Skocz do zawartości

Odkrycie w Chinach-cztery tony monet.

banderas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Byłoby to o tyle dziwne, że oficjalnie nikt już nie ukrywa, że padlina sprzedawana jako panga ( w hiper i supermarketach ) to chów przemysłowy z Wietnamu.

Choć pamiętając o konserwach ze Szwecji (?) można się zacząć bać. Kto tam te robaczki na umowach handlowych i przedstawicieli producenta rozróżni?
Napisano
Niewykluczone że to miejska legenda,ale jak już są stare chińskie monety przetapiane wagonami i mamuty w mrożonce to będzie całkiem na miejscu.
Napisano

... bo i ja z tym świństwem walczę
http://www.sfd.pl/PANGA__Przestroga__art.-t321239.html

..........................
Może coś porównywalnego u nas też czeka na odkrycie? Choćby beczka... czego życzę wszyskim (prawie)w nadchodzącym roku.

Napisano
nie wiem, być może się mylę, ale ja określenie iedaszyby" odniosłem do techniki wydobycia monet przez tych skośnookich panów i warunków w jakich to robią.

polan77 - monetki i drobnica raczej nie ma tu nic do rzeczy i dlatego napisałem, że chyba nie ogarniasz tego tematu ... i nie wiem co ma do tego demokracja ... w Chinach jej nie ma :)
Napisano
Stwierdzenie Troopera pasuje:)
mi sie podoba,patrząc na robotników przy łopacie faktycznie biedaszyb:)

Czy demokracja jest w Chinach,czy w Polsce nie zmienia to fakty że na forum panuje Ekipa spod znaku Bociana
w końcu ktoś musi rządzić,a mi się nie chce:D
Napisano
Technika wydobycia to może i iedaszyb", ale efekt?
4 tony po 100 monetek na kilogram(plus/minus) razy 1 USD za sztukę-tak w hurcie- to da ze 400 tys.USD, MINIMUM! Niezłe trafienie.
  • 2 years later...
Napisano
Kolejne odkrycie,tym razem 3,5 tony (kryzys:) ale za to ponad 100 form do odlewania monet.
http://news.money.pl/artykul/odkryli;wielki;sklad;starozytnych;monet,205,0,1224909.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie