woytas Napisano 17 Październik 2016 Share Napisano 17 Październik 2016 Winda do nieba była.Pewnie dostanie jakiś medal gieroja ludowej republiki - pośmiertnie, szkołę może plac zabaw nazwą jego imieniem.Ale z tego co kojarzę to wysłali go na urlop do Syrii - klimat nie odpowiadał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Październik 2016 Share Napisano 18 Październik 2016 Jak na banderowców - to wyrok wykonali bardzo humanitarnie!Bo całkiem niedawno jeszcze palili żywcem ludzi w Odessie.O ostrzeliwaniu i bombardowaniu dzielnic mieszkaniowych, szkół, szpitali i przedszkoli w Donbasie już nie wspominając... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Październik 2016 Share Napisano 18 Październik 2016 Kacapy za to sypali kwiatami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Październik 2016 Share Napisano 18 Październik 2016 Po pierwsze - to mieszkańcy Donbasu są u siebie i to od setek lat. I to nie ich wina, że Żyd Lenin, bez pytania się o ich zgodę, wcielił ich do dość sztucznego tworu jakim była Ukraina [obecnie UPAina].Po drugie - to nie mieszkańcy Donbasu wyprawili się na Kijów czy Lwów, ale było wręcz odwrotnie, bo to ci z Kijowa i Lwowa w bandycki sposób napadli na mieszkańców Donbasu!----------------------------------------------------------------------Używając twojej terminologii można napisać tak: Kacapy bronili się przed napadem Chachłów, których to Chachłów, na swoją zgubę zresztą, wspierają Pszeki.Zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Październik 2016 Share Napisano 21 Październik 2016 Noo.... pośmialiśmy się, pożartowaliśmy... z Rozenka także.A teraz proponuję lekturę wieści od podsekretarza w MON, niejakiego Tomasza Szatkowskiego.... Tak, żeby było do płaczu i zgrzytania zębów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maruder78 Napisano 24 Październik 2016 Share Napisano 24 Październik 2016 моторола автомойщик :) Nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie oficera! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 24 Październik 2016 Share Napisano 24 Październik 2016 Ta, a mógł sobie spokojnie autka myć. A teraz kacapska menda ziemię gryzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Wojna ma paskudną cechę, że wywraca ustaloną hierarchię i Motorola był tego doskonałym przykładem. Często zdarza się, że zawodowi oficerowie mają szkołę i stopnie, a nie mają ducha wojownika jakiego miał zmarły Motorola, osobiście bardzo odważny, z ogromnym wyczuciem specyficznego pola walki w Ługandoni", nie cofnął się przed niczym, okrutny, morderca jeńców, konfabulant... nie mogli go dopaść na ulicy, na froncie, taką miał obstawę, to mu podwiesili mu bombę po windą w bloku gdzie sobie mieszkał... Podręcznikowa śmierć watażki, słóweczko to jest zresztą ukrainizmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 O jego odwadze" - dowiadywaliśmy się z propagandowych kacapskich mediów. Był jedną z twarzy całego konfliktu (patrząc na niego raczej pijacką mordą).Za jakiś czas może się dowiemy czy po za mordowaniem jeńców (o ile to prawda) jeszcze coś osiągnął.Wącha kwiatki od korzonków i to jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maruder78 Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Konfabulant pierwsz klasa. Swoje rany odniósł w czasie tzw wypadkow komunikacyjnych. Po pijaku prowadzac transporter BTR.Zabił go uski mir"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Watażka z niego był, jak mawia pewien kucharz amator z Krakowa emblematyczny" i nie zarzucano mu tchórzostwo, raczej bezmyślne umyślne okrucieństwo.Jego biografia to zagadka. Rodzice zginęli mu, kiedy miał 15 lat, wychowywała go babcia. Nikt jej na oczy nie widział, nawet na fotografii.Zmarły twierdził, że służył w 77-й отдельной гвардейской бригаде морской пехоты Московско-Черниговской орденов Ленина, Красного Знамени и Суворова. Motorola był kurduplem, 164-67 cm wzrostu, do piechoty morskiej w Armii Rosyjskiej przyjmują z minimum 175. Albo zmyślał. Albo przyjęli go warunkowo?W necie żołnierstwo pakuje foty z życia w szeregach, w mundurze, z zabawkami, ze