Hebda Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 oki oki woytasPS(odpisałbyś na priv na meila)pzro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autsajder68 Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Interpretacja właściwa. A Twoje wątpliwe zasługi " nie czynią Ci honoru. A tak na marginesie, to słowo fant " zawsze kojarzy mi się z drugim nastarszym zawodem swiata-ze złodziejem. Powyższe zdanie niekoniecznie skierowane do Ciebie, bardziej do ogółu... Mój udział w tym wątku zanikł. Nie piszę, nie czytam. Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 zasługi" heh,po Niemca przyjechała policja i patologkości wzięli,resztę zostawili..więc uważam że ironicznezasługi"są ciut źle wypowiedziane,nie chcieliśmy mieć go pod ścianą,po prostu.co z nim zrobili nie wiem,blachy nie miał,pewnie volksturm..(leżał bo miał spory odłamek wielkości 2złotówki prosto przez hełm...paradowaliśmy w nim po pijaku po Biskupinie,ale myślę że nie śmierdział(był oczyszczony) była jeszcze klamerka i guziki ale się rozsypały więc tylko ten hałer jest pamiątką po Niemcunic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 kolego Autsaider nie mam nic poniemieckiego nawet jednej łuseczki po prostu nie bawi mnie zbieranie. A jak znajdę przypadkiem panterę to i tak mi nic po tym pod blokiem nie postawię pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Hebda - VS miał blachy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Kol steell,poczucie winy Cię ruszyło że się tłumaczysz? Kolegę Autsajdera68 mimo wyraźnych aspiracji na księdza(amen) zwyczajnie ciśnie czapeczka,stąd wydaje mu się że pociąg do techniki wojskowej przekłada się na sympatie do papy Adolfa i jego rycerzy pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 bjar-ze znawcą w temacie nie podejmuje dyskusji:)ale tamten nie miał,sprawdzane piszczałką,wszystko co metalowe wyszło"(parę guzików,odłamek,klamra,hełm,i jakies druciki,może od paska albo kalmerki)nic więcej nie byłobutów też więc może ktoś w epoce się nim zaopiekował" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Nazwiska na grobie niemieckich żołnierzy? No i co się stało złego. Tak właśnie powinno byc. A tych moralistów co w cieplutkim pokoju, przy piwku i pełnym żoładku rozprawiają o moralności żołnierza podczas drugiej wojny światowej już wielokrotnie na forum byliśmy zmuszeni słuchac.Trochę żenujące, ale damy radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 kolego vis ja stwierdziłem fakt po prostu nie mam takich gratów i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Panowie co to za gadka..Ja osobiscie podczas mojego ponad 20 letniego biegania z piszczała nie raz ,nie dwa znalazlem ludzkie szczatki.Prawda jest taka raz zgłaszalem ,raz nie.czesto za zgłoszenie dostałem od tzw.Wladz po łapkach,zadawano zbyt wiele pytan.Czesta blaszki wysylalem do odpowiednich instytucji.Odzew był rozny.Niestety były i jeszcze sa tereny ,gdzie tereny lesne sa wprost zasypane ludzkimi szczatkami-wiem to z osobistej autopsji..Wiec temat ten istniał,i istniec bedzie,a moralna sprawą jak sie zachowac,nalezy do tego ,który to znajdzie.A ludzie sa rozni.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 medvil, jestem obywatelem wolnego i niepodległego kraju, który stracił kilka milionów obywateli z rąk NIEMIECKICH okupantów. Dlatego będę o nich pisał tak, jak uważam za stosowne. A jak ci to nie pasuje, to twój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M164U Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Teraz te groby przestały być anonimowe" - i bardzo dobrze. Coraz częściej słychać o tym jak to naziści (jakaś mityczna rasa) drugą wojne rozpętali, a tu prosze mamy wreszcie co najmniej 20 niemców i to po imieniu i nazwisku zidentyfikowanych.Tylko po co te fanfary, i piękne marmury, czyżby betonu zabrakło? Zrobić ładną wylewke, podobną do tej co w barakach w Auschwitz wylewali i na tym nazwiska armi hitlerowskiej wypisywać. A jak wójtowie gmin mają taką chętke na marmury to prosze o więcej tablic jak na załączonym linku.http://powstanie44.um.warszawa.pl/miejsca-pamieciPrzy okazji na zdjęciu wygląda, że jest więcej napisane niż imiona i nazwiska poległych i piękne słowa Alberta Scheisera, czy ktoś wie co tam jeszcze napisali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 napisane jest pewnie My tu jeszcze wrócimy!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmija Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Bień!My tu jeszcze wrócimy......Z Oleeem!" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Podobno pisze tam Wszyscy byliśmy kucharzami i woźnicami,zmuszono nas.Co złego to nie my!"Ta sama mieścina.http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100120/HEIMAT/41838233Pomnik? mało...dodajmy tablice w szkopskim szwargocie,a co! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M164U Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Pewnie następny krok wójta gminy Heleny Rogackiej to załozenie freistadtu Chrząstowice i przemianowanie głównej ulicy na Otto von Bismark Strasse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIRVANA26 Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Wpisanie nazwisk poleglych w walce to bardzo dobry pomysl-a jakis skromny pomnik nalezy sie każdemu (niemcowi i ruskiemu tez). Ale troche przesadzono z ta dostojnoscia-przeciez niejest to grób naszych narodowych bohaterow-a najezdzcow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Dzięki tak idiotycznym postawą będziemy traktowani zawsze jako słabsi i z góry albo idoci. Może my wiemy, że to nie jest przejaw słabości, ale inni tak to potraktują, Ruscy i Żydzi powiedzą, że faszystom pomniki stawiamy.. Niemcy, że ten nie byli tacy źli dla Polaków. Już zrobiliśmy se kupu, znaczy się sepuku. A my se powiemy, jak zrozumiemy, ku...wa ale mądrzy po szkodzie jesteśmy...A i tak w świat poszło, jak i warty harcerzy przy ss-manach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 przeciez niejest to grób naszych narodowych bohaterow-a najezdzcow"akurat do 1945 to tam były Niemcykazdemu poległemu bez względu na nację należy się godny pochówekW zeszlym roku we wsi Nowe Kolnie z inicjatywy soltyski tej wioseczki odrestalrowano pomnik zolnierzy niemieckich poleglych i zaginionych w pierwszej wojnie swiatowej.Oczywiscie kasa na ta inwestycje poszla z kieszeni podatnikow.Pytanie --- po co?."a po co utrzymywać zamek w Malborku? W końcu to nie asze" tylko jakieś teutońskie paskudztwo. Od jutra dbamy tylko o asze" zabytki. Krzyżackie zamki idą do rozwałki, będa cegły na 3 miliony mieszkań. A wszystkie Panzery do huty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Wstyd mi za tych co przykładają łapę do germanizacji..Niemcy dostali za swoje i niech gniją dalej w piachu całego świata! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro1973 Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Trooper85-kasa na ten {szczytny}cel poszla z naszej kieszeni czyli twojej i spoleczenstwa ,a gdybys kiedys byl w tej wiosce to kup sobie czolg zebys mogl wygodnie przejechac sie droga bo samochodem jest cierzko.W Popielowie tez opolskie jest pomnik zonierzy niemieckich poleglych w pierwszej wojnie swiatowej ale tam kase na utrzymanie tego pomnika wyklada mniejszosc niemiecka (ktura zreszta po zakonczeniu ustroju komunistycznego)przypomniala sobie ze ich dziadowie byli niemcami.Gdy mniejszosc niemiecka bedzie wykladac kase na renowacje i utrzymanie-ich sprawa ,moga nawet wtedy msze polowe urzadzac i bedzie mi to wisialo.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro1973 Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Hebda germanizacja juz nastala .Przejedz sie chocby do Popielowa do kosciola na msze - jaka?---NIEMIECKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIRVANA26 Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Mowicie powaznie? Msza po niemiecku?-dlamnie to juz przegiecie! niech sie modla w swoich kosciolach a najlepiej niech sie pomodla za tych ktorych mordowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 ja już przy porzeczkach namawiałem na rajd na berlin!Mniejszości to powinni zamknąć pysk,super,u nas w sejmie mają przedstawiciele łajzy i wciąż sięgają po więcej..kula w łeb a nie uleganie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.