hando_83 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Adrian po wyjęciu, leżał dzwonem do góry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 hando_83 - prawdziwy skarb - ja już trzeci rok chodzę za wrześniowymi pamiątkami, a Ty farciarzu w jeden dzień znalazłeś więcej niż ja przez trzy lata - gratulacje:) - jeżeli nie byłoby problemem to daj kilka lepszych zdjęć - i napisz jak z tym dołkiem - krył jeszcze coś - czekam z niecierpliwością i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 dołek rewelka, gratulacjeAdriany rozumiem wz.15? Pytam dla uściślenia bo łączenia daszka z czerepem spod rdzy nie widać a słyszałem kiedyś bajdurzenia o wrześniowych wykopach hełmów wz.26. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 ...także fasunek w miaręw dole i pobliżu trafiłem strzemiona, więc bardzo prawdopodobne 8total4 że to zgrzebło, wyszło sporo skóry i rożnego rodzaju sprzączek, z sidła chyba by więcej zostało, więc może jakaś uprzęż bitki... albo fragmenty tornistra... nie wiemprzedmioty do ID z tego doła wrzuciłem do tego wątku: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=678934#1150708 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Wygląda jednak na 26 obym się mylił.Gratule.Piękności.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Zacne znaleziska, gratuluje. A z jakiego rejonu Polski jesteś o ile można zapytać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muka25 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Adrian naprawdę fajny osobiście nigdy nie udało mi się trafić w całości. Jak nie zdeptany to się rozlatywał. Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 ;)szkoda, że nie mój strzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 a co to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 Stan SZTOS:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Jak się otworzyło jeszcze było czuć amtym" Wrześniem.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 1936.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Hando daj info czy ten Adrian to wz.15 czy wz.26, jeżeli dwudziestka-szóstka, to była by gratka..pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Z tego co widzę to wz 15, na tej fotce z fasunkiem widac tak jakby łączenie daszka do dzwonu. Chyba, że mi się wydaje:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 to może na ID i tam wolna dyskusja na temat wzoru ... - proponuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwolin Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 dyskusje już byłyhttp://odkrywca.pl/helm-francuski-wz-26-w-wp-ii-rp,310873.htmli tuhttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=224545#224685 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 dzięki zwolin - że dyskusje były, to ja wiem ....chodzi jednak o ten konkretny przypadek .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Jak tylko widzę, że ostatni wpis Tyfusa to wiem, że coś jest nie zgodne z przepisami ;D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Jak tylko widzę że ostatni wpis zbyńka,to wiem że coś jest kasztanione i bez sensu nabijany licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 dlatego już wracamy do tematu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1990 Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Ohhh piekne znaleziska tylko pogratulować i pomarzyć o taki dniu kiedy taki zestawik wyskoczy z ziemi :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaXers Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 hando_83 daj foto łuski od Ur-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Bez przesady z tym przenoszeniem do ID, to burzy całą dyskusję nad trafieniem i wyrywa fanta z kontekstu. Wiadomo, że powinna to być piętnastka i chyba jest, na zdjęciu wnętrza faktycznie widać łączenie daszka i czerepu, w wz.26 blacha na załamaniu jest gładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 jeśli chodzi o Adriana to wz.15łuska od ura" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 biciaspłonka:/...będzie trzeba coś z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.