Skocz do zawartości

wanna panzer IV

leon_rybnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów
Dzisiaj ok godz. 14 przez Rybnik w kierunku Gliwic przejechał sobie tir z wanienką Pz IV na pace ,jeszcze oblepioną ziemią i gliną. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęć. W związku z tym pytanie: czy komuś coś wiadomo na ten temat, gdzie to wyszło i gdzie pojechało , mam nadzieję że nie do huty.
Pozdro
Tomek

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
potwierdzam.
pojechałem na litwe , wykopałem hummela, wpakowałem na lawetę , sprzedałem do niemiec , zainkasowałem grube Euro.
To wszystko prawda.
za kolosalne pieniądze które wziąłem kupiłem tankietkę w norwegii, przewiozłem ją do polski i za tydzień będzie już gotowa.
Jako dodatek kupiłem rancho w mozambiku i tam przeczekam awanturę razem z akagim i panzergrzesiem, potem będziemy spokojnie żyli z naszymi rodzinami pasąc krowy i doglądając nasze stada przebrani w munkdury pancerniaków jeżdźąc sobie 7tp które już wywiezione czeka w gdyni na załadunek.
Tankietka czeka na malowanie i dlatego jeszcze Akagi jest nie spakowany .

PATRON FWP

Witam Szanownych Kolegów
Dzisiaj ok godz. 14 przez Rybnik w kierunku Gliwic przejechał sobie tir z wanienką Pz IV na pace ,jeszcze oblepioną ziemią i gliną. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęć. W związku z tym pytanie: czy komuś coś wiadomo na ten temat, gdzie to wyszło i gdzie pojechało , mam nadzieję że nie do huty.
Pozdro
Tomek"

Jak nie zdążyłeś zrobić zdjęć to musztarda po obiedzie", ale ogólnie to kierunek ta IV-ka miała dobry, bo wyraźnie wracała do domu...

Z opisu Leona wynika że bardziej konstrukcja wielowahaczowa. Przybliżony opis wielkości koła wskazuje też bardziej na pz III niż teciaka i pz IV. Podobno były i koła napędowe zębate. Tyle z opisów. Sam nie widziałem, ale chłopaki u mnie w robosie też mówili że takie cuś" jechało od Wodzisławia. Prace trwają dosyć duże na A1. Kiedyś Rafał Bier miał informacje o utopionym w rzece w tych rejonach Blitzu, lub Sd.kfz 250/251. Jak się później okazało trop był lipny bo rzeka wielokrotnie meliorowana i dno kamieniste ?( choć tubylcy mówili ze coś tam utoneło)niemniej rejon walk i wrześniowych ( mało prawdopodobne by był to czołg, lub działo z tego okresu ), i 1944/45. Firma prawie namierzona. Pytanie tylko czy coś jutro powiedzą.

Dobra, pośmialiśmy się i wystarczy.

Informuję szacowne gremium, że wbrew podejrzeniom wysuwanym nie tylko na tym forum Fundacja Wojskowości Polskiej nie ma nic wspólnego z wymienionym na wstępie tego tematu pojazdem, wiezionym przez Śląsk, a wszelkie tego typu insynuacje są wyłącznie wytworem wyobraźni ich autorów.

Z poważaniem

Jacek Haber
Prezes Zarządu
Fundacja Wojskowości Polskiej

ps. Aczkolwiek, jesteśmy także niezmiernie ciekawi co zacz było za cudo, i skąd przybyło.

Panowie łatwo to sprawdzić jeżeli jechał przez Rybnik to w obecnej dobie gdzie wszedzie sa kamery (bankomaty, miejskie monitoringi itp) jeżeli w Rybniku jest monitoring to mozna iśc na policje i to zgłosić co im szkodzi to sprawdzić jeżeli to było nielegalne to już mają kolejna wykrytą sprawę i punkt do statystyki nie mówiąc o splendorze ;) Mówiąc poważnie to warto by to sprawdzić jeżeli wiesz dokładnie gdzie go widziałeś popatrz czy w tym miejscu nie ma kamer np. agencji ochrony, które obserwuja sklepy, może warto popytać też i ludzi, którzy tam pracują. Jak wywyzili ostatnio kradzione czołgi na złom z poligonu i było o tym głośno to tak właśnie sprawdzili, któredy jechały tiry i na jakich rejestracjach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie