kres Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Z pistoletem w plecaku przyszedł na lekcje Pistolet miał w plecaku, a naładowany magazynek w kieszeni spodni. Uczeń zawodówki z Kraśnika Fabrycznego na Lubelszczyźnie przyszedł do szkoły z bronią. Został zatrzymany przez policję. O tym, że 17-latek przyszedł do szkoły z bronią policjanci dowiedzieli się w wyniku działań operacyjnych. Pojechali na miejsce i w obecności dyrektorki szkoły poprosili ucznia na korytarz. Tam przeszukali jego plecak, w którym znaleźli rzadki egzemplarz polskiego pistoletu VIS, którego w czasie wojny używali m.in. polscy oficerowie. Uczeń przyznał, że w kieszeniach ma jeszcze magazynek i amunicję. Broń była w pełni sprawna. Chłopak tłumaczył, że pistolet znalazł w domu, podczas remontu i że jest to broń należąca przed laty do jego dziadka. Nie potrafił jasno odpowiedzieć na pytanie, po co przyniósł ją do szkoły. - Powiedział tylko tyle, że chciał ją zakopać - mówi Janusz Majewski z Komendy Powiatowej Policji w Kraśniku. 17-latek został zatrzymany. Dziś będzie doprowadzony do prokuratury. Może odpowiedzieć za nielegalne posiadanie broni, które zgodnie z Kodeksem Karnym jest zagrożone karą od 6 miesięcy do 8 lat więzienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6685848,Z_pistoletem_w_plecaku_przyszedl_na_lekcje.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maku 73 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 egzemplarz w stanie bardzo dobrym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=653665#857658 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 A oto Vis. Ładnie się zachował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maku 73 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 pestki też polskie 9 tki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Pestki pewnie tez wojenne ...Cholera nigdy polskich pestek 9m/m nie widzialem...Moze granatowi uchronili przed 1 masakra w polskiej szkole ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.u.K. Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Kara karą ale jak ten chłopak jest w miare kumaty to do konca życia sobie nie daruje.Albo zda sobie sprawe że stracił taka pamiątke po dziadku albo ktos go uswiadomi ile TO bylo warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Mam nadzieje że taki okaz nie trafi po rozprawie na przetop ani do prywatnej kolekcji tylko bedzie pozbawiony cech użytkowych i trafi do odpowiedniego muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.u.K. Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 A ja mam nadzieje że jednak żadnych cech go nie pozbawią i w takim stanie trafi do muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 http://lmm.ezg.pl/nabytki/target13.htmlOby było z nim tak jak z tym prototypowym Vis-em wz.32.który trafił w końcu do LMW w Drzonowie.Też po przejęciu przez Policję.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 To się obśmiałem ze śmiechu, jak pszczoła ,z tym muzeum .Trafi do muzeum ,tylko ilość oglądających eksponaty w tym muzeum będzie strasznie ograniczona .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Aj, waj, co się w tej demukracyjii" dzieje, działania operacyjne", jakaś demukratyczna" owomowa" pojicajska!Ja kiedyś, w latach 50-tych, przywlekłem Parabelkę do szkółki i prezentowałem" w sali gimnastycznej kolegą. Wpadł nauczyciel WF psełdo Szpilor" zabrał mi sprzęt" a na koniec walnął mnie ze dwa razy między uszy!Sprawa nie miała dalszego biegu.Ja nie poszedłem ze skargą do szkolnego pedologa", bo wtedy jeszcze takich nie było /chwała Bogu/, a on na UB, w celu podjęcia, operacjonnoj razwiedski".Pozdrawiam i współczujęGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 taa - tez mnie te dzialania operacyjne podjete przez funkcjonariuszy" rozbawily - poprostu koles ma kapusia w klasie ktory go nie lubi i tylea ze przyniosl klame do szkoly to sam jest temu winien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festung. Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 jestem ciekaw czy też w przedszkolach mają działania operacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Piękna sztuka, szkoda będzie jak przepadnie" gdzieś w czeluściach policyjnego magazynuNie ośmieszali by się z tymi działaniami operacyjnymi" - że niby co, policyjny telepata jasnowidz go namierzył? Goscia zwyczajnie ktoś podkablował i tyle, ale stwierdzenie, ze sukces" był wynikiem intensywnych działań operacyjnych wygląda dużo bardziej efektownie w mediachPatrząc z drugiej strony, broń z pełnym magazynkiem w rękach małolata, w szkole... za ciekawie to nie wygląda. I nie mam tu na myśli pierwszej polskiej masakry w szkole", ale ewentualne efekty szczeniackich zabaw z bronią (sam fakt przyniesienia jej do szkoły nie świadczy najlepiej o rozsądku i odpowiedzialności). Moim skromnym zdaniem życie i zdrowie jakiegoś dzieciaka są warte duzo więcej od najpiękniejszego VISa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Trafi... ale do policjanta do jego wspaniałej kolekcji, którą ukradł innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Ale piekna sztuka, zeby to trafiło jeszcze do jakiegoś muzeum to nie było by najgorsze rozwiazanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 ale pistolet na prawde świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 szkoda ślicznej sztuki,za jego głupotę to pudełko,powinien oddać go jakiemuś mądremu kolekcjonerowi,śliczny polski WISIELEC,takim sztukom to powinni pomniki stawiać,nie będę komentował,ale na taki rarytas to nie jeden ostrzy zęby.GŁUPOTA!!!!!!!!!!.MAM CICHĄ NADZIEJĘ ŻE POLICJA PRZEKAŻE DO MUZEUM,A NIE ZNISZCZY W DZIWNYCH OKOLICZNOŚCIACH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 została mu jeszcze kabura,też rarytas.około 10 tyś zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Szkoda visa, co do kola hm no cóż, jakie podejście taki wyrok:Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 to policja ma tez konfidentow w szkolach ciekawe co z nich wyrosnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravfal Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Oj ma ma i to wielu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 wg mnie oddadzą do muzeum bo sprawa jest za głośna żeby trafił do prywatnej kolekcji jednego z policjantów... chociaż kto wie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.