Skocz do zawartości

Odwiedziny w wigilie

mensguth6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
iestety nie,sam nawet nie wiedziałem ze je mam.Pech"..-jak można nie wiedzieć,że się ma w domu takie podpadające pod paragraf rzeczy?..no chyba,że Św.Mikołaj przyniósł i się nie wiedziało o prezencie..a czy to pech,czy też głupota to już inny temat..i bez urazy..bo pewnie za chwilę ktoś zacznie lamentować,że głupoty wypisuję..ale niestety w takim,a nie innym kraju żyjemy..pozdr.
Napisano
Jedno jest pewne,ORMO działa nadal a służby regularnie monitorują forum. A przecież można legalnie kolekcjonować zdekowaną amunicję.Zarzuty są za proch i spłonki które są zbędne do kolekcjonowania,więc te wpady to bezmyślność posiadaczy.
Napisano
@sylwekkrawczyk,jeśli rzucasz tak ciężkie oskarżenia jak pokazy zabronionych rzeczy na forum, to poparłbyś to jakimś dowodem- tego wymaga zwykła przyzwoitość.
Napisano
Dokladnie tak,mialo byc7.rozsypal sie lebel.A ze zapomnialem,jak ma sie tyle rzeczy to moglem po prostu o nich zapomniec.Tylko z ta wigilia to troche przesadzili.
Napisano
Myślę, że panikujecie z tym sprawdzaniem każdego zarejestrowanego na forum. Lepiej poszukać życzliwego" wśród sąsiadów, dobrych" znajomych, itp. A jeśli niebiescy byli sympatyczni, to może trzeba było podpytać, komu zawdzięcza się wizytę. Być może oni też nie lubią przepracowywać się w Wigilię.
Napisano
Trzeba mieć taką kolekcję żeby nie bać się pukania do drzwi,jak już wspomniałem ,amunicję można kolekcjonować zdekowaną.Dziś można kupić wszystko deko od naboju pistoletowego poprzez MG a skończywszy na samolotach,armatach i czołgach. Osobiście sam planuję zakup armaty.Materiały i spłonki to zbędne elementy kolekcji,zwłaszcza kiedy w domu są dzieci.
Napisano
Przy świętach chociaż wykrywkę zostawili,ot taki miły gest. Najbardziej obawiałbym się tego myśliwskiego,ten może odpalić,ale lepiej żeby nie.
Napisano
Szkoda Cię kolego, bo wpadłeś jak śliwka w kompot.
Nielegalne posiadanie ostrej amunicji"

Tak może to zabrzmieć.
Ciekawe skąd wiedzieli u kogo szukać ?
Napisano
odmawiaj dobrowolnego poddania sie karze, a w sądzie walcz o umorzenie ze wzgledu na znikoma szkodliwosc czynu. mnie sie udało
Napisano
Wygląda to tak że jak mają dobry" humor i sa Gliniarze w porządku to pytają co masz i po prostu im to dajesz. Jak trzymają się procedury + są stanowczy i zdecydowani itp itd to wywracają chatę do góry nogami .
Napisano
A ja tam przyczepiłbym się sporządzenia wspomnianego pisemka (prawa strona w ramce). Brak danych dotyczących identyfikacji sprawy pod jaką można bykloby sie dowiedzieć co i jak, bo w końcu jest ona rejestrowana, oraz brak jednostki prowadzącej.
Napisano
Więcej tu nie gra,w kwicie pisze że oddał sam a bohater pisze że w wyniku przeszukania,brak wspomnianych pieczęci. Pozostaje czekać na skan opini biegłego:)
Napisano
Kol.mensguth6 prosilibyśmy o jasne przedstawienie sprawy,a mianowicie czy policja dokonała przeszukania mieszkania(prawilna rewizja ze wszystkimi gratami na ziemi),czy kolega sam wydał fanty.Jest to o tyle istotne,że zapobiegnie powstawaniu teorii spiskowych.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
  • 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie