matp7mef Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Piękne wyróżnienie dla Projektu 7tp. Ale wracając do odbudowy to jak w końcu jest z ta skrzynią i silnikiem? Teraz posiadając takie znajomości" może uda sie pozyskać elementy 7tp z MWP np. oryginalna blaszkę z wieży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 mat7mef , ale o co chodzi z tą skrzynią i silnikiem ? a blaszka z MWP jest MWP i nic nam do nie ....mamy swoją :-)PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Nareszcie Pan Prezydent się do czegoś przydał ;)Panowie, gratulacje!Czy brakujące ogniwo do gąsienicy się znalazło?Macie oryginalną blachę do wieży???Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 17:22 19-02-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matp7mef Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Z tego co wiem to blachy wieży były dorabiane (boczne)a przynajmniej jedna taka oryginalna jest w MWP... Kilka ogniwek też tam było;]Taka instytucja jak MWP powinna sama wyjść z inicjatywą pomocy w tym projekcie ale to długa bajka pewnie, i polskie realia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Gratulacje .Wasza determinacja i zacięcie jest godna pozazdroszczenia i jest drogą dla innych.A zainteresowanie Prezydenta może oświeci innych władnych,nie tylko w tym co WY ROBICIE.Jeszcze raz gratulacje. Pozdrawia Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andypandy Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Witam! Jestem tu nowy, ale z zainteresowaniem śledzę poczynania przy projekcie dzięki programowi Było nie mineło. W którymś z odcinków widziałem panów pracujących w koszulkach z wizerunkiem czołgu i napisem projekt 7TP i tak sobie pomyślałem czy można je gdzieś kupić. Taka koszulka to jest dobra promocja i może również służyć do pozyskiwania środków na odbudowe. Czy ktoś coś wie o tym? Z góry dziękuje za odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Panowie cieszy bardzo ze Pan Prezydent wspiera projekt pewnie się wszyscy cieszą, ale skąd u diabła ten silnik i skrzynia biegów u Was ukradliście, wykopaliście, kupiliście? Uchylcie rąbka tajemnicy. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Saurer może ze Szwajcarii?? Tylko co ze zmianami dokonanymi na tym silniku przez polskich inżynierów?A skrzynia - to jest cud po prostu podejrzewam, że FWP ma wehikuł czasu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 silnik widoczny na zdięciu to na 100% OM 352 (353) z Mercedesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 A do kogo należny Saurer od lat? :)))))))))))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 to że Daimler-Benz wykupił kiedyś tam Saurer-a nie ma nic do tego :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 dobra Panowie , tak bez żartów ...w tej chwili zakupiliśmy silnik zastępczy Mercedesa, docelowo jest namierzony SAURER, ale terminy ustalone z instytucjami wymagają od nas zastosowania silnika zastępczego , potem d9ocelowo będzie saurer z przeróbkami...PATRON FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 No to jest zaj....ta informacja trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Bez urazy PATRONIE, ale z tym silnikiem to trochę niepoważnie wyszło. Najpierw uchylasz rąbka tajemnicy", że jest silnik do 7TP. Następnie tradycyjnie wyrażasz głęboką wdzięczność Braciom za ieocenioną pomoc w sprawie silnika", co sugeruje że macie dzięki nim coś bliskiego oryginałowi, ale pod byle pretekstem odmawiasz zapodania zdjęć. Następnie ktoś bardzo obeznany w temacie silników zauważa, że to nie jest Saurer tylko coś innego. No to odpowiadasz, że to silnik zastępczy...A nie można było tak od razu - kupiliśmy zastępczy silnik Mercedesa, proszę oto fotki, ale to tylko prowizorka bo docelowo będzie Saurer. Tyle i tylko tyle!Projekt 7TP jest sam w sobie na tyle fascynujący, że my tu wszyscy trzymamy za niego kciuki i nie możemy się już doczekać września aby go zobaczyć na chodzie. Więc takie gierki" w starym stylu są zupełnie niepotrzebne...Pozdrawiambalans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 balans , niestety ale jakoś się tak porobiło że w dzisiejszych czasach pojawiła się konieczność stsowania niedomówień celem ochrony dalszych postępów przy działaniach fundacji .....cóż kiedyś było łatwiej o szczerość, dzisiaj trzeba walczyć o prawdę, bo prawda jest poddawana wątpliwość i trzeba jej BRONIĆ.PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Kurde PATRON ale to zabrzmiało jak by ktoś czatował z dźwigiem na 7TP za płotem i chciał Wam go zabrać :) Osobiście zgadzam się z kol. alans" ale żeby trochę rozładować atmosferę, wrzucam fotkę mojego modelu 7TP - wnętrze. Zastrzegając od razu, że różni się nieco od standardowego 1wieżowego bo to wnętrze 7TP plot (2x20mm). Więcej tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=11363&postdays=0&postorder=asc&start=270Pozdrawiam 7TP maniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 No i fotka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Ja myślę, że problem silnika" wynika raczej ze spraw związanych z finansowaniem, dotacjami, ich wygasaniem itp. Każdy, kto korzystał z publicznych pieniędzy i potem to rozliczał wie, że w przepisach zapisane są różne absurdy, które trzeba (uczciwie i z sensem) obchodzić. I nie ma w tym nic nagannego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Panowie ruszyło się coś w temacie?Jak idą postępy prac?Pozdrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Mam dziwne wrażenie,że coraz więcej forumowiczów zaczyna się czepiać FWP o szczegóły, nie wiem, może to przez to, że nikt nie wierzył, że się Im uda!!!! Może to naiwne,ale dla mnie sam fakt podjęcia odbudowy i ewentualnie możliwość zobaczenia 7ki jest magiczna", a jeszcze w akcji z tankietkami !!!!!!!! I nie ma większego znaczenia czy silnik jest oryginalny ,czy od żuka" np..I nie dziwię się przedstawicielom FWP, że się irytują na krytykę. Nikt przed nimi tego nie robił i pewnie nie będzie,a jeśli tak to nic nie piśnie, bo szlag go trafi jak przeczyta przytyki. Nie jestem znawcą echniki wrześniowej"ale doceniam to co FWP robi dla Nas miłośników!!!Dziękuję!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 ... wiec na klęczki i czekać:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 WitamAktualnie dorabiane są wszystkie częsci pomiedzy skrzynią biegów a sprzęgłami bocznymi,regenerowane obudowy sprzęgiełbocznych,oś głowna mocowanie skrzyni biegów i kół napędowych.Zdjęcia wkrótce.pozdrawiampanzergrzesFWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 A ja mam pytani Patron udało Wam się pozyskać koło od 7 to co było prezentowane na forum :) miło by było jak by wam się udało !!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomignac Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 2 gąsienice do T 26 + 8 ogniw luzem ; cena 30 000 rubli; odbiór własny w Smoleńsku; jak by co to mogę skontaktować się z właścicielem. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Prosze o pilny kontakt 0503 630 698 oddzwonie!!!!projekt7tp@o2.plpozdrawiam i dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.