Woodhaven Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Miałem przyjemność dokonać ID zastrzałów samolotu PZL P-11.Zastrzały nr katalogowy 49.8. nie dość że w super stanie z świetnie zachowanym oryginalnym lakierem to jeszcze na dodatek z małym rodzynkiem ... podstawą pod fotokarabin......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 nr katalogowy 49.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Karta katalogowa 49.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Miejsce zabudowy ... fotokarabinu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 18 Maj 2012 Share Napisano 18 Maj 2012 Super!!! A gdzie reszta samolotu? :) I co się z nimi stanie? One są w kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lars71 Napisano 4 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Wyglada na to ze jakis ocalaly p.11c zostal rozebrany na czesci i puszczony 'w obieg'. Byc moze wkrotce wyplynie wiecej czesci. Mam pytanie do forumowiczow. Czy ktos wie co stalo stalo sie z silnikiem PZinz od RWD-8 przekazanym na rece ekipy 'Bylo nie minelo'? Kiedys w sieci natknalem sie na ten silnik wystawiony na sprzedaz. Czy ktos wie co stalo sie dalej? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lars71 Napisano 4 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2012 piaty od dolu po otwarciu linka: http://www.airfoto-zj.pl/galeria.php?gal=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 4 Czerwiec 2012 Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Po czym wnosisz ze cały ocalały samolot" zostal rozebrany? Może tylko te zastrzały przetrwały w jakiejś składnicy czesci(?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Wyglada na to ze jakis ocalaly p.11c zostal rozebrany na czesci i puszczony 'w obieg'"Nie ma jak to pomarzyć o palących się jeszcze światłach i pełnym zbiorniku paliwa ....... Robiąc ID tych część oczywiście usłyszałem tez ich historie i mogę Wam tez spokojnie potwierdzić iż są to jedyne części zachowane z tego płatowca.Niedawno te zastrzały były oferowane na alledrogo.... i nie zostały sprzedane ............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lars71 Napisano 5 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Te zastrzaly to nie wykopki, zostaly zdemontowane. Pozyjemy, zobaczymy. Bardziej interesuje mnie co stalo sie z silnikiem od RWD-8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 To nie wykopki, tylko znalezisko pochodzące z jakiejś stodoły i stąd świetny stan zachowania. Silnik RWD miał iść do rekonstruowanego samolotu, ale nie wiem kto konkretnie robi ten projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lars71 Napisano 5 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Znaleziony silnik RWD-8 zostal przekazany nieodplatnie na rece ekipy Bylo nie minelo", odsylam do arhiwum TVP info. Nie bylo mowy o uzyciu go w rekonstruowanym w MLP samolocie. W Krakowie maja swoj wlasny silnik Gipsy Major produkcji PZInz pozyskany w Skandynawii ktory jest podobno remontowany i bedzie wykorzystany w rekonstrukcji latajacego RWD. Mnie interesuja losy pierwszego z silnikow i resztek oblachowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lars71 Napisano 5 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2012 nie jest mi znany jakikolwiek inny projekt rekonstrukcyjny na terenie Polski z wykorzystaniem silnika Gipsy Major. Jesli s-boj masz jakies konkretne informacje to chetnie sie zapoznam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Są 2 projekty, w które zaangażowało się MLP. RWD-8 i RWD-6.http://www.muzeumlotnictwa.pl/aktualnosci_archiwum.php?id=4http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/46-general_aviation/32243-latajaca_replika_rwd_6_a.htmlPoza tym, ekipa Było nie minęło współpracuje przede wszystkim z Muzeum Wojska Polskiego, które ostatnio przeniosło swe zainteresowanie na tematy lotnicze i chyba też coś wyrzeźbi w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=690227 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.