leon_rybnik Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Witam Szanownych KolegówDzisiaj ok godz. 14 przez Rybnik w kierunku Gliwic przejechał sobie tir z wanienką Pz IV na pace ,jeszcze oblepioną ziemią i gliną. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęć. W związku z tym pytanie: czy komuś coś wiadomo na ten temat, gdzie to wyszło i gdzie pojechało , mam nadzieję że nie do huty. PozdroTomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Pewnie do Rzeszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 No tak, kierunek autostrady A4 na to wskazuje, wróci do domu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Takie wywiezienie zdaje się nie jest do końca zgodne z prawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Byc może że widziałeś leon_rybnik wyciągnięte podobno na Litwie działo Hummel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sil3nt Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Czy ktoś z FWP może potwierdzić ??p.s.Tommy - otwarty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 potwierdzam.pojechałem na litwe , wykopałem hummela, wpakowałem na lawetę , sprzedałem do niemiec , zainkasowałem grube Euro.To wszystko prawda.za kolosalne pieniądze które wziąłem kupiłem tankietkę w norwegii, przewiozłem ją do polski i za tydzień będzie już gotowa.Jako dodatek kupiłem rancho w mozambiku i tam przeczekam awanturę razem z akagim i panzergrzesiem, potem będziemy spokojnie żyli z naszymi rodzinami pasąc krowy i doglądając nasze stada przebrani w munkdury pancerniaków jeżdźąc sobie 7tp które już wywiezione czeka w gdyni na załadunek. Tankietka czeka na malowanie i dlatego jeszcze Akagi jest nie spakowany .PATRON FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozfig Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Patron wyluzuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Leon gdzie to widziales dokladnie?Z litwy to nie po drodze. Ale podobno ktos cos na wschodzie Polski wyciagnol pare miesiecy temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Witam Szanownych KolegówDzisiaj ok godz. 14 przez Rybnik w kierunku Gliwic przejechał sobie tir z wanienką Pz IV na pace ,jeszcze oblepioną ziemią i gliną. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęć. W związku z tym pytanie: czy komuś coś wiadomo na ten temat, gdzie to wyszło i gdzie pojechało , mam nadzieję że nie do huty.PozdroTomek"Jak nie zdążyłeś zrobić zdjęć to musztarda po obiedzie", ale ogólnie to kierunek ta IV-ka miała dobry, bo wyraźnie wracała do domu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Przecież Patron wyluzował... To o co chodzi?JaHPS. Patron Aneta mówi, że wolała by Maroko. Też na M" , ale ładniejsze od Mozambiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 PATRON, spakujcie jeszcze Kolumnę Zygmunta i Fort Czerniakowski. Gratuluję, Mozambik jest piękny o tej porze roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Ciekawe dywagacje, ktoś tu chce rozmyć sprawę. Więc co , nikt więcej nie widział? Było i nima :)?I dajcie spokój z tymi Niemcami. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Z tą Rzeszą to żartowałem, skoro na zachód, to pewnie do Stanów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Woytas, rondo Gliwickie, transport jechałod strony Raciborza bądź Wodzisławia i pojechał na Gliwice.Może cóś wyszło prz budowie A1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 R" nic narazie niewie :(A na blachy samochodu pewnie nie zwrociles uwagi? Tez bym sie na wanne patrzal...Moze cos przy autostradzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Leon!, czemu nie goniłeś?????Ja bym gonił taki skarb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2009 Niestety na blachy nie patrzyłem, przejechało mi to to za oknem roboty, szczena mi opadła:) i tyle pamiętam że na drzwiach samochodu była chyba nazwa firmy i Tarnowskie Góry. To tyle, wanienka bardziej zaabsorbowała moją uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 kola bylo widac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links76 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Z opisu Leona wynika że bardziej konstrukcja wielowahaczowa. Przybliżony opis wielkości koła wskazuje też bardziej na pz III niż teciaka i pz IV. Podobno były i koła napędowe zębate. Tyle z opisów. Sam nie widziałem, ale chłopaki u mnie w robosie też mówili że takie cuś" jechało od Wodzisławia. Prace trwają dosyć duże na A1. Kiedyś Rafał Bier miał informacje o utopionym w rzece w tych rejonach Blitzu, lub Sd.kfz 250/251. Jak się później okazało trop był lipny bo rzeka wielokrotnie meliorowana i dno kamieniste ?( choć tubylcy mówili ze coś tam utoneło)niemniej rejon walk i wrześniowych ( mało prawdopodobne by był to czołg, lub działo z tego okresu ), i 1944/45. Firma prawie namierzona. Pytanie tylko czy coś jutro powiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links76 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Leon a może warto było by na zapomnianymrybniku popytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Dobra, pośmialiśmy się i wystarczy. Informuję szacowne gremium, że wbrew podejrzeniom wysuwanym nie tylko na tym forum Fundacja Wojskowości Polskiej nie ma nic wspólnego z wymienionym na wstępie tego tematu pojazdem, wiezionym przez Śląsk, a wszelkie tego typu insynuacje są wyłącznie wytworem wyobraźni ich autorów. Z poważaniem Jacek HaberPrezes ZarząduFundacja Wojskowości Polskiejps. Aczkolwiek, jesteśmy także niezmiernie ciekawi co zacz było za cudo, i skąd przybyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2009 Paweł, z R" masz tu Woytasa, gdyby coś wiedział to pewnie sypnąłby jakimś szczegółem. Dziwne to wszystko, nic nikt nie wie, czyżby jakaś wielka tajemnica??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Links wlasnie rozmawiasz z capo di tutti capi Zapomnianego Rybnika :)I niestety nie wie nic :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Panowie łatwo to sprawdzić jeżeli jechał przez Rybnik to w obecnej dobie gdzie wszedzie sa kamery (bankomaty, miejskie monitoringi itp) jeżeli w Rybniku jest monitoring to mozna iśc na policje i to zgłosić co im szkodzi to sprawdzić jeżeli to było nielegalne to już mają kolejna wykrytą sprawę i punkt do statystyki nie mówiąc o splendorze ;) Mówiąc poważnie to warto by to sprawdzić jeżeli wiesz dokładnie gdzie go widziałeś popatrz czy w tym miejscu nie ma kamer np. agencji ochrony, które obserwuja sklepy, może warto popytać też i ludzi, którzy tam pracują. Jak wywyzili ostatnio kradzione czołgi na złom z poligonu i było o tym głośno to tak właśnie sprawdzili, któredy jechały tiry i na jakich rejestracjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.