sprzętem doprowadzając dowództwo i przede wszystkim kontrwywiad do szału. A on nic, a przecież był morpiechem, nie jakimś szwejem operatorem miotły. Mamy za to fotki z myjką ciśnieniową... ???Jeżeli wzięli go do wojska we właściwym terminie czyli kiedy miał 18 lat, czyli w 2001 r., to powinien służyć w Dagestanie gdzie stacjonowała 77 brygada rozwiązana 2007, a mowa była, że służył wyłącznie o Czeczeni. Podobno był замкомвзвода - zastępcą dowódcy plutonu, a więc powinien mieć stopień сержант lub co najmniej младший сержант. Odznaczenia? Zero informacji.Wnioski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 11 Listopad 2016 Share Napisano 11 Listopad 2016 Taka ciekawostka z UPAiny - zamieszczam link, bo dotyczy filmu Wołyń", a więc pośrednio relacji z naszym krajem:http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/ukrainscy-aktorzy-odgrywajacy-role-w-wolyniu-ukarani-na-wniosek-neobanderowskiej-swobodySwoją drogą, to po wyborze Trumpa na prezydenta w Banderlandzie zapanowała panika:http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/ukrainski-minister-spraw-wewnetrznych-kasuje-posty-na-facebooku-atakujace-trumpaDedykuję ten link obecnym tu na forum sympatykom SSAjdar", SSAzov", czyli sympatykom tych, którzy całkiem niedawno palili żywcem ludzi w Odessie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Listopad 2016 Share Napisano 11 Listopad 2016 Janusz- ale, a propos i exilibris...Znasz, mam nadzieję, stanowisko nowego prezydenta dalekiego kraju odnośnie statusu Krymu? Nawet jeśli były to wypowiedzi sprzed kilku-kilkunastu tygodni, gdy był ylko" kandydatem do Białego Domu...I, nie daj Bóg, Cię ono nie niepokoi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 12 Listopad 2016 Share Napisano 12 Listopad 2016 Trumpowi kibicowałem od samego samego początku i oczywiście znam Jego stanowisko odnośnie statusu Krymu. I nie kryję się z tym, że nie tylko mnie to nie niepokoi, ale wręcz przeciwnie - bo w pełni je popieram. Podobnie zresztą, jak popieram Jego krytyczną ocenę dotychczasowej, zagranicznej polityki USA, polegającej na wprowadzaniu demokracji" na siłę za pomocą bombowców, dronów, umiarkowanych obcinaczy głów, kolorowych rewolucji i majdanów. Podobnie popieram Jego krytyczną opinię na temat Globalizacji i katastrofalnych skutków jakie ze sobą niesie dla Świata. Mam też bardzo podobne zdanie odnośnie poprawności politycznej, islamskich imigrantów i tej całej multikulti lansowanej przez tzw. demo-liberałów. W sprawach obyczajowych i religijnych, to się pewnie trochę różnimy, ale to problem Amerykanów, a nie nasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 18 Listopad 2016 Share Napisano 18 Listopad 2016 Jakim jest sąsiadem Rosja? Złym. Dla kogo złym? Na przykład dla prawosławnych, bo zaatakowała już dwa w większości prawosławne kraje: Gruzję i Ukrainę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Listopad 2016 Share Napisano 19 Listopad 2016 Grba napisał: Jakim jest sąsiadem Rosja? Złym.Dla kogo złym? Na przykład dla prawosławnych, bo zaatakowała już dwa w większości prawosławne kraje: Gruzję i Ukrainę..." 1. Odnośnie zaatakowania Gruzji", to mam do Ciebie proste pytanie - kiedy to niby Rosja miała zaatakować Gruzję???Jeżeli masz na myśli wojnę o Osetię Południową w sierpniu 2008 roku, to akurat było odwrotnie, bo to Gruzja dokonała bandyckiego ataku na ten Region [bandyckiego, bo Gruzini walili w nocy Gradami" po osiedlach mieszkaniowych].W tym przypadku nawet średnio inteligentny internauta znajdzie informacje na ten temat, nawet te podstawowe np. w Wiki:http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_w_Osetii_Po%C5%82udniowej_20082. Temat ataku" Rosji na dawną Ukrainę [obecnie UPAinę] był tu wałkowany 1000 razy - ja tylko chciałem zauważyć, że niejaka Victoria Nuland [oczywiście z rodziny Mojżeszowej], która robi za asystenta sekretarza stanu u kowbojów, publicznie się wygadała, że te wszystkie majdany" wymierzone w Rosję kosztowały USA 5 mld $. Efekt znamy - Ukraina stała się już całkowicie UPAdłym krajem, a Polska tak przy okazji na tym dilu straciła i nadal traci grube mld $.Swoją drogą, to jestem ciekawy reakcji USA, gdyby tak Rosja zaczęła instalować arczę antyrakietową" i swoje bazy np. w Meksyku czy na Kubie, albo innej Dominikanie...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 17:33 19-11-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 19 Listopad 2016 Share Napisano 19 Listopad 2016 balansie, koledzy Эдуард Владимирович Широков и Владимир Николаевич Попов całkowicie zgodzą się z Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2016 Share Napisano 19 Listopad 2016 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 20 Listopad 2016 Share Napisano 20 Listopad 2016 grba napisał: alansie, koledzy Эдуард Владимирович Широков и Владимир Николаевич Попов całkowicie zgodzą się z Tobą."Rozumiem, że jesteś jednym z tych, którzy głoszą Nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne".Chciałeś o Gruzji i Ukrainie - to tu masz dwa w jednym"http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/ukrainy-wyda-gruzji-saakaszwilego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 20 Listopad 2016 Share Napisano 20 Listopad 2016 W Gruzji myślą, że wystarczy prezydenta zabić lub pogonić a nastąpi epoka chwały. Ukraińcy całą nadzieję pokładają w majdanach, rzucą złych hetmanów na spisy i nastąpi epoka świetlana, a z tymi majdanami, jest tak, że jedni życie oddają a inni w tym samym czasie kradną i kradną bezwzględnie szybko, żeby nachapać się i w krzaki. A Rosjanie kochają zaświecić pochodnią w oczy tak zwanym braciom po religii. Ci dwaj wymienieni przeze mnie , to oskarżeni przez prokuraturę małej Czarnogóry o próbę puczu włącznie z likwidacją fizyczną czarnogórskiego premier-ministra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 23 Listopad 2016 Share Napisano 23 Listopad 2016 Dziki kraj - dzikie obyczaje...http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-nauczycielka-probowala-sprzedac-uczennice-za-10-tys-dolarow/7mqc70Z drugiej strony patrząc, to sprawdza się stare powiedzenie, że bieda rodzi patologię. A faszystowski pucz na Majdanie właśnie doprowadził większość obywateli UPAiny do skrajnej biedy. A Poroszenko pewnie nie narzeka na biedę, bo cały czas robi biznesy z Rosją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Listopad 2016 Share Napisano 23 Listopad 2016 Ufffff.... jak dobrze, że w naszej katolickiej Polsce, pod panowaniem króla i królowej nie ma takich ewsów"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 23 Listopad 2016 Share Napisano 23 Listopad 2016 Widzisz Yeti, tam na tej waszej UPAinie bardzo źle się dzieje.Co mnie wcale nie cieszy, bo chciałbym aby Polska miała na wschodzie stabilnego sąsiada, a nie praktycznie już UPAdły kraj. A do tego tamtejszych ludzi [tych przyzwoitych, a nie coraz liczniejszych neo-banderowców] jest mi tak po ludzku żal. Bo faszystowski pucz na Majdanie doprowadził ich do skrajnej nędzy [płace w przeliczeniu na nasze to 300-500 złotych] i jeszcze ten Balcerowicz w tle, który twierdzi, że to zbyt dużo...Bozia ich chyba pokarała za Wołyń!Jak już jesteśmy przy Bozi, to moja DOBRA RADA - odwal się od naszego Króla i naszej Królowej, bo możesz grubo zarobić z paragrafu o antysemityźmie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Listopad 2016 Share Napisano 23 Listopad 2016 Jak już jesteśmy przy Bozi, to moja DOBRA RADA - odwal się od naszego Króla i naszej Królowej, bo możesz grubo zarobić z paragrafu o antysemityźmie..."Spoko wodza- ja i tak podobno mam albo lojalkę podpisać, albo będę musiał wyjechać...Widzisz Yeti, tam na tej waszej UPAinie bardzo źle się dzieje."A wiesz.. w sumie może masz i rację- jakiś kawałek mojej rodziny i kilka osób z rodziny mojej koleżanki małżonki zza Buga pochodzi. Może i faktycznie powinienem pisać A u nas, na tej Ukrainie..." Nie to co Ty, panisko spod Wawelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 23 Listopad 2016 Share Napisano 23 Listopad 2016 To może najlepiej będzie jak napiszesz tak po prostu A u nas, czyli u Potockich" - będzie i wilk syty i owca cała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi