłusowników seksualnych z tego forum.
Anulka pisze że fotka przedstawia jej ojca, a więc Anulka mogła by być bez problemu waszą babcią, a co niektórych prababcią :)

Pozdrowionka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie