Skocz do zawartości

Osama bin Laden zabity

Rekomendowane odpowiedzi

Wg internetowego NYT Osama została zabity wczoraj na terenie Pakistanu:
WASHINGTON —President Obama announced late Sunday that Osama bin Laden, the leader of Al Qaeda responsible for the Sept. 11 attacks, was killed in a firefight during an operation he ordered Sunday inside Pakistan, ending a 10-year manhunt for the world’s most wanted terrorist. American officials were in possession of his body, he said."

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Z czym mieszane, tyle czasu udawało mu się ukrywać , kiedyś koniec musiał nastąpić. Obama w dobie kryzysu naddrukował dolców ciekawe ile Osama naprodukował terrorystów gdzie ,,dzieckiem w kolebce trzyma kałach,,.

Widzisz,świat potrzebuje pewnej równowagi.
Pytam się co dalej,właśnie z tego powodu.
Facet miał jakiś tam wpływ na poszczególne ojówki",a teraz,totalna roz....a.
Steel,myślę podobnie i to raczej nie jest teoria spiskowa.

Moje skromne zdanie jest takie,że i tak to wszystko jest jedną wielką aranżacją.Atak na WTC i cała ta wojna potrzebna by napędzić gospodarkę pewnego dużego kraju.Umarł jeden bohater jak i Sadam i tak powstanie kolejny do zniszczenia.

Urzędnicy z Białego Domu potwierdzili, że ciało zabitego Osamy bin Ladena będzie potraktowane zgodnie z islamską praktyką. Peter Bergen, specjalista ds. bezpieczeństwa międzynarodowego wskazał, że islamskie prawo nakazuje pochówek po 24 godzinach od śmierci – donosi serwis politico.com. Jak podaje CNN i New York Times", tak już się stało. Ciało bin Ladena zostało wrzucone do morza.

Ciało lidera Al-Kaidy zostało najpierw przewiezione z Pakistanu do Afganistanu, a później zostało złożone" do morza. Na razie brak więcej informacji. Według tradycji islamskiej, ciało po śmierci należy pochować w ciągu 24 godzin.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/osama-bin-laden-juz-pochowany-cialo-zlozone-do-mor,1,4259849,wiadomosc.html

ALE W AFGANISTANIE NIE MA MORZA?

W Afganistanie nie ma morza, ale za to w Pakistanie jest morze". Poza tym Bin Ladena dopadła marynarka wojenna (komandosi Navy SEALs) może stąd ten morski pogrzeb (z jednej strony musieli zabrać zwłoki do identyfikacji, a więc pewnie zabrali na okręt, z drugiej nie chcieli naruszać islamskiej tradycji związanej z tym szybkim pochówkiem).

nie ma się co śmiać... Rano właczyłem zaspany telewizor i pomyliłem obamę z osamą a że jakieś wielkie czarne bukwy powstawiali na paskach to na serio pomyślałem że prezydenta zabili. CNN zrobił specjalny coverage sprzed białego domu i myślałem że coś się stało niedobrego
A poza tym gdybym był obamą to bym wyszedł i rozpedził to towarzystwo przed domem bo spac tylko nie dawali tymi wrzaskami. nie wiem o co ten cały rejwach... po 10 latach zabili sierotke która juz niczego zrobić nie mogła. Wydali na to biliony $ i zaraz wyhodują sobie nowego satrapę więc nic się nie zmieni

AKMS, nie, nie dla ofiar WTC, Madrytu i Londynu, też nie dla ofiar wojny o ropę, niecelnych atakach bombowych, kalekich dzieci, kobiet i mężczyzn. Taka troszkę ironia. Ale nie miejsce na dyskusje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie