Cpt.Nemo Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Panowie, postawcie sie w polozenie producenta. ja gdybym cokolwiek produkowal to zawsze bym dbal aby wszelkie promocje byly totalna niespodzianka, dla wszystkich. Jesli wycieknie jakakolwiek wiadomosc o promocji to blyskawicznie stanie sie ona tajemnica poliszynela i sprzedza natychmiast staje do czasu owej promocji.Handlowcy zaczynaja ponosic straty i odwracaja sie od takiego producenta. Producent musial by byc idiota zeby wczesniej informowal o nadchodzacej promocji, rownie dobrze moglby ja oglosic natychmiast :). I jeszcze jedno - promocja producenta nie moze bic w sklepy, czyli musi on na czas promocji zabezpieczyc sklepom odpowiednio tansza dostawe zeby po pierwsze nie robic im konkurencji, a po drugie nie robic promocji z kieszenie sprzedawcow. Wydawalo mi sie ze to sa absolutne podstawy na styku produkcji i handlu. Jak mozna tego nie rozumiec ?
Cpt.Nemo Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Stala zimowa promocja ? OK ale od momentu faktycznej zimy ktora skuje ziemie lodem i pokryje sniegiem a nie od jakiejs konkretnej daty. Taka sytuacja tez jest zrozumiala bo do czasu zejscia lodow i sniegu sprzedza ulega ogromnemu spowolnieniu, wtedy nizsza cena ma swoj motywujacy sens. Chcesz taniej - poczekaj az nie bedziesz mogl uzywac wykrywki przez dlugi czas, chcesz juz uzywac - plac normalna cene.Ja nie mowie ze jako klientowi mi sie to podoba, ja chcialbym juz taniej. Ale postawilem sie w sytuacji producenta i wszystko stalo sie jasne i proste.
tofi1987 Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Witam.A jak koledzy myślą,czy Rutusy mogą być jeszcze tańsze??Czy to jedyna coroczna promocja.Może ktoś obserwował jak to się z roku na rok przedstawia.Po prostu mam pomysł na biznes :PPozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Twój pomysł Nemo bardzo mi się podoba. Logiczny, jasny i czytelny. Czy sam na niego wpadłeś czy ktoś Ci pomagał?
k-szela Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 W Vikingu jest zimowa promocja x-terry 505 cena poszła właśnie do góry , ale dają czapkę zimową:D hahaha...
pawcion123 Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Spojrzałem Na cenę Sovereigna GT którego posiadam"....Zatkaooo kakaooo...:(:(Bożesz ty mój oszaleli!!
Cpt.Nemo Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Brzeczyszczykiewicz - sam , sam ale to dosc proste i naturalne mi sie wydaje. Wspomaganie sie nawzajem producenta i klienta powinno dac niezle rezultaty dla obu stron.
ls29 Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 Teraz ceny szaleją Xtera 705 kosztowała 2699 teraz 2999 (ale dają termos i jakiś pierdół na fanty).
adam11q Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Chciałbym zapytac zorientowanych - do kiedy w przeszłosci obowiązują -średnio - obniżki cen wykrywaczy Rutusa..Chodzi mi o miesiąc...Planuję zakup sprzętu dopiero w lutym, licze że promocja jeszcze będzie..
doktordetektor Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 No to mamy świąteczną obniżkę". Na Minelabie się nie skończyło. Praktycznie ceny wszystkich wykrywaczy poszły w górę.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 Tesoro na Allegro się trzymają też. Widać diler ma w piwnicy trochę zapasu tych artefaktów z wcześniejszych wykopalisk ;]
KrisssK Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 No i u Rutusa też już po promocji a nawet ceny poszły lekko w górę. Najbardziej cena Proximy. Obecnie 1550zł.
oskar1021 Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Bo gdyby była ostra zima to ceny były by nadal promocyjne.
piotr01051989 Napisano 26 Listopad 2014 Napisano 26 Listopad 2014 Odgrzewam kotleta, W tym roku będą jakieś promocje, bo znanym sklepie na V to zrobili promocję ,ale chyba na okładkę reklamową.
Gość Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Cena = popyt. Na Święta raczej nie liczył bym na spadek cen, zwłaszcza że sezon wykopkowy trwa. Garrett niedawno przecież podwyżkę zrobił.
ginerus Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 W Żorach ace 150/599zł. 250/839zł.+ osłona cewki,słuchawki, baterie jeszcze nie zdrożały.
maciekszprotawa Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 Pół roku temu napaliłem się się na Ace 250. Na allegro ceny wahały się w okolicy 750zł. Głupi byłem znalazłem inne priorytety. A dzisiaj jak wpadłem na allegro z decyzją, że kupuję...nic poniżej 900zł przeraziłem się.
emes Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 ogólnie to jestem za zakazem sprzedaży wykrywaczy - wystarczy już tych poszukiwaczy, ewentualnie powinny być licencje, jak na taksówki w NY :)
Gość Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 Tak, my już mamy to można wprowadzać zakaz ;-), bo inaczej wszystko nam wykopią ;-). Słuszna postawa ;-).
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 Emes: Poszukiwacz, a poszukiwacz" to różnica ;)
emes Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 jak zwał tak zwał - w każdym razie fanty wygrzebuje, szkodnik jeden :)..gdzie ostatnio nie wejdę, to albo kogoś spotykam, albo natykam się na dołki :)
ginerus Napisano 3 Grudzień 2014 Napisano 3 Grudzień 2014 Aby po nich dołki zasypywać,bo szkodniki leniuchy nie kumają i doły zostawiają!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.