abcd Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Expressowo stawia na nogi po zatruciu alkoholem etylowym (zwanym potocznie kacem) kroplówka z 250 ml. płynu wieloelektrolitoweg (sód,potas itp)+ glukoza,jednak do tego zabiegu należy mieć znajomą pielęgniarkę i tolerować wkłucia dożylne.
8total4 Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 iigła.. afeee :)ale skoro mówisz ze dobre - chetnie bym przetestowal.stawia na nogi??pzdr!!
abcd Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Metoda to sprawdzona i skuteczna,jednak wskazana jest jak nadmieniłem przy jej stosowaniu obecność siły fachowej czyli pielęgniarki lub lekarza.
herbstnebel Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 zdarzają się takie rzeczy w Polsce. Znajomy - piątek impreza, sobota rano zebrany przez karetkę - 5,5 promila, poniedziałek 8.00 siedzi na lekcji ;)
Kurt Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Heheh współczuję, osobiście nie piję alkoholu ale co za tym idzie i nie donoszę jak to zwykle się rozumowało za czasów .... :Dpozdrawiam Kurt
Swiety82 Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Nie pijcie alkoholu... radzę dobrze.... źle robi na zdrowie... ehhh, niedobrze mi..........
jr400678 Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 jesli nie chcesz miec kaca jak sie spiles i kladziesz sie spac to wez sobie tabletke na bol glowy obojetne co ap.. parac.. alb co kolwiek i popij duza iloscia wody tyle kaca nie bendziesz mial.
herbstnebel Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 A ja mam taką radę bardzo prostą tanią i na zdrowie.Trochę się dowitaminizować przed piciem i pomaga, naprawdę jakoś łagodzi objawy! Listem rutinoscorbinu, witaminki c albo najlepiej ten cały komplet" z tęczą co to reklamują w tv, od witaminy a do żelaza. Ot i cała filozofia, ach - i naćpać się trochę przed piciem coby tabletkami nie rzy... pluć ;)
Pas Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Tak czytam i się zastanawiam, czy wszyscy co tu piszą mieli kiedyś kaca. Przed snem, czy tam zaraz po piciu, wypić 3/4 szklanki ciepłej wody wymieszanej z 3-4 łyżkami miodu (ulepek się robi zaj*** słodki ale trzeba się przełamać i wypić) i idziemy lulu. Rano nie powinno telepać, ale dla spokojnośći dwie tableteczki Alka Seltzer i jest ok. Sprawdzone w bojach.Pzdr - P.
kokesh Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 KAC,bo świństwa pijecie ,wódę z piwem mieszacie ,myszowate Angielskie trunki w siebie wlewacie tfuuuuu . A można przecież inaczej, zdrowiej i po Bożemu , wystarczy wsiąść pięć kilo gruszek bergamutek ......................... Pozdro...
Dziej Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Na kaca - sucha bułka i robota.(memłasz, memłasz ślina gęsta, kac ma dobre warunki żeby dogryźć człowiekowi i szybko mija)Klina nie polecam, może rozochocić.Glukoza dożylnie pomaga(tylko świeża otwarte i niezużyte opakowanie wyrzucić)A najlepiej pić z umiarem, nie ma kaca.
abcd Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Przeglądając strony w sieci znalazłem następujące kuriozum : ¨W dawnych czasach na kaca stosowane były sowie jajka, są one źródłem cysteiny, która potrzebna jest do tworzenia glutationu, łagodzącego działanie wolnych rodników. Powstają one przy nadmiernym spożyciu wyskokowych trunków ¨ poblem w tym skąd brać obecnie taki delikates.
tombspider Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Ja podczas picia przepijam soczkami Multiwitamina" - najlepiej jakiś gęsty wybrać. Dobrze jest też na kilka godzin przed imprezą wypić jakąś witaminę C, to wtedy, nad ranem, ból głowy nam nie straszny :)Pozdrawiam
DJ MHz Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Gniewkos4 chłopa + 2 dziewczyny + 1 chłop co przyszedł później.W południe we 3 na każdego poszło 8 piw, po 21 pójście do znajomego z 3 flaszkami (żubrowa i 2 inne niezbyt dobre) + do tego własne wino 3 letnie jabłkowe. po 1, koniec zapasów trzeba było pójść po pare piw. Po 3 w nocy zostało jeszcze pół flaszki 750 ml, którą sam wypiłem bo co ma się marnować. Stałem na nogach prosto, wkońcu trzeba było odprowadzić kilku do domu bo sami by nie doszli. Polacy jak Ruscy, mają mocny łeb.
Vis 35 Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 Ja po piciu(przed położeniem się spać) zjadam troszkęm miodu słyszałem że to łagodzi objawy kaca do około 50% sprawdziłem i działa pozdrawiamVis
stedke Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 a ja teraz z innej beczki o wlasciwosciach leczniