Skocz do zawartości

Z pistoletem w plecaku przyszedł na lekcje

kres

Rekomendowane odpowiedzi

Z pistoletem w plecaku przyszedł na lekcje

Pistolet miał w plecaku, a naładowany magazynek w kieszeni spodni. Uczeń zawodówki z Kraśnika Fabrycznego na Lubelszczyźnie przyszedł do szkoły z bronią. Został zatrzymany przez policję.

O tym, że 17-latek przyszedł do szkoły z bronią policjanci dowiedzieli się w wyniku działań operacyjnych. Pojechali na miejsce i w obecności dyrektorki szkoły poprosili ucznia na korytarz. Tam przeszukali jego plecak, w którym znaleźli rzadki egzemplarz polskiego pistoletu VIS, którego w czasie wojny używali m.in. polscy oficerowie. Uczeń przyznał, że w kieszeniach ma jeszcze magazynek i amunicję. Broń była w pełni sprawna.

Chłopak tłumaczył, że pistolet znalazł w domu, podczas remontu i że jest to broń należąca przed laty do jego dziadka. Nie potrafił jasno odpowiedzieć na pytanie, po co przyniósł ją do szkoły. - Powiedział tylko tyle, że chciał ją zakopać - mówi Janusz Majewski z Komendy Powiatowej Policji w Kraśniku.

17-latek został zatrzymany. Dziś będzie doprowadzony do prokuratury. Może odpowiedzieć za nielegalne posiadanie broni, które zgodnie z Kodeksem Karnym jest zagrożone karą od 6 miesięcy do 8 lat więzienia.

Aj, waj, co się w tej demukracyjii" dzieje, działania operacyjne", jakaś demukratyczna" owomowa" pojicajska!
Ja kiedyś, w latach 50-tych, przywlekłem Parabelkę do szkółki i prezentowałem" w sali gimnastycznej kolegą. Wpadł nauczyciel WF psełdo Szpilor" zabrał mi sprzęt" a na koniec walnął mnie ze dwa razy między uszy!
Sprawa nie miała dalszego biegu.
Ja nie poszedłem ze skargą do szkolnego pedologa", bo wtedy jeszcze takich nie było /chwała Bogu/, a on na UB, w celu podjęcia, operacjonnoj razwiedski".
Pozdrawiam i współczuję
GW

Piękna sztuka, szkoda będzie jak przepadnie" gdzieś w czeluściach policyjnego magazynu

Nie ośmieszali by się z tymi działaniami operacyjnymi" - że niby co, policyjny telepata jasnowidz go namierzył? Goscia zwyczajnie ktoś podkablował i tyle, ale stwierdzenie, ze sukces" był wynikiem intensywnych działań operacyjnych wygląda dużo bardziej efektownie w mediach

Patrząc z drugiej strony, broń z pełnym magazynkiem w rękach małolata, w szkole... za ciekawie to nie wygląda. I nie mam tu na myśli pierwszej polskiej masakry w szkole", ale ewentualne efekty szczeniackich zabaw z bronią (sam fakt przyniesienia jej do szkoły nie świadczy najlepiej o rozsądku i odpowiedzialności). Moim skromnym zdaniem życie i zdrowie jakiegoś dzieciaka są warte duzo więcej od najpiękniejszego VISa

szkoda ślicznej sztuki,za jego głupotę to pudełko,powinien oddać go jakiemuś mądremu kolekcjonerowi,śliczny polski WISIELEC,takim sztukom to powinni pomniki stawiać,nie będę komentował,ale na taki rarytas to nie jeden ostrzy zęby.GŁUPOTA!!!!!!!!!!.MAM CICHĄ NADZIEJĘ ŻE POLICJA PRZEKAŻE DO MUZEUM,A NIE ZNISZCZY W DZIWNYCH OKOLICZNOŚCIACH.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie