Czlowieksniegu Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 Byłoby to o tyle dziwne, że oficjalnie nikt już nie ukrywa, że padlina sprzedawana jako panga ( w hiper i supermarketach ) to chów przemysłowy z Wietnamu.Choć pamiętając o konserwach ze Szwecji (?) można się zacząć bać. Kto tam te robaczki na umowach handlowych i przedstawicieli producenta rozróżni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 Niewykluczone że to miejska legenda,ale jak już są stare chińskie monety przetapiane wagonami i mamuty w mrożonce to będzie całkiem na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 Dla zaostrzenia apetytu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 ...byle nie na pangę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 ... bo i ja z tym świństwem walczęhttp://www.sfd.pl/PANGA__Przestroga__art.-t321239.html..........................Może coś porównywalnego u nas też czeka na odkrycie? Choćby beczka... czego życzę wszyskim (prawie)w nadchodzącym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 http://wiadomosci.onet.pl/nauka/odnaleziono-skarb-na-srodku-placu-budowy,1,4094837,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 normalnie jak w biedaszybach, tylko zamiast węgla miedziaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Tylko określenie iedaszyby" nijak nie pasuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Trooper jak ci sie to nie pododato niepisz zgryżliwych odpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 sorry polan77, ale jeżeli nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi Trooper85 - to nie pisz żadnych odpowiedzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Tyfus jest ta demokracja czy nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Niech sie gość nie udziela jak nie lubi monetek i drobnicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 nie wiem, być może się mylę, ale ja określenie iedaszyby" odniosłem do techniki wydobycia monet przez tych skośnookich panów i warunków w jakich to robią. polan77 - monetki i drobnica raczej nie ma tu nic do rzeczy i dlatego napisałem, że chyba nie ogarniasz tego tematu ... i nie wiem co ma do tego demokracja ... w Chinach jej nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 A w polsce też!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Stwierdzenie Troopera pasuje:)mi sie podoba,patrząc na robotników przy łopacie faktycznie biedaszyb:)Czy demokracja jest w Chinach,czy w Polsce nie zmienia to fakty że na forum panuje Ekipa spod znaku Bocianaw końcu ktoś musi rządzić,a mi się nie chce:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 w końcu ktoś musi rządzić,a mi się nie chce:D"A może to wygląda inaczej, nikt nie chce żebyś Ty rządził :)<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Technika wydobycia to może i iedaszyb", ale efekt?4 tony po 100 monetek na kilogram(plus/minus) razy 1 USD za sztukę-tak w hurcie- to da ze 400 tys.USD, MINIMUM! Niezłe trafienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Kolejne odkrycie,tym razem 3,5 tony (kryzys:) ale za to ponad 100 form do odlewania monet.http://news.money.pl/artykul/odkryli;wielki;sklad;starozytnych;monet,205,0,1224909.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 23 Kwiecień 2013 Share Napisano 23 Kwiecień 2013 To 20 tyś.Zł.Gdyby przeliczyć na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.