Skocz do zawartości

forum dla poszukiwaczy - ranking

michal16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam . Wielu z nas jest na kilku portalach dla poszukiwaczy ( np. ja dziś zalogowałem się na poszukiwania.pl , planuje na ioh )Jak oceniacie . Bo na chwile obecną jak dla mnie odkrywca.pl jest najlepsze, a jak dla was ? pozdrawiam
Napisano
lizusy:-)
też najbardziej leży mi Odkrywca
Aczkolwiek w kwestiach związanych ze sprzętem warto zajrzeć na kameralne forum proscana.Chyba tylko tam nie grasują zamaskowani dealerzy wykrywaczy
Napisano
Hmm, może nie mogę być w pełni obiektywny bo prowadząc własne forum musi mi się ono podobać najbardziej(:)), ale uważam iż Odkrywca mógłby być zdecydowanie lepszym forum. Chodzi mi choćby o przejrzystość postów i tematów. No i oczywiście brak jakiejkolwiek możliwości edycji własnych postów jest straszny gdy człowiek pisze np. na kacu:))
Podoba mi się jednak, że moderatorzy nie są tu wszechwładni i zachowują dużo zdrowego rozsądku. Dziwi fakt, że redakcja pisma nie czyta forum, ale to już zupełnie inna bajka..
Dla mnie najlepsze jakościowo i atmosferycznie" jest Pomorskie Forum Eksploracyjne. Jest bardzo przejrzyste i świetnie prowadzone.
Co do tych zamaskowanych dilerów" to bym nie przesadzał. Ilu jest ich w Polsce? Są w zasadzie trzy ośrodki sprzedające sprzęt zachodni i jeden poważny punkt naprawy. Każdy z nich zachowuje się jak monopolista wiedząc, że tort z wykrywaczami jest równo podzielony i nikt im nie podskoczy. Na forach z nimi związanymi nie oczekuje się raczej obiektywności (sporo papierowych" ekspertów związanych ze sprzedażą), choć rzeczywiście można tam czasem znaleźć fachowe porady. No ale na bezrybiu;)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Nie moja to opinia a innych userów-Odkrywca to młyn na ID wszelkiego metalu pod każdą postacią. Niestety pod innymi względami-dokumenty, porcelana, heraldyka i tym podobne-humanistyczne" fanty-mało się pojawiają, i niestety mało osób z forum się tą tematyką zajmuje. Tym bardziej chwała im za to-wypełniają swoistą niszę w tych dziedzinach.
Z for eksploracyjnych czasem zaglądam na inne, ale piszę praktycznie tylko tu-reszta jest jakaś taka, ekhm... bez klimatu.
Napisano
Bo forum, ba - całe 'Środowisko Odkrywcy' składa się w przytłaczającej większości z detektorystów-a więc
złomo-kopów.Niektórzy już próbowali przekabacać to forum w stricte-historyczne,archeologiczne itp. ale my się nie dajemy:-)
Napisano
Lubię Forum Odkrywcy właśnie za jego paradoksalność i wielobarwność - mieszanie wątków naprawdę ciekawych i fachowych z kompletnymi idiotyzmami i amatorstwem, wspanialych znalezisk z kawałkami zardzewiałej blachy, profesjonalizmu z naiwnością początkujących, do tego galeria oryginalnych postaci, nawiedzonych politycznie ideologów, maniaków klamer, nieśmiertelników lub psich znaczków, cały ten chaos ma swój specyficzny urok. Inne Fora są na nieco wyższym poziomie merytorycznym, ale wieje tam nudą, na Odkrywcy nigdy sie nie nudzę, często wybucham śmiechem przed monitorem, sam pewnie też często daję innym powód do śmiechu i dobrze, bo humor i satyra są zawsze mile widziane:-)
Napisano
Danieloff ,jak widać jeden order uśmiechu już masz .Nie zgadzam się z wieloma rzeczami na tym forum ,wiele mnie wkurza ,jeszcze więcej irytuje ,ale jakoś nie mogę na dupie spokojnie usiedzieć żeby tu nie zajrzeć .Chyba się uzależniłem .Pozdro...
Napisano
Jak dla mnie forum Odkrywcy jest ok i sporo się dzieje:D Jestem zarejestrowany jeszcze na kilku forach ale jedno z nich (oprócz odkrywcy) lubię najbardziej. Pomorskie forum eksploracyjne. Można tam znaleźć ciekawe informacje o pomorzu a także innych okolicach. Mieszkam w Gdańsku więc korzystam z tych informacji.
Napisano
Forum Odk. ma najbardziej swojski i unikatowy klimat w.g mnie.

