coriolan Napisano 2 Maj 2011 Autor Share Napisano 2 Maj 2011 Wg internetowego NYT Osama została zabity wczoraj na terenie Pakistanu:WASHINGTON —President Obama announced late Sunday that Osama bin Laden, the leader of Al Qaeda responsible for the Sept. 11 attacks, was killed in a firefight during an operation he ordered Sunday inside Pakistan, ending a 10-year manhunt for the world’s most wanted terrorist. American officials were in possession of his body, he said." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozets Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Na Wirtualnej Polsce jacyś dowcipnisie piszą że: Obama Ben Laeden. Zwykły zjadacz chleba może się pomylić - Osama, Obama ??? Podobnie brzmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Mają następnego męczennika , ciekawe ile miał lat może chłop nie chciał umrzeć w łóżku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldek175 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 @ rotsen5,miał 54 lata.Mam mieszane uczucia.Co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 USA chyba nie na rękę było dorwanie go w stanie gotowości do składania zeznać, no ale to byłaby teoria spiskowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Z czym mieszane, tyle czasu udawało mu się ukrywać , kiedyś koniec musiał nastąpić. Obama w dobie kryzysu naddrukował dolców ciekawe ile Osama naprodukował terrorystów gdzie ,,dzieckiem w kolebce trzyma kałach,,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldek175 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Widzisz,świat potrzebuje pewnej równowagi.Pytam się co dalej,właśnie z tego powodu.Facet miał jakiś tam wpływ na poszczególne ojówki",a teraz,totalna roz....a.Steel,myślę podobnie i to raczej nie jest teoria spiskowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Kiedyś czytałem gdzieś że bin laden przez te ataki planował wykończyć finansowo rząd USA, udało mu się? prawie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 ...upadł jeden mit, potrzebujący stworzą sobie drugi...A życie będzie się toczyło dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Omar Bin Laden – To mój ojciec sprawił, że Rosja jest biedna. Wojna w Afganistanie zrujnowała ich gospodarkę. Teraz robi to samo z Ameryką – stwierdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 http://www.liveleak.com/view?i=e46_1304318901 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Moje skromne zdanie jest takie,że i tak to wszystko jest jedną wielką aranżacją.Atak na WTC i cała ta wojna potrzebna by napędzić gospodarkę pewnego dużego kraju.Umarł jeden bohater jak i Sadam i tak powstanie kolejny do zniszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Urzędnicy z Białego Domu potwierdzili, że ciało zabitego Osamy bin Ladena będzie potraktowane zgodnie z islamską praktyką. Peter Bergen, specjalista ds. bezpieczeństwa międzynarodowego wskazał, że islamskie prawo nakazuje pochówek po 24 godzinach od śmierci – donosi serwis politico.com. Jak podaje CNN i New York Times", tak już się stało. Ciało bin Ladena zostało wrzucone do morza. Ciało lidera Al-Kaidy zostało najpierw przewiezione z Pakistanu do Afganistanu, a później zostało złożone" do morza. Na razie brak więcej informacji. Według tradycji islamskiej, ciało po śmierci należy pochować w ciągu 24 godzin.http://wiadomosci.onet.pl/swiat/osama-bin-laden-juz-pochowany-cialo-zlozone-do-mor,1,4259849,wiadomosc.htmlALE W AFGANISTANIE NIE MA MORZA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Za co był poszukiwany ObL.http://www.fbi.gov/wanted/topten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 co to ma do tematyki forum?enternetowe pogaduszki starych panien" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 W Afganistanie nie ma morza, ale za to w Pakistanie jest morze". Poza tym Bin Ladena dopadła marynarka wojenna (komandosi Navy SEALs) może stąd ten morski pogrzeb (z jednej strony musieli zabrać zwłoki do identyfikacji, a więc pewnie zabrali na okręt, z drugiej nie chcieli naruszać islamskiej tradycji związanej z tym szybkim pochówkiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 nie ma się co śmiać... Rano właczyłem zaspany telewizor i pomyliłem obamę z osamą a że jakieś wielkie czarne bukwy powstawiali na paskach to na serio pomyślałem że prezydenta zabili. CNN zrobił specjalny coverage sprzed białego domu i myślałem że coś się stało niedobregoA poza tym gdybym był obamą to bym wyszedł i rozpedził to towarzystwo przed domem bo spac tylko nie dawali tymi wrzaskami. nie wiem o co ten cały rejwach... po 10 latach zabili sierotke która juz niczego zrobić nie mogła. Wydali na to biliony $ i zaraz wyhodują sobie nowego satrapę więc nic się nie zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Osama to już dawno jest Saint memory,tylko gdyby to było oficjalnie podane-potrzebny byłby kolejny argument do kolejnych agresji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 http://www.altair.com.pl/start-6197Trup w morzu to i miejsca kultu nie będzie.Naprawdę dobry dzień :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Sudajew, ta świeczka" to dla ofiar z WTC, Madrytu i Londynu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 może przeoczyłem- czy ktoś, gdzieś, kiedyś, pokazał jakiekolwiek DOWODY potwierdzające udział bin Ladena w zamachu na WTC??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 No.Właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 teraz to sie zacznie dopiero rozpierducha. jak wy-autowali brodatego to teraz inne BInladeny będą szaleć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 AKMS, nie, nie dla ofiar WTC, Madrytu i Londynu, też nie dla ofiar wojny o ropę, niecelnych atakach bombowych, kalekich dzieci, kobiet i mężczyzn. Taka troszkę ironia. Ale nie miejsce na dyskusje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.