Skocz do zawartości

Obalenie Mitu

radek98k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak trochę poważniej… rysunek jaki zamieścił jeden z brytyjskich czołgistów w swoim liście do domu. Ilustruje on jak 3 żołnierzy było w stanie ułożyć się do snu w wieży Shermana. Może to nie luksus, ale miejsca mieli dość.

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wyciągnij któregoś na szybkości - mało to ich w rzekach, stawach itp.?

Co to za rekonstrukcja? ;] jak 70 rocznica, to 1939 rok i ygrys" nie pasuje zbytnio...
Napisano
ale w Rosji nie słyszeli nawet o t34...
Może myślisz o jakimś innym modelu, np. czołgu Lebiedenki??
W takim to byś dopiero zaskoczyl publiczność.....
Napisano

Radek najlepiej kup coś od Niemców np w muzeum techniki w Sinsheim,na pewno dużo ci nie policzą jak im powiesz jaki przyświeca ci szczytny cel,mają na chodzie to tylko odpalisz i autobanem do Polski.

Napisano
radek w kapitalistycznym świecie kupić można wszystko pod warunkiem, że ma się odpowiednią ilość kasy.
Z tego co piszesz widać, że to nie jest dla Ciebie problem a więc do dzieła i wpraw świat w podziw!
Napisano
hehe 1000
Wyjątek stanowią francuskie czołgi, które mają wszystkie biegi do tyłu i tylko jeden do przodu, na wypadek jak by wróg pojawił się z tyłu."
:))
Napisano
A to teraz wiadomo dlaczego prawie wszystkie francuskie Renaulty R35, które kupiła Polska w 1939 r. nie powalczyły i trafiły z naszymi pancerniakami do Rumunii... :/
Napisano
Radek a jak grasz w red orchestre to się mieścisz? Ostatnio widziałem że tak, to po co sie pytasz jak sobie możesz sam w gierce sprawdzić ?I jeszcze udawałeś że nie wiesz o co chodzi :)pozdro
Napisano
Byś się zdziwił. Interesuje mnie od dziecka broń pancerna z II wojny światowej chociaż dziś mam 193cm. Interesuje mnie też rekonstrukcje historyczne i tzw. przebieranie w mundury". Właśnie wzrost jest przeszkodą, ponieważ mundury szyte są do rozmiaru 190. Nie mam dużo pieniędzy, nie jestem bogaczem chce tylko spowolnic historę" poprzez naprawe, konserwacje tych maszyn. Gram w Red Orchestra. NIE można tam sprawdzic wzrostu kierowcy lub dowódcy czołgu.
Napisano
Panie Radek co Pan wypisujesz? : Nie mam dużo pieniędzy "a gdzie indziej Pan piszesz TAk na poważnie, chce kupic pojazd z IIWŚ. Najlepiej pzkpfw III albo IV bo nie będzie problemu z transportem".Tak że zooo jezzzzz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie