Skocz do zawartości

Sprawa Olewników

41pp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
masz na mysli trzecie przypadkowe" samobójstwo w celi trzeciego skazanego? to proste . teraz dotarcie do własciwej wierchuszki tej sprawy będzie prawie niemozliwe...
Napisano
Taak, obawiam się, żę masz rację. Jeśli natomiast chodzi o grupę B-M to w tym przypadku podejrzewam rząd RFN, tam się chłopaki nawet zastrzeliwali z broni palnej!!!! , w pojedyńczych celach, więzienia pod specjalnym nadzorem??????
PS Niezbadane są drogi prądu zmiennego!
Pozdrawiam
GW
Napisano
Wg mnie ktoś strasznie nie chce aby cała sprawa porwania jak i morderstwa wyszła na jaw. Ktoś z góry" zapewne maczał w tym palce i pociąga za sznureczki. Jak rano w radiu usłyszałem o kolejnym samobójstwie" jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
Polityka nie jedno ma imie i twarz
Napisano
O 4.40 lekarz stwierdził zgon. Pazik był w Płocku od tygodnia na czas czynności procesowych przed sądem w Sierpcu. Był zaliczony do więźniów niebezpiecznych, przebywał w celi monitorowanej, samemu - powiedziała w TVN24 Luiza Sałapa, rzecznik Służby Więziennej. - Można wstępnie wykluczyć udział osób trzecich. Nie znamy żadnych motywów, ale wiem, że to dziwne, że trzeci osadzony w tej samej sprawie popełnia samobójstwo - dodała.

????
Napisano
Uważam, że skończy się jak zwykle - niedopatrzenie, uchybienie, nie dopełnienie obowiązków, przeoczenie.....szkoda nafty i pieniędzy podatników!!!! Za parę dni pokaże się nowy NEWS np. ...Krystyna G. zeznaje że była molestowana i gwałcona przez przywódców partii /LPR, Samoobrony, LiD, NKWD-e + GRU i współżyła z Eriką S.
Pozdrawiam.
PS z uwagą odłuchałem telewizornie, bardzo ciekawe wypowiedzi i komentarze i jak zwykle dobro Sledztwa" nie pozwala.....i tki tam bełkot.
Napisano
Czy sprawiedliwości stało się zadość, to akurat kwestia dyskusyjna. Bo w rzeczywistości dalej nie wiadomo kto stał za porwaniem i zabójstwem. Skala i zasięg działąń podjętych przez sprawców wskazują raczej na to, że skazani do tej pory byli tylko wykonawcami.

Do tego bardzo dużo dziwnych przypadków" w tej sprawie: rażąca nieudolnośc policji i prokuratury (a może raczej przemyślane i celowe działanie mające pogrzebać śledztwo) trzy samobójstwa (???) oskarżonych, kradzież radiowozu, którym przewożono akta sprawy (nieoznakowany Polonez!!!), znajdujace się w dokumentacji sfałszowane bilingi (!!!), które miały rzucić podejrzenia na rodzinę porwanego. Trochę tego dużo jak na grupkę pospolitych kryminalistów i porwanie dla okupu.

A na koniec i tak dla podniesienia statystyk smutni panowie od terroru kryminalnego zlikwidują jakiś arsenał"
Napisano
Wypowiedział się prof. z Helsińskiego Instytutu Praw Człowieka......cytuję luźno"/jeden się powiesił, drugi się dowiedział to też się powiesił, potem trzeci to samo zrobił, takie domino/ ............a teraz moje pytanie kto powiesi się OSTATNI!!!!!
Pozdrawiam
Napisano
Jeśli komuś mordują bliską osobę to jakie może być zachowanie się rodziny;albo odwet,albo nadstawienie drugiego policzka.Jeśli ktoś jest szmalcowny-to i z pewnością ma dłuższe ręce.Ktoś tak to postrzega,ale czy ma rację?czas pokaże.Pzdr.
Napisano
Przecież to jasne jak słońce że sprawa jest natury politycznej
i w całe to porwanie na 100% zamieszani są jacyś ludzie z kręgu władzy, przecież nie od dziś wiadomo że większa część z nich to zwykli bandyci!!! Pamiętajmy wszak że pieniądze nie otworzą nam każdych drzwi, klucz do niektórych to znajomości, czasem po prostu trzeba być częścią danego środowiska by coś z niego uzyskać... W tym przypadku świetnie widać jak głęboka musiała być ingerencja osób trzecich w tą sprawę, właśnie osób z kręgu władzy umoczonych w różne ciemne interesy, osób posługujących się narzędziami w postaci służb specjalnych i ich informacjami.
Napisano
Ojciec porwanego Krzysztofa Olewnika oskarża policję.
- Za porwaniem mojego syna stali wpływowi politycy - twierdzi Włodzimierz Olewnik ojciec uprowadzonego 25-letniego Krzysztofa Olewnika. - Ukarani zostali tylko wykonawcy, prawdziwi mordercy są wciąż na wolności - dodał." - To jest część wypowiedzi ojca. Dlaczego, nikt nie daje wiary jego słowom?
Napisano
To dobra i zła wiadomość zarazem!
Dobra, bo nie będziemy musieli utrzymywać zbirów z naszych podatków, coby mieli przez naście następnych lat: wikt i opierunek + telewizję + wideo + siłownię + kaplicę + pokój intymnych spotkań + ...
Zła, to ta, że pewnie już się nigdy nie uda wyjaśnić kto za tym stał, a wiele okoliczności wskazuje na to, że ktoś za tym stał...
A co do tych seryjnych" samobójstw, to w mojej [subiektywnej] ocenie dostali od kogoś propozycję nie do odrzucenia" i nie mieli wyjścia, więc się powiesili...
Napisano
Ja jeszcze jednej rzeczy nie rozumiem ;całodobowy monitoring celi ,ale zaraz dowiadujemy się że są w niej takie miejsca że kamera tam nie zagląda ,to tak jak się zręcznie pani rzecznik wykręciła ,żeby więzień miał odrobinę intymności ,jaką on może mieć intymność w monitorowanej celi a jeśli jakąś w ogóle ma to po co do cholery ten monitoring .Zaczęło się teraz przekonywanie wszystkich do okoła przez różnych niedorzeczników że to wszystko to norma i że ludzie w więzieniach się wieszają ,a że to już trzeci w jednej sprawie to taki zły traf ,trochę ciszej dodając że mogły brać w tym udział osoby trzecie ,ale że w poprzednich dwóch sprawach nie brały to i tu też pewnie nie ,dodając zaraz z większą stanowczością .Ogólna zasada dużo gadać często się mylić zaraz to prostować i czekać aż ludzi znudzi ten temat .Za miesiąc niewielu będzie pamiętać o trzecim samobójstwie w sprawie Olewnika ,wspomnicie moje słowa . Pozdro...
Napisano
Panowie, śmierć Olwenika to tragedia. Śmierć osadzonych, nazwijmy, przypadek (?)Ale wszyscy gładko przeszliście nad jednym faktem- cały proces i ta epidemia samobójstw była-jest-będzie wykorzystywana do bieżącej walki politycznej. Bo jak inaczej rozumieć wypowiedź ex-ministra Ziobry o potrzebie honorowej dymisji min. sprawiedliwości, jak rozumieć oficjalne wątpliwości Kaczyńskiego, pomysł komisji śledczej ( podsunięty przez RPO )? Poza rodziną Olewnika nikomu nie zależy na prawdzie i sprawiedliwości. Najważniejsze jest, aby dla każdej opcji politycznej coś ugrać, pogrążąjąc przy okazji przeciwników.
Napisano
Yeti, może i na stare lata stałem się cyniczny, ale jak mówi stare przysłowie kruk krukowi oka nie wykole".
No pewnie, że ci nasi politycy i politykierzy będą tą sprawę urabiać na własne potrzeby, ale czy coś z tego wyniknie? Wątpię...
Napisano
ktoś kiedyś wpadł na pomysł i wymyślił 10 przykazań jedno z nich brzmi NIE ZABIJAJ.Uważam że mordercy Krzysztofa to nie ludzie,powinni ponieś karę.
Napisano
No- chocholi taniec czas zacząć:

http://wiadomosci.onet.pl/1900531,11,item.html

Dla leniwych :-) - Ćwiąkalski po epidemii samobójstw jest ex-ministrem....

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 09:49 20-01-2009
Napisano
Może trzeba ten wątek do kosza?

Jak Ziobro prosi o dymisję- jest ona niezbędna.
Jeśli Ćwiąkalski ją składa, inny polityk PIS uważa, że jest to działanie pod publikę i ucieczka od odpowiedzialności.

Czyli oto Polska właśnie.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie