leon_rybnik Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 Witam Szanownych KolegówDzisiaj ok godz. 14 przez Rybnik w kierunku Gliwic przejechał sobie tir z wanienką Pz IV na pace ,jeszcze oblepioną ziemią i gliną. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęć. W związku z tym pytanie: czy komuś coś wiadomo na ten temat, gdzie to wyszło i gdzie pojechało , mam nadzieję że nie do huty. PozdroTomek
leon_rybnik Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 No tak, kierunek autostrady A4 na to wskazuje, wróci do domu :)
Radek.s Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Takie wywiezienie zdaje się nie jest do końca zgodne z prawem.
wm71 Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Byc może że widziałeś leon_rybnik wyciągnięte podobno na Litwie działo Hummel...
sil3nt Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Czy ktoś z FWP może potwierdzić ??p.s.Tommy - otwarty :P
PATRON Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 potwierdzam.pojechałem na litwe , wykopałem hummela, wpakowałem na lawetę , sprzedałem do niemiec , zainkasowałem grube Euro.To wszystko prawda.za kolosalne pieniądze które wziąłem kupiłem tankietkę w norwegii, przewiozłem ją do polski i za tydzień będzie już gotowa.Jako dodatek kupiłem rancho w mozambiku i tam przeczekam awanturę razem z akagim i panzergrzesiem, potem będziemy spokojnie żyli z naszymi rodzinami pasąc krowy i doglądając nasze stada przebrani w munkdury pancerniaków jeżdźąc sobie 7tp które już wywiezione czeka w gdyni na załadunek. Tankietka czeka na malowanie i dlatego jeszcze Akagi jest nie spakowany .PATRON FWP
woytas Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Leon gdzie to widziales dokladnie?Z litwy to nie po drodze. Ale podobno ktos cos na wschodzie Polski wyciagnol pare miesiecy temu.
balans Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Witam Szanownych KolegówDzisiaj ok godz. 14 przez Rybnik w kierunku Gliwic przejechał sobie tir z wanienką Pz IV na pace ,jeszcze oblepioną ziemią i gliną. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęć. W związku z tym pytanie: czy komuś coś wiadomo na ten temat, gdzie to wyszło i gdzie pojechało , mam nadzieję że nie do huty.PozdroTomek"Jak nie zdążyłeś zrobić zdjęć to musztarda po obiedzie", ale ogólnie to kierunek ta IV-ka miała dobry, bo wyraźnie wracała do domu...
akagi_FWP Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Przecież Patron wyluzował... To o co chodzi?JaHPS. Patron Aneta mówi, że wolała by Maroko. Też na M" , ale ładniejsze od Mozambiku.
s_boj Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 PATRON, spakujcie jeszcze Kolumnę Zygmunta i Fort Czerniakowski. Gratuluję, Mozambik jest piękny o tej porze roku!
skyluke Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Ciekawe dywagacje, ktoś tu chce rozmyć sprawę. Więc co , nikt więcej nie widział? Było i nima :)?I dajcie spokój z tymi Niemcami. Pozdr
bjar_1 Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Z tą Rzeszą to żartowałem, skoro na zachód, to pewnie do Stanów ;)
leon_rybnik Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 Woytas, rondo Gliwickie, transport jechałod strony Raciborza bądź Wodzisławia i pojechał na Gliwice.Może cóś wyszło prz budowie A1 ?
woytas Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 R" nic narazie niewie :(A na blachy samochodu pewnie nie zwrociles uwagi? Tez bym sie na wanne patrzal...Moze cos przy autostradzie...
Hansdekawka Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Leon!, czemu nie goniłeś?????Ja bym gonił taki skarb.
leon_rybnik Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 Niestety na blachy nie patrzyłem, przejechało mi to to za oknem roboty, szczena mi opadła:) i tyle pamiętam że na drzwiach samochodu była chyba nazwa firmy i Tarnowskie Góry. To tyle, wanienka bardziej zaabsorbowała moją uwagę.
links76 Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Z opisu Leona wynika że bardziej konstrukcja wielowahaczowa. Przybliżony opis wielkości koła wskazuje też bardziej na pz III niż teciaka i pz IV. Podobno były i koła napędowe zębate. Tyle z opisów. Sam nie widziałem, ale chłopaki u mnie w robosie też mówili że takie cuś" jechało od Wodzisławia. Prace trwają dosyć duże na A1. Kiedyś Rafał Bier miał informacje o utopionym w rzece w tych rejonach Blitzu, lub Sd.kfz 250/251. Jak się później okazało trop był lipny bo rzeka wielokrotnie meliorowana i dno kamieniste ?( choć tubylcy mówili ze coś tam utoneło)niemniej rejon walk i wrześniowych ( mało prawdopodobne by był to czołg, lub działo z tego okresu ), i 1944/45. Firma prawie namierzona. Pytanie tylko czy coś jutro powiedzą.
links76 Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Leon a może warto było by na zapomnianymrybniku popytać.
akagi_FWP Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Dobra, pośmialiśmy się i wystarczy. Informuję szacowne gremium, że wbrew podejrzeniom wysuwanym nie tylko na tym forum Fundacja Wojskowości Polskiej nie ma nic wspólnego z wymienionym na wstępie tego tematu pojazdem, wiezionym przez Śląsk, a wszelkie tego typu insynuacje są wyłącznie wytworem wyobraźni ich autorów. Z poważaniem Jacek HaberPrezes ZarząduFundacja Wojskowości Polskiejps. Aczkolwiek, jesteśmy także niezmiernie ciekawi co zacz było za cudo, i skąd przybyło.
leon_rybnik Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Napisano 8 Grudzień 2009 Paweł, z R" masz tu Woytasa, gdyby coś wiedział to pewnie sypnąłby jakimś szczegółem. Dziwne to wszystko, nic nikt nie wie, czyżby jakaś wielka tajemnica???
woytas Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Links wlasnie rozmawiasz z capo di tutti capi Zapomnianego Rybnika :)I niestety nie wie nic :(
lew_1988 Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Panowie łatwo to sprawdzić jeżeli jechał przez Rybnik to w obecnej dobie gdzie wszedzie sa kamery (bankomaty, miejskie monitoringi itp) jeżeli w Rybniku jest monitoring to mozna iśc na policje i to zgłosić co im szkodzi to sprawdzić jeżeli to było nielegalne to już mają kolejna wykrytą sprawę i punkt do statystyki nie mówiąc o splendorze ;) Mówiąc poważnie to warto by to sprawdzić jeżeli wiesz dokładnie gdzie go widziałeś popatrz czy w tym miejscu nie ma kamer np. agencji ochrony, które obserwuja sklepy, może warto popytać też i ludzi, którzy tam pracują. Jak wywyzili ostatnio kradzione czołgi na złom z poligonu i było o tym głośno to tak właśnie sprawdzili, któredy jechały tiry i na jakich rejestracjach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.