Skocz do zawartości

PROJEKT 7TP - 2009

akagi

Rekomendowane odpowiedzi

Ciesze sie ze ruszylo sie na forum, prosze o wiecej informacji nt postepu prac i jakies fotki, no chyba ze to tajemnica panstwowa :)
Pomysl cegielek powinien pasc juz dawno, to dobra forma wspomozenia projektu, mysle ze wielu z nas z niej skorzysta.
Trzymam kciuki, czuje ze prace juz powoli sie finalizuja!

• Odpowiedzi 306
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Szczerze...to cegiełki to średni pomysł, co innego koszulki albo kubki...koszulkę z prostym nadrukiem przy odpowiednio dużym zamówieniu dostaniesz za parę złoty - więc koszt niewielki dla FWP, a sprzedać można za 50zl bo to kolekcjonerska i dla sprawy", a jaka satysfakcja z noszenia, no i darmowa reklama...;)

Powiem szczerze, że pomysł na tzw. cegiełkę mamy chyba fajny.
Bo chyba każdemu by się podobało, gdyby mógł sobie w zamian postawić na półce 7 TP w 1:72 , oczywiście gotowego, złożonego, pomalowanego i w ładnym pudełku z plexi, z odpowiednią dedykacją.

Rozmowy trwają.

W Chinach takie modele produkuje się obecnie na cały świat z użyciem najnowszych technologi [komputery, roboty, oprogramowanie]. Np dzisiaj widziałem w kiosku model Pumy" już gotowy łącznie z malowaniem, tylko postawić na półce.
A wracając do tematu, to dla VIP-ów, czyli sponsorów przez duże S" proponowałbym raczej coś w skali 1:35.

Pan balans jak już coś napisze to ja zwykle spadam z fotela :(

Panie balans, cegiełka ma służyć do zbierania funduszy na odbudowę czołgu, a nie być gadżetem dla VIPów.
Jak model będzie duży to nie będzie kosztował 2-3 dolarów w zakupie, tylko 20. Na cholere nam coś z czego nam nic nie zostanie ?????????????????????

I wybaczcie póki się coś nie wyklaruje w tym temacie opuszczam dyskusję. Oczywiście rozsądne pomysły cały czas mile widziane.

JaH - FWP

Pan balans jak już coś napisze to ja zwykle spadam z fotela :("
Moja dobra rada: ubezpiecz swoją pupę na wypadek upadku z fotela - zarobisz krocie!

A tak już trochę bardziej poważnie - przecież piszę o sponsorach przez duże S", czyli takich którzy wpłacą [zamiast wydać np na kochanki]dajmy na to przynajmniej te 10tyś PLN. No i bez tego Panowania" proszę...

Pozdrawiam
balans

Zapomniałem dodać, że jak już się pojawi ten modelik w skali 1:72 to go bardzo chętnie kupię, chociaż lata kiedy zbierałem takie modele mam już dawno za sobą, ale liczy się cel.

witam od dłuższego czasu śledze rekonstrukcje 7TP wielkie podziękowania za to co robicie wielki wyczyn jestem jak najbardziej za akcją z cegiełkami dajcie znać też się dołoże
jeśli to możliwe to prosze o aktualne zdjęcia z rekonstrucji

Co tam model, wydajcie monografie z rekonstrukcji, jako forme ciegielki (co prawda do konca prac jeszcze troche czasu uplynie, ale bedzie fundusz na dalsze projekty), ja bym chetnie nabyl.
Pozdrawiam

Nie wiem, czy koszty takiej cegiełki modelu nie będą za duże - niesklejony model 7TP w 1:72 kosztuje 30zł w 1:35 26 zł. A do tego robocizna - to co zostanie ma prawdziwy czołg.
Gdyby zebrało się 100 chętnych, którzy od maja do września zadeklarowali się i wpłacali na czołg po 30 zł miesięcznie to akurat byłoby 15000 zł. Ja bym w to wchodził.
A jeśli już szukać sponsora to może coś wyciągnąć od firmy Mirage Hobby (chyba całkiem spora firma), który robi modele jedno- i dwuwieżowych 7TP w obu skalach - z 7TP żyją - mogliby się dołożyć, tym bardziej, że medialny sukces rekonstrukcji pewnie im się korzystnie odbije na sprzedaży. Gdyby się do tego pojawili jako jeden ze sponsorów, to jeszcze by sobie reklamę zrobili i to u grupy docelowej swoich modeli.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora PATRON 21:02 02-06-2009

Tak sobie myślę ,że model to super ,ale czy starczy czasu.??
Bo od pomysły do realizacji zamówienia to długa droga, długaaa.Może po prostu wersja drukowana ? Kto chce wpłacić to i tak wpłaci i wystarczy mu satysfakcja sama w sobie, a np. wydrukować podziękowanie z podpisami i Waszym logo.Drukarkę napewno Macie a o ozdobny papier nie trudno.Do zastanowienia ,a niestety czas tyka.
Pozdrowienia

andronicus koszty wcale nie są tak duże skoro Czołgi świata" wraz z książeczką opłaca się sprzedawać po 20 zł myślę, że tu czas gra większą rolę. Ale 7 TP, mimo że mam już swoje sklejona, to za 50 bym kupił jako cegiełkę. Może dystrybucją zainteresowały by się sklepy modelarskie?

W sprawie finansowania to warto jeszcze zrobić album fotograficzny do kupienia oraz dokumentację techniczną 7 TP.
Na pewno kupią to modelarze bo literatura jest w tym temacie uboga.Na pewno kupią to pasjonaci i poszukiwacze bo nadal można natknąć się na części 7 TP ale nie wszyscy i nie wszystkie części są w stanie rozpoznać.Opracowanie rzetelnej dokumentacji technicznej może również posłużyć do wykonania repliki 7 TP żeby nie było takiego cyrku jak w przypadku wozu pancernego wz.29.W przypadku druku dość dużej ilości egzemplarzy cena nie musi być zaporowa.A im więcej osób kupi tym większy zarobek i zasilenie konta odbudowy czołgu.

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie