41pp Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Ja tam po staremu", proponuję wy........ć, cały temat./Pozdrawiam!GW
borsuk leśno-polny Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Wątek rozwinął się tak, jak został rozpoczęty. Naturalną reakcją na kicz i pretensjonalność jest śmiech i drwina. Można było wspomnieć o rocznicy śmierci Jana Pawła II w spokojniejszym, mniej jarmarcznym tonie. Nie byłoby głupich dyskusji.
41pp Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Do Kosza czyli w iebyt", ale to tylko moje prywatne" zdanie!GW
von Neumarkt Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Przepraszam, jeżeli zepsuję klimat forum",myślę że sam tytuł mówi wszystko.
herman1984 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Zakwasiła się lekko atmosfera...większość konfliktów wybuchało i wybucha właśnie przez religię,hipokryzja...
Tradytor Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Popieram 41pp do kosza z tym watkiem bo ta cała dyskusja jak dla mnie to bez sensu każdy chce udowodnić że ma racje i nikoku to nie wychodzi pozdrawiam
pomsee Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Panowie dlaczego do kosza? Zastanówcie się: Przy okazji tego tematu wynikła ciekawa sprawa. Wobec wszech deklarowanego i wszech obecnego kultu osoby Jana Pawła II okazuje się, że nie jesteśmy wcale w tym względzie tacy jednomyślni ale raczej zdystansowani i sceptyczni wobec tego zjawiska wbrew temu co nam serwuje oficjalna propaganda.To ciekawa kwintesencja tego wątku.
Martin Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Temat ciężki :) więc wypadałoby się w swoich wypowiedziach dązyć do większej merytoryki a nie głupkowatego przekrzykiwania się . Ja osobiście papieża nie uważam za nikogo wyjątkowego ani mojego" ale dyskusja na ten temat powinna mieć swój poziom a nie przypominać jarmarczny jazgot :)PozdrawiamMartin
Martin Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Pomsee : aby tylko propaganda :) w dzień śmierci papieża chciałem wyrazić swoje uczucia i zdanie w tym temacie , jak potem się dowiedziałem podobny zamiar miało kilku moich znajomych , żaden z postów się nie ukazał -- propaganda + cenzura ?Pozdrawiam Martin
41pp Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 A ja tam po staremu" proponuję zmienić tytuł wątku: np Prezydent Bolesław Bierut vs. Gen. Marian Spychalski, i wpływ na zbiory jęczmienia w 1948- roczku!GW
pomsee Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Martin jeżeli Twoje pytanie dotyczy forum O" to nie znam na nie odpowiedzi.Nie potrafię sobie wyobrazić, że komuś tutaj przeszkadzały kondolencje z powodu śmierci Jana Pawła II.
Martin Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Przepraszam za nieścisłość , chodzi o Onet" i chyba jasno wynika z moich postów , że to nie były kondolencje ani gorzkie żale , tylko krytyka pewnego szaleńtwa i wypowiedzi na temat swojego niechrzecijańskiego i krytycznego poglądu na pewne religijne sprawy :)Martin
pomsee Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 W tym wypadku zapewne doszło do działania cenzuroidalnego".Może jednak po prostu Twój głos utonął" w powodzi jednobrzmiących wypowiedzi.
Czlowieksniegu Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Tak czy inaczej, odnoszę wrażenie, że do klawiatur dorwało się przypadkowe społeczeństwo, które obciążone jest tezą, że białe nie jest białe, a czarne- czarne.I tym optymistycznym akcentem proponuję wyciszyć wątek...
woytas Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Dobrze...W zwiazku ze zwiazkiem powiem tak.. Panowie!!! bojcie sie Hitboya bo jest zly...
kapuchy Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Po pierwsze - wiary się nie manifestuje, tylko ją wyznaje.Po drugie - o rocznicach istotnych dla tych, dla których istotnymi są, przypominać nie trzeba.Po trzecie - każdy ma wolność wyznania i nikt nie ma prawa nikomu niczego w tej kwestii narzucać.Tak więc zostawmy to w spokoju i niech każdy sobie przetrawi rzecz we własnym sumieniu i na własny użytek.Moim zdaniem temat w ogóle nie powinien zaistnieć i już dawno powinien być zamknięty.Jest mnóstwo innych powodów do dyskusji, starć lub kłótni.
woytas Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Zeby nie bylo - ja nic nie wycinalem - dopiero co wrocilem zza swiatow...
Czlowieksniegu Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Moje koszmary Cie dopadły? Z ciekawości pytam :-)
41pp Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Hitboy's74, znalazłeś wreszczie klawiaturę" !!!!!????? To do dzieła!!!GW
Czlowieksniegu Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 W- z baranka Ci przyłożyła? Jak na nielota przystało?
41pp Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 A jak nie to Dawaj" myszką, po telegraficznemu!!!Stary Mors jest dalej przydatny!!!Odcyfrujemy!!!GW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.