Skocz do zawartości

Integracja odkrywców

radek98k

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeczytaniu jakiegoś wątku stwierdziłem, że napewno przyda się integracja poszukiwaczy w polsce. Dobry przykład dają właśnie te koszulki ze sklepu odkrywcy (na nich widnieje napis urzędnicy, poszukiwacze, odkrywcy łączcie się).

Integracja ta mogła by byc jak z UE,
czyli

1. Symbol
Jakieś dobre, doskonałe logo

2.Identyfikator
Np. Koszulka ze sklepu odkrywcy czy smycz

3.Pieśń, hymn, wiersz
Na forum można często spotkac poetów, pisarzy wierszy - trzeba tylko ułożyc wyrazy w logiczny ciąg

4.Zachowanie
Wiadomo, że złomiaż, micuś poszukujący niewypały nie będzie nigdy prawdziwym poszukiwaczem. Poszukiwacz nie powinien też chwalic się swoimi militarnymi fantami; przez to można nabawic się policji.

5.Wspólna wiedza
Czyli jak obchodzic się z różnymi rzeczami, jak czyścic, wykopac dany przedmiot.

Mam nadzieje, że nie jest to dla was głupi pomysł.
Kto by się na to zgodził?

Sytuacja radku jak z muzyką - póki jest w podziemiu" i nikt jej publicznie nie eksponuje np: poprzez smycze i koszulki to jest warta poświęcenia...później już sie tylko psuje...

Negative sir!!!!!

Gdyby naprawdę doszło do takiej integracji, to byłby początek końca tego środowiska. Koszulki, smycze, hymny, rzygać mi się chce jak próbuję to sobie wyobrazić... Kultura masowa wkracza swoimi brudnymi lateksowymi buciorami do naszego małego świata poszukiwaczy. Tandeciarstwo, komercja i banał. Producenci i dystrybutorzy wykrywaczy mają już więcej do powiedzenia na Forum niż poszukiwacze, wiedza i pasja schodzą powoli na dalszy plan. Najważniejszy robi się sprzęt a młodzi odkrywcy zamiast zgłębiać wiedzę hitoryczną kombinują jakie by sobie zrobić logo i wzór na smyczce... Poszukiwawczy lans" zamiast prawdziwej pasji. Eh, gdzie te czasy przedinternetowe... Starzeję się...

Mam wizję ..... .Wyjdźmy na ulice wielkich miast ,ubrani w nasze mora ,z wysoko podniesionymi wykrywaczami ,na znak naszej integracji i braterstwa .Zaprotestujmy przeciwko złym archeologom i ich poplecznikom ,stróżą prawa ,oraz durnym ustawą .Z flagami odkrywcy na przeciw czołgom .....Co ja ku..a pie...le ,jutro jadę z kumplem na poszukiwania ,i niech anioł stróż mnie strzeże od złych rolników ,stróży prawa i takich debilnych wizji .Pozdro...

Integracja to wszakze rzecz wazna i do niej potrzeba nam ludzi czynu :) Radek98 zdecydowanie pasuje na lidera. Jego wypowiedzi przypominaja mi pewnego czlowieka, ktory zaczynal od wysypywania zboza na tory, a zaszedl wysoko ... zeby potem z hukiem z tej wysokosci zleciec na twz. leb". Podobny styl i logika. Czasem mam wrazenie, ze on nie zna jezyka polskiego i uzywa translatora, lub tez mieszka w miejscu gdzie nie dotarla wiedza o skladni i gramatyce tegoz.

Przyklad, jaki osmielam sie zalaczyc ponizej, polozyl mnie na lopatki i wywolal napad smiechowych drgawek:

Na forum można często spotkac poetów, pisarzy wierszy - trzeba tylko ułożyc wyrazy w logiczny ciąg"

Kim sa owi pisarze wierszy"? Czyz to przypadkiem nie definicja poety ujeta w jakies dziwne ramy? To wielka sztuka uzyc takiego ogromu slow, by nie powiedziec niczego z sensem :)

Rece same skladaja sie do braw, w takich jak ON nadzieja Polski!

może jeszcze legitymacje wydać i ustalić kodeks i okrutne kary dla tych którzy by nie chcieli się podporządkować. Integruj się radek ze swoimi kumplamie bo mi akurat niedobrze się robi jak pomyślę o smyczach znaczkach i piosenkach ku wspólnemu dobru.liha

Radek żebyś ty wiedział jak ja czekam na każdy twój wątek/post,prawie jak na Teleexpress.Po prostu super się ciebie czyta,człowiek od razu się relaksuje...
A co do integracji to obawiam się że bez twojej wizyty w monopolowym nic z tego nie będzie,ja na pierwsze spotkanie upiekę babeczki z zimmeritu według twojego przepisu.
Darz ci dół i pozdro.

A niecnoty ,deprawacja ,rozpijanie nieletnich na forum Odkrywcy sie szerzyy! Szok !Pomimo ze nasz Radi liczy sobie 1,90 metra jest ciagle dzieckiem. Wyrosnietym ale dzieckiem. Radzio jest z rocznika 1998 ,wiec jedyne co moze kupic w monopolowym to coca-cola lub mirinda (i inne zamienniki) ,a przy tym jak wiemy słaba integracja :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie