Skocz do zawartości

pan Bojko

maro20

Rekomendowane odpowiedzi

a może dla zdrowotności" przywrócić temat pana Bojko? Może jeszcze część naszej społeczności ma coś do powiedzenia na ten temat? Czy może stał on się niewygodny?Może nie należy piętnować hieny w naszym środowisku?

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Hmm... mozna by się może i trzymać... gdyby nie fakty.
To, że dziura na przełęczy wykopana została - fakt.
Że odbyło się to niedawno i zostało natychmiast wyłapane przez środowisko - fakt. Że nikt się wtedy mimo dociekań nie przyznał - fakt. Że tłumaczenia Pana B. są - delikatnie mówiąc - szczeniackie - fakt.
Sprawa śmierdzi. Ewidentnie.

Z jakiej paki zamknięty został poprzedni wątek? Na 15 bzdurnych wpisów 1 jest sensowny (np. nie muszę wertować neta, bo całe info mam skondensowane w tym temacie) i tak działają fora. Jeżeli przeszkadza to czyjejś 'zdrowotności' to powinien sam wrzucić na luz a nie uniemożliwiać wypowiedzenie się w temacie.

link do zamkniętego tematu

http://www.odkrywca.pl/tajemnicze-znalezisko,698905.html#698905

dziś dużo media o tym mówili a na sam koniec w tvn

http://www.tvn24.pl/-1,1731720,0,1,ipn-wszczyna-sledztwo--a-dokumenty-to-literacka-fikcja,wiadomosc.html

Literacka fikcja? na początku dałem się nabrać :):)

Kolego maro,gromy to cały czas spadają na głowy poszukiwaczy.Może doprowadzę wielu tutaj do wściekłości ale postępek pana Bojko bardzo mnie rozbawił i usatysfakcjonował.Normalnie się cieszę i to bardzo.Skrzynie były niemieckie i wróciły do prawowitych właścicieli,a lumpom dopieprzającym się do zbieraczy łusek i skorodowanych drobniaków pozostaje zastanawiać się co w skrzynkach było.Obawiam się ,że takich incydentów będzie więcej.Lepiej dać Niemcom i dostać za to kasę niż od naszych nic nie dostać oprócz problemów prawnych w nagrodę.To już najwyższa pora aby obie strony wysnuły wnioski ze swoich działań.Albo coś się zmieni albo panowie Bojko zaczną się strasznie rozmnażać po tej akcji.Nie ma to jak dać przykład innym.
Pozdro

też nad tym się zastanawiałem
skrzynie niemieckie, zgłosił sie właściciel niby nie ma sprawy.
jest jednak małe ale.wartość historyczna,nie przedawnione zbrodnie hitlerowskie, materiał np na książkę/książeczki wojskowe wachmanów/ A może kogoś interesuje że np syn wachmana z Auschwitz jest dziś posłem do Parlamentu Niemiec? Może komuś zależy by te dokumenty nie ujrzały światła dziennego i zapłacił więcej niż 5000 srebrników? I może chodzi o to by iluś tam panów bojków nie robiło interesów na naszej historii?

Yeti, proszę Cię...
Rozumiem koleżeńskie układy, ale nie rób z ludzi idiotów.
Pan Bojko amatorem nie jest i doskonale wie, jak siać dezinformację ;)

Gdyby w skrzyniach były jakieś faszystowskie badziewia (odznaki, mundury, kronika pułku etc.) to niech sobie pan Bojko to sprzedaje nawet Mongołom. Zapłacili, on wydobył - czysty układ.

Jeśli natomiast w śrpdku rzeczywiscie były dokumenth z KL Auschwitz, to mimo wszystko powinny pozostać u nas.

P.S. Przecież nie dla tych marnych 5 tys. euro odbyła się cała akcja. Zapewne o wiele ciekawsze są te mapy, które Niemiaszki przekazały p. Bojko. Spodziewajmy się kolejnych dziur :)

Taka jak napisał shadowN, właścicielem owych skrzyń w świetle polskiego prawa - a takie ponoć obowiązuje na naszym terytorium - jest Skarb Państwa i wszelkie mało poważne dywagacje typu, że wróciły do właściciela, komendantury KL Auschwitz i takie tam, nie mają najmniejszego sensu.
Proponuję dyskutować o faktach.
A fakty są takie, że jak pisałem w zamkniętym wątku, jeśli nie będzie świadków i dowodów rzeczowych, nie będzie sprawy. Druga rzecz, jak napisał Yeti, że Bojko w tym momencie stracił twarz i nikt tego gościa już poważnie na przyszłość nie potraktuje.
Ale być może prokuratura z tego g...na jakiś bat ukręci?
Przydałoby się, coby na przyszłość gość spoważniał i nie robił idiotów z porządnych ludzi.
Mimo wszystko poczekałbym spokojnie na rozwój wypadków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie