ollaff Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Gratuluje postepów przy RSO-maku. Wygląda coraz piekniej. A jak przedstawia sie sprawa z silnikem i kabiną?
knieszkowiecki Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Miodzio , teraz to się prezentuje.Gratulacje
skyluke Napisano 28 Luty 2011 Napisano 28 Luty 2011 Silnik też składacie z różnych elementów? Na fotkach tłoki i cylindry a jak z korpusem i skrzynią biegów ?Wnioskuję że macie już komplet jak ruszyły prace. Rychłego zakończenia prac ! Pozdr.
esterendensen Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Na zdjęciach widać tłoki z korbowodami i głowice,nie cylindry.Wyżej jest też blok silnika.
siko Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Cosz do RSO jest na allegro.pl-http://allegro.pl/rso-raupenschlepper-ost-ciagnik-niemiecki-i1489325944.html
Lemeryt Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 Cieszę sie że się Wam podoba, jeszcze lepiej wygląda to na żywo. Silnik jest już w miarę kompletny ale tak jak cały pojazd składany z kawałków. Skrzynia juz jest też do remontu.
Lemeryt Napisano 16 Marzec 2011 Autor Napisano 16 Marzec 2011 Skrzynie biegów - powinna z nich powstać jedna sprawna.
Czarek Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 a co z mordką rosomaka-kabiną???jest jedna fotka od boku?ale jak to en face wygląda?też z części składasz czy jakiś kurnik wyszedł gdzieś w kraju?jak już kiedyś pisałem...chylę czoła nad odbudową!!!
s_boj Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 O projekt RSO jestem już spokojny. Myślę, że najwyższy czas zapytać - co po RSO Panowie :)? Doświadczenia zdobyte przy odbudowie tego pojazdu muszą przecież zaowocować nowymi projektami. Gratuluję samozaparcia i życzę samych sukcesów!
kubelek86 Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 W wyniku ubiegłorocznej powodzi Lemeryt asystował(?) przy pozyskaniu sporej ilości złomu pancernego, w tym ram paru pojazdów...może któraś z nich rokuje na odbudowę?
wykop39 Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 A może coś co by ten RSO mógł pociągnąć . Projekt ładnie rośnie , i pewnie niebawem poczujemy jego powiew na jakiejś imprezie ?
wykop39 Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 A może coś co by ten RSO mógł pociągnąć . Projekt ładnie rośnie , i pewnie niebawem poczujemy jego powiew na jakiejś imprezie ?
Lemeryt Napisano 16 Marzec 2011 Autor Napisano 16 Marzec 2011 Kabina jak cały pojazd będzie sumą połatanych części oryginalnych z zamiennikami odwzorowanymi na bazie oryginału. RSO bez działa to jak matka bez wózka – z tym bez większych problemów da się coś zrobić :) He he .. podpuszczajcie mnie … :). To oczywiście nie koniec przedstawienia jednak w jego kolejnych aktach będę się starał nie popełniać błędów które zrobiłem przy RSO. Jednym z największych jakie można zrobić jest zbyt wczesne ogłoszenie informacji o rozpoczęciu prac. Skończmy RSO, potem zobaczymy premierę … i może teatrzyk pojedzie dalej. Elementy które wydobyłem w zeszłym roku leżą w komplecie na moim złomowisko-podwórku i czekają cierpliwie na dalszy rozwój wypadków. Dzięki za dobre słowo w dzisiejszych czasach to jak wygrana w otka".PozdrawiamPaweł
Klemens Forel Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 Ja bym się nie zdziwił że po tak fachowej restauracji silniczek RSO będzie ciągał niemiecką DORĘ :PJak złożę swoją Dykte 350-1 w sumie to koniec wojny i pasuje do RSO to pakuję ją na pakę i stawiam flaszkę za koniec projektu ale ty Lemeryt prowadzisz po polu oczywiście;):)Fajnie jak ktoś nie rzeżbi w g...e i profesjnalnie robi sprzęt mierząc siły na zamiary.
Woodhaven Napisano 20 Marzec 2011 Napisano 20 Marzec 2011 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=685514#1227279
Klemens Forel Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Jedne piekniejsze od drugich coś dla Lemeryta do kawy po robocie.....
pająk Napisano 24 Marzec 2011 Napisano 24 Marzec 2011 Pewnie znana rzecz, ale przytaczam. Ogłoszenie o sprzedaży z ostatniego (04/2011) Automobilisty: Układ chłodzący do ciągnika artyleryjskiego RSO, tel (15) 869 24 50.
knieszkowiecki Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Witam , jak Wy to robicie że nikomu nie wadzicie i nikt Wam nie chce szpili wsadzić .Dajcie receptę :-)Rosomak jezt zajefajny ,Pozdrawiam
Lemeryt Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 Zdjęcie dla uważnych miłośników tematu - przynajmniej sześć nowych elementów RSO. @ Knieszkowicki - faktycznie jeśli chodzi o brazylijski serial RSO to (nie licząc drobnych potknięć) jest dobrze - ale to raczej Wasza zasługa. Poza siecią w realnym świecie choć też nie jest źle to czasem bywa znacznie mniej przyjemnie, ale to standardowe koszty nie do uniknięcia.
Lemeryt Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Wlew paliwa, w wannie wyremontowana skrzynia biegów ...
Lemeryt Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Tabliczka przymocowana do wlewu paliwa ...
Lemeryt Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Jeszcze w tym sezonie miłośnicy RSO będą nim mogli nacieszyć oczy.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.