czego/kogo brakuje?
Wydaje mi się że jest to forum duzo bardziej 'zmilitaryzowane' niz inne, brakuje za to Ludzi, którzy posiadają pewien zakres wiedzy w pomocy z przedmiotami starszymi niz czasy nowożytne, nawet czasem niż XVII-XVIIIw.
Można Ich tutaj policzyc wlasciwie na palcach jednej dłoni..

Mało słychać na temat Wojen Napoleońskich, wcale nie tak dużo na temat IWŚ, o Powstaniu Styczniowym i Listopadowym też niestety nie za dużo się mówi..
Dominuje II Wojna.

Jezeli mialbym wyleciec ze wszystkich for, to z tego chcialbym na końcu.
pozdro!
Napisano
To prawda że Odkrywca jest najlepszy.Mnogość tematów,pisanych w większości zwykłym językiem zachęca do codziennych odwiedzin.Dział Nasze znaleziska jest coraz ciekawszyktoś wstawia zdjęcie kawałka blachy i juz pojawiają się odpowiedzi-to deska sedesowa z willi Romla,nie to dewizka Bieruta,nie to sztuczna szczęka Stalina itp.Sławetny wątek kol VASILI żyje własnym życiem ,mimo iż kol VASILI poległ dawno temu,żyje własnym życiem. I to własnie tworzy klimat który najbardziej odpowiada większości z Nas!!
Napisano
odkrywca ma ogromnego plusa, bo mase userów, oraz autorytety. Wiem ze jak wrzuce cos do ID to ktos typu corolian, total, pomsee, kopijnik, Van vorden napewno pomogą (sory tych nicków moglbym wymieniac duzo wiecej)

I to jest ogromny plus, bo cos szybko dane (info) to jakby dwa razy dane. W naszym hobby to jest tak, ze jak cos znajdziemy , wiemy z czym to skojarzy ale nie mamy dokładnej wiedzy . I ciekawosc nas(mnie zżera), wtedy wiem ze na odkrywcy dostane info szybko

Osobiscie jestem tez na oih i poszukiwania.pl, tez ciekawe fora, bardziej rozbudowane jeśli chodzi np. ioh o inną tematykę (inne okresy)

Minusem odkrywcy jest brak elastycznosci. To forum drodzy admini (nie moderatorzy) powinno miec wiecej funcjonalnosci.

Ja pisze od roku ze chciałbym mieć Nick Adek, bo tak mam na wszystkich forach to jest to nie do przejscia;)

Jakies rangi moze, edycje postów, swoje skrzynki, popatrzcie na inne fora. Wiem ze moze dzis odkrywca to top1, ale mysle przez to co by nie było ze target Wam ucieka. Nie życze obudzenia się z ręką w nocniku.

Jesteście najlepsi ale nie zasypujcie gruszek w popiele

pozdrawiam
Adek
Napisano
są rzeczy ktore dodatkowo na forach dopingują userów do przebywania na nich, nie tylko trolowanie liczby postów ;). A jakis konkursik moze, albo wyjazd integracyjny pod patronatem odkrywcy, Panowie, ja Was emarketingu uczyc nie bede;p

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie