Erih Napisano 25 Luty 2014 Share Napisano 25 Luty 2014 Z drugiej strony, niepodległa i stabilna Ukraina jest nam potrzebna raz jako bufor, dwa jako rynek zbytu. A post-banderowcy taką mają szansę na zdobycie Przemyśla, jak my na odzyskanie Wilna.PS Jak Unia podpompuje Ukrainę, to Prawy Sektor stanie się politycznym planktonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Luty 2014 Share Napisano 25 Luty 2014 Erih- ja się boję, że to nie takie proste...Masz wewnętrzne interesy oligarchów, elit i elit"... Masz rozbieżne interesy mieszkańców wschodniej i zachodniej Ukrainy...Masz pole do wojny ekonomicznej między Wschodem i Zachodem...Masz pole do wojny interesów i stref wpływów Brukseli, Waszyngtonu, Moskwy...Każdy w swoją stronę ciągnie, polityka miesza się z pieniędzmi i historią...A pragnienia szaraczków, to sobie można w buty włożyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 25 Luty 2014 Share Napisano 25 Luty 2014 Jak Unia podpompuje Ukrainę, to Prawy Sektor stanie się politycznym planktonem."Jak na razie to nie ma zbyt wielu chętnych do podpompowania" Ukrainy, a nawet jak się tacy znajdą, to zażądają zaciskania pasa od obywateli. Myślę, że tzw. Prawy Sektor będzie rósł w siłę i coraz bardziej będzie się radykalizował. Nie bardzo wiem, do czego nam ma być potrzebny taki ufor", który uważa Polaków za swoich wrogów - Pamiętaj Lasze po San to nasze". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Luty 2014 Share Napisano 25 Luty 2014 Balans- jaja sobie robisz?Nie mogę/nie chcę* podać nazwisk gadających głów, które również z Warszawy już zaczynają nie tylko rządzić, ale i obiecywać gruszki na wierzbie...Gdyby to się ylko" na obietnicach i gruszkach skończyło, to pal licho, ale Oni na serio te -set milionów euro tam wyślą...Czego nie zrobi np Rosja i na czym znów wygra...* i nie polecam, o czym otwarcie informuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 25 Luty 2014 Share Napisano 25 Luty 2014 Za rok będzie wiadomo w jaką stronę zmierzają sprawy i ile pieniędzy wywalimy na ugruntowanie międzynarodowej pozycji niektórych polityków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Luty 2014 Share Napisano 26 Luty 2014 Za rok, to tam będzie partyzantka, jak za ajlepszych" czasów Ameryki Płd...Wczoraj mi się nie chciało, ale po przeczytaniu a Krymie trwały manifestacje zwolenników i przeciwników jedności półwyspu z Ukrainą. Według korespondenta BBC Daniela Sandforda w starciach zginęła jedna osoba."* postanowiłem....http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15528692,W_Rosji_ogloszono_alarm__Putin_polecil_sprawdzic_gotowosc.html#MT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Pucz na Ukrainie popierają przede wszystkim nasi polscy oligarchowie, bo liczą na napływ taniej siły roboczej ze wschodu. Widać to wyraźnie po programach telewizyjnych, które serwują wyłącznie jednostronny i mocno tendencyjny obraz wydarzeń. Oby nam za to nie przyszło zapłacić kiedyś bardzo wysokiej ceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Tak, tak Balans" polscy oligarchowie, jaaaasne...A to kto:http://opk.at.ua/pl_index.htmlPolka mieszkająca na Krymie: wszyscy jesteśmy za Ukrainą!- To musiało się w końcu stać. Ludzie mieli dość Janukowycza, który zbił majątek na korupcyjnych układach. Doskonale to widać na przykładzie jego posiadłości, wakacyjnych willi i samochodów. Ludzie to oglądają i nie mogą uwierzyć w jego bogactwo. Nie może tak być, że jeden człowiek trzyma w garści połowę państwa, a druga połowa żyje w skrajnym ubóstwie - mówi WP.PL Prezes Stowarzyszenia Polaków na Krymie Józefa Myszkowska. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Jozefa-Myszkowska-Polka-mieszkajaca-na-Krymie-wszyscy-jestesmy-za-Ukraina,wid,16435540,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Polka mieszkająca na Krymie: wszyscy jesteśmy za Ukrainą!"Pozostaje mieć nadzieję, że jak na Krym wkroczą ci, którzy występowali na Majdanie pod czerwono-czarnymi banderowskimi flagami, to nie zaczną rezać Lachiv. Może im wystarczy, że Polacy tam mieszkający upadną na kolana i zaczną przepraszać i błagać o przebaczenie - UPA lubowała się w takich numerach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Ja wiem, że niektórym naszym oszołomom marzy się wojna polsko-rosyjska o wolną" Ukrainę, ale powinni brać pod uwagę to, że na Majdanie doszła do władzy czerń i dzicz, a nasza telewizornia urabia ludzi tendencyjnymi relacjami. Bo czy na ten przykład pokazano u nas to zdjęcie ukrzyżowanych orłów z prywatnego zoo Janukowycza? Do czego ci ludzie" będą jeszcze zdolni?Wiem, że orły źle się kojarzą pogrobowcom Bandery, ale co im były winne ptaki?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Trzeci Świat i dzicz po prostu... Co tu dużo gadać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Oj Balans, Balans... co maja Banderowcy wspólnego w wypychaniem trofeów myśliwskich? Jedni maja wypchane bażanty, a rzezimieszek Janukowicz zazyczyl sobie mieć orły jako trofea. I tyle to o nim właśnie świadczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Tylko tyle, że to nie są wypchane trofea myśliwskie Janukowycza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Oj tam, oj....Kindżałowi uciekło, że się demokraci" z Berkutem rozprawili....Inna sprawa, że* dziwnym jest obrona Majdanu... Gdyby Janukowyczowi i S-ka zależało, rozdeptał by go jak karalucha... A tu zonk i musi się Krymem podpierać, ryzykując dodatkowy konflikt z Tatarami...* skoro wątek i tak wielki OT przypomina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 A w jaki to sposób ci demokraci" z Berkutem się rozprawili....Z tego co wiem to berkutowcy rozprawili się z demonstrantami (coś kolo 100 truposzy), a teraz nawiali do Sewastopola i czekają na paszporty od wuja Putina.Co do Janukowicza i sp. to może i mu zależało na rozprawie z Majdanem" , ale wojsko go nie poparło i musiał zwiewać do wielkiego brata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 - Ten dom był stary i musiałem go wyremontować - tłumaczył Janukowycz przepych w swoim majątku. Buahhaahaa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 ablokowano w Szwajcarii pana rachunki. Wszczęto sprawę o pranie brudnych pieniędzy. Może Pan to wytłumaczyć?" - zapytał jeden z dziennikarzy. a szybko Pan mówi" - odparł Janukowycz.Hehehe... Eksperci Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych stwierdzili, że konferencja prasowa Wiktora Janukowycza pokazała, iż jest on teraz pionkiem Rosji, rozgrywanym przez nią i trzymanym w rezerwie" I wszystko na temat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Wiem Kindzal, że jesteś tu na forum sympatykiem tych, którzy dzisiaj na Majdanie występują pod banderowską czerwono-czarną flagą OUN/UPA. Czyli tych, którzy są spadkobiercami rezunów mordujących nas Polaków i to w wyjątkowo okrutny sposób. No cóż, twój wybór...Ja tylko chciałbym abyś choć odrobinę był obiektywny, na ten przykład:1. Berkut zaczął strzelać do banderowców na Majdanie, gdy ci zabili im coś 20 milicjantów. Można sobie wyobrazić jak zareagowałyby władze USA, gdyby im strzelano do policjantów jak do kaczek...2. Taki Janukowicz po prawdzie dorobił się milionów, ale i tak przy pięknej Juli" jest dziadem, bo ta dorobiła się miliardów. A już zapowiada, że jako dziewica wolności" będzie startowała w wyborach na prezydenta Ukrainy.3. Domyślam się, że pewnie będziesz pierwszym, który w referendum zagłosuje aby oddać" Przemyśl banderowcom ze Swobody", ale chociaż Rzeszów nam zostaw, bo oni mają zapędy aż po Kraków [stare ukraińskie miasto" jak twierdzą]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Skąd Ty to wszystko wiesz? Jakiś dar jasnowidzenia:)Od lat wiadomo, ze na tym forum jesteś sympatykiem putinowskiej Rassiji. Ale to ze bronisz bandziorów z Berkuta, to szokujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Cztery zgraje sobie kraj rozdrapały, a Wam radość...Jakby nie spojrzeć, to Berkut" wykonywał rozkazy demokratycznie" wybranych władz... A, że demokracja na modłę Wschodu a przeciw sobie miała równie demokratyczny" Prawy Sektor z ichnimi oligarchami, to wyszło jak miało wyjść...Zachód się cieszy, Wschód się cieszy, a my jak zwykle d...a z tyłu.I tym się martwcie, a nie czyja prawda jest mojsza...Nobla temu, kto udowodni, że Majdan ( a wcześniej Pomarańczowa Rewolucja ) były bytami oddolnymi i demokratycznymi- i co do celów, i co do środków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Wehrmacht i ss też wykonywały rozkazy demokratycznie wybranych władz a armia radziecka broniła demokracji w zachodniej Ukrainie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Czyli niewiele-nic nie zrozumiałeś...Jedna klika walczy o koryto z drugą, a że przy okazji o głowy to inna sprawa...Wszystko oczywiście ku zadowoleniu światowej gawiedzi, z pominięciem tambylczych szaraczków, ale z niestety z oficjalnym poparciem części Polaków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Mam rozumieć, że Ty rozumiesz wszystko i masz informacje na każdy temat. Proszę podziel się informacjami na temat, kto z kim walczy i o co, z podziałem na kliki. No i nie wiem czy śledzisz TV. Mat takie historyczne deja vu po uzasadnieniach faktycznego wypowiedzenia wojny przez putina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Nie, broń Boże...Ale uważam, że każdy któremu się ta rewolucja podoba, nie tylko wspiera ukraiński nacjonalizm, nie tylko czynem lub słowem wspiera podmiankę świń u koryta, ale przykłada rękę do potężnej zawieruchy, która politycznie* jest tylko Moskwie na rękę...* politycznie, bo ekonomicznie może to być gwóźdź do trumny Putina... Czego on ma świadomość- nie bez powodu wspominał ostatnio, że nie tylko powoli kończy się czas oparcia gospodarki o surowce, ale bliski jest kryzys ekonomiczny w Rosji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 PS Mam rozumieć, że np Piękna (?) Julia do swojego miliardowego majątku doszła pracą tych małych rączek? Podobnie jak większość wschodnich oligarchów? Bez względu czy wspierają Majdan czy Janukowycza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.