Skocz do zawartości

Są u nas w Polsce jeszcze takie miejsca ?

ramzes0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wczoraj, wycięło mój post, może za ostry. Czy dla jakiegoś hałerka lub pepeszy rozkopałbym grób i robił takie foty, chociaż byłyby to kości Niemców, krótszy wyrządzili też nam tyle krzywd ? Nigdy. Po prostu ruskie stado baranów - chodzi mi o te osoby na fotach w linkach, a nie całą społeczność.

O wielcy obrońcy moralności i wzory cnót,widzę dla Was miejsce w pierwszych szeregach dewot przy następnej obronie krzyża.
Jako że znajomości języka ruskiego nie można od każdego wymagać,to wystarczyło użyć archaicznego tłumacza google aby wiedzieć że robicie z siebie baranów.
Ci ludzie zajmują się właśnie wyszukiwaniem poległych żołnierzy(Niemców,Rosjan itd) a następnie godnym ich pochówkiem na cmentarzach! mają na to oficjalne pozwolenia itp.Te sterty żelastwa to efekt uboczny głównej metody(wykrywacz metali) wyszukiwania okopów/dołków strzeleckich i ewentualnych zalegających tam ludzkich szczątków.
Tak Was razi parę fot kości zmieszanych z oporządzeniem i amunicją? czego się spodziewacie,że będą układać wszystko zaraz po wydobyciu z wykopu na złotych noszach gęsto obsypanych kwiatami?
Być może nie są odpowiednio delikatni dla Waszych chrześcijańskich dusz,jednak po co wieszać psy tak daleko skoro pod nosem macie te same normy: http://www.odkrywca.pl/mogila-polskiego-zolnierza,685100.html#685100

Pozdro.

Wspaniale ze vis1939 raczyl nas wszystkich laskawie uswiadomic o najnowszych metodach" ekshumacji szczatków poleglych zolnierzy na terenie Federacji Rosyjskiej. Kolega vis1939 swoim wywodem udowodnil jakie to nowoczesne sposoby i niebagatelne rozwiazania stosuja specjalisci zza wschodniej granicy. A my ? No cóz ciemnogród w tym najczarniejszym wydaniu. Ale i na ten problem znalazl w swojej laskawosci adekwatne rozwiazanie: otóz mozemy udac sie wraz z dewotami pod krzyz...

Niestety ale na mnie, drogi visie liczyc nie mozesz bo pozostane przy wlasnych pogladach i spostrzezeniach, a i Tobie udziele pewnej porady, prafrazujac bylego prezydenta: visie1939 i inni spece od ekshumacji" nie idzcie ta droga !

Ja niechcący;) sprzeczka to normalne zjawisko gdy pewna grupa popełniająca dyletantyzm,nie zamierza przyznać się do błędu.Teraz zaczną się argumenty,że hełm za wysoko i nieregulaminowo na czaszce i w ogóle jakoś tak ułożone oczodołami nie w stronę Jerozolimy itd.

Kolega vis1939 swoim wywodem udowodnil jakie to nowoczesne sposoby i niebagatelne rozwiazania stosuja specjalisci zza wschodniej granicy. A my ? "

A Wy? Wy pierniczycie z perspektywy ciepłego fotela jak bym to ja nie zrobił gdyby mi się chciało...

Za uświadamianie i prawdę objawioną nie dziękujcie,było to w forumowym czynie społecznym i nie ma za co:)
Pozdrawiam Was rodacy.

Teraz zaczną się argumenty,że hełm za wysoko i nieregulaminowo na czaszce i w ogóle jakoś tak ułożone oczodołami nie w stronę Jerozolimy"..vis1939 :)) teraz to dopiero dziewczynki" zaczną lamentować..pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie