knieszkowiecki Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 Temat cegiełek troszkę ucichł, mam nadzieję że nie na zawsze.Może jak Będziecie prezentować 7kę na różnychinscenizacjach(Bochnia np.) to zróbcie stoisko patronackie",( a myślę że nie tylko tam będziecie).Może wtedy by upowszechnić nr konta, albo jak widziałem na innych stoiskach mięli wystawione puszki na jakiś cel.Zadna to ujma a cel zbożny. Jesteście rozpoznawalni i macie mandat" zaufania, to ma sens i warte jest rozpatrzenia.Pozdrawiam
jur Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 Mamy koniec czerwca - czy wyrobicie się na Bzurę tak jak było planowane? Trzymam kciuki.
elpicador Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 Dawno nie było wieści co się dzieje z projektem.Panowie z FWP prośba, może jakaś skromna aktualizacja tematu?
PATRON Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 proszęo cierpliwość do 15 sierpnia .....PATRON FWP
knieszkowiecki Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Mam dwie sprawy:Czekam z niecierpliwością na 15.08, to po pierwszeA drugie to NIE ZBIERAJCIE żadnych pieniędzy,cegiełek unikajcie doprowadzcie sami wszystko do końca ,żeby wam nikt nie zawracał .Ta refleksja to po lekturzez remontu stuga.Pozdrawiam Ekipę FWPPost został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 10:35 04-08-2009
Jaco71 Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Operacja Południe Bielsko-Biała 02.08.2009 Pozdro
acer Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Będzie jechał o własnych siłach pod Belwederem czy na tak jak w Bielsku ? - pytam bo nie wiem czy warto będzie robić wycieczkę do Stolicy/
pomsee Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 15 VIII pod Belwederem?Stawię się na pewno! :)))Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 21:05 05-08-2009
jazlowiak Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 http://dobroni.pl/rekonstrukcje,defilada-z-okazji-swieta-wojska-polskiego-15-sierpnia-2009r-w-warszawie,1972
Cronos Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 heh przypomniał mi się tytuł pewnego artykułu pewnego uszatka pt: Obwoźne sado-maso" ... coś w tym chyba musi być.Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na efekt końcowy:)
kubelek86 Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Z linka jazlowiaka wynika, że 7TP będzie sobie stał (może) przed Belwederem...Jaki % kompletności" planujecie?
pomsee Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 To pewnie informacja tajna łamana przez sekretną.Chyba, że PATRONA przyprzecie na pewnym forum" i coś z niego wyciśniecie ;)
akagi_FWP Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Pomsee - dobre :)A poważnie - ja nie wiem jaki to będzie procent - bo niby jak to ocenić? Pojazd ma zabudowaną dużą cześć wnętrza(układ napędowy, przeniesienie, sterowanie), ale braknie układów pomocniczych(elektrycznego, paliwowego). Nie ma jeszcze wyposażenia wieży (tu brakło funduszy) Będzie cały układ jezdny - mam nadzieję , że już wszystkie koła i kółka, wahacze, etc. i oczywiście gąsiennice. A w wieży armatka, na razie samotnie i bez osłon pancernych.
greg66 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Jedyny taki czołg10:59, 14.07, autor: Magda FritzRekonstrukcja polskiego czołgu sprzed II wojny światowej- zagrożona. Pasjonat z Bielska-Białej, Grzegorz Klimczak poświęcił na to 9 lat. Sam szukał oryginalnych części, zdobył dotację z kancelarii prezydenta.Pojazd w 50-60 procentach będzie oryginalny"- mówi Klimczak. Części do czołgu szukał i sprowadzał z różnych stron: gąsienice są spod Smoleńska w Rosji, a układ jezdny z Tomaszowa Lubelskiego.W ciągu 2 miesięcy powinno się go postawić na gąsienicach i będzie jeździł"- mówi nasz rozmówca. Niestety brakuje na to pieniędzy. Potrzeba jeszcze ok. 25 tys. zł. Jest zagrożenie, że na rocznicę wybuchu II wojny światowej 1. września czołg nie będzie gotowy"- przyznaje Klimczak.Takiej sytuacji nie wyobraża sobie Rafał Bier, organizator zlotów militarnych pomysłodawca powstania muzeum wojskowego w Bielsku-Białej.Jest to jedyny taki czołg na świecie. Ikona broni pancernej czołg września, na którym walczyli polscy pancerniacy. O ten eksponat ubiega się już m.in. Muzeum Wojska Polskiego"- mówi Bier.7 TP to polski czołg lekki, skonstruowany przed II wojną światową. W Polsce nie ma ani jednego kompletnego takiego pojazdu. Ten z Bielska-Białej jest jedyny.http://www.radiobielsko.pl/news/5178-Jedyny_taki_czolg_.htmlPost został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 09:58 06-08-2009
elpicador Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 O której godzinie rozpocznie się prezentacja 7tp pod Belwederem? Z podanego linku do opisu imprezy to nie wynika.
kubelek86 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 W cuda wierzysz ? :/Teraz to kasy brakuje, ale jak się uda dociągnąć projekt do końca" to się zaczną ustawiać długie kolejki do zdjęć i władze miejscowe się obudzą, i ministerstwo, i muzealnicy, media, gazety...jak to w Polsce...sukces ma wielu ojców...
Jendrass Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Panzergrześ się nie da, wierzę w niego:) Władze lokalne, media, muzealnicy ? niech się budzi kto chce, na kimś trzeba działko i km przestrzelać ;)
kubelek86 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Panzergrześ i Kombinerek są wielcy, ale z pustego to nawet i Salomon nie naleje...
greg66 Napisano 7 Sierpień 2009 Napisano 7 Sierpień 2009 Ja mogę i jeszcze 10 lat czekać aż skończą grunt ze kiedyś przyjdzie ta chwila. A i radze się nie poddawać to co zrobiliście do tej pory to Panowie czapki z głów.POZDRAWIAM , TRZYMAM KCIUKI , ŻYCZĘ POWODZENIA I WYTRWAŁOŚCI.
krzyhal Napisano 7 Sierpień 2009 Napisano 7 Sierpień 2009 Witam.Niegdyś, za bolszewika, na 22 lipca zazwyczaj oddawano do użytku świeżo wyasfaltowane drogi bądź ulice.Po czym już następnego dnia lub najwyżej po kilku przyjeżdżali chłopcy w berecikach z antenką i dziurawili te piękne nowe asfalty.Dlaczego?Bo aby dotrzymać terminu zalewano asfaltem studzienki odpływowe.Teraz… jest mniej więcej tak samo.Pewne rzeczy lepiej jest robić dłużej i dokładniej niż szybko i po łebkach.Prawidłowa i dokładna Rekonstrukcja naszego najlepszego w pamiętnym Wrześniu czołga jest moim skromnym zdaniem dużo bardziej istotna niż jakiekolwiek terminy.Przecież nie da się tak żmudnej i benedyktyńskiej roboty wpisać w jakikolwiek grafik czasowy.Szanowni Panowie – nie dajcie się popędzać niecierpliwcom i wszelakiej maści oszołomom, którzy by chcieli mieć wszystko już i natychmiast.Spokojnie kontynuujcie swoje Wielkie Dzieło aż do całkowitego finiszu – to jest najważniejsze.Myślę, że Ci z nas, którym naprawdę zależy na ukończeniu tego pięknego pojazdu poczekają tyle ile będzie potrzeba.PzdrP.S. Się zapytam przy okazji – co z pomysłami na cegiełki – modeliki 7TP – lub tym podobne?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.