swinemunde Napisano 6 Kwiecień 2013 Share Napisano 6 Kwiecień 2013 przypisane wronom wieńce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 6 Styczeń 2014 Share Napisano 6 Styczeń 2014 Orzeł Wojsk Wielkopolskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasjan2000 Napisano 3 Sierpień 2014 Share Napisano 3 Sierpień 2014 Te co skaczą i fruwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 8 Styczeń 2015 Share Napisano 8 Styczeń 2015 U mnie na razie kilka. Tak w ogóle to takiego skupiska wz19 to jeszcze nie widziałem :D, szacun!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 8 Styczeń 2015 Share Napisano 8 Styczeń 2015 Jeszcze taki materiałowy, który wisi sobie dumnie w pokoju :). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 9 Styczeń 2015 Share Napisano 9 Styczeń 2015 Kolego Rafi94 a co to za proporczyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 9 Styczeń 2015 Share Napisano 9 Styczeń 2015 Wykonany współcześnie więc wartości historycznej nie ma lecz prezentuje się bardzo ładnie. Kupiłem go kiedyś, kiedyś na Alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 12 Kwiecień 2015 Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Wczorajszy przybytek .Wielki orzeł wz. 1943 potocznie kura, kurica w wersji MAXI. Wymiary: ok. 37 cm x 33 cm , wycięty z blachy cynkowej.Takie orły zwykle przyozdabiały teren w miejscach gdzie WP przebywało dłuższy okres (np. na czas formowania jednostki). Oględziny wykazały, że lewa łapka została oderwana w epoce. Jej poszukiwania na razie nie przyniosły rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Kwiecień 2015 Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Z jakiego województwa? Mam podobną, ale jakieś 70 x 50 cm. Chyba posiadam największą kuricę" w Polsce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 12 Kwiecień 2015 Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Lubelskie a Twój? Mógłbyś wrzucić fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Kwiecień 2015 Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Świętokrzyskie. Foty nie mam, ale zrobię jak będę na weekend w domu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Oto i ona ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 bjar twoja kurica" jest naprawde gigantyczna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Kwiecień 2015 Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Za dni parę wrzucę zdjęcia jak teraz wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 28 Kwiecień 2015 Share Napisano 28 Kwiecień 2015 No i gdzie te foty twej big pticy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanczopanczagt Napisano 29 Kwiecień 2015 Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Przypominają się czasy jak jeszcze takie fanty,itp z ziemi wychodzily:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Kwiecień 2015 Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Sten - nie ma czasu zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 6 Maj 2015 Share Napisano 6 Maj 2015 Bjar - zaje..fajna kura. Pokaż obiecane zdjęcie po emoncie" ptaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Maj 2015 Share Napisano 6 Maj 2015 No chyba będę kiedyś musiał ;) Remont ograniczył się do prostowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskinek Napisano 8 Maj 2015 Share Napisano 8 Maj 2015 ??? w dziale id.haft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 W nawiązaniu do mojego postu z 2015-04-12 19:01:14, przedstawiam orzełka po rekonstrukcji lewej łapki (oryginalnej nie udało się odnaleźć),podklejeniu pęknięć i wypełnieniu dziur po gwoździach bo orzełek pierwotnie był przybity dwoma gwoździami.Został przymocowany do zwykłej nieheblowanej, nieokorowanej deski. Myślę, ze to tak właśnie musiało wyglądać na przełomie 1944/45. Tylko mocowanie jest bardziej eleganckie niż miało to miejsce ponad 70 lat temu.Wielkość orła nie jest przypadkowa, prawdop. żołnierze chcieli uzyskać proporcję 1:1.Bjar! Teraz twoja kolej. :) Ruski rok już czekam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 Może jak będę w domu na święta :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 Już kiedyś słyszałem od ciebie ta śpiewkę". Ok, niech ci będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdziss15 Napisano 21 Marzec 2016 Share Napisano 21 Marzec 2016 pierwszy ptaszek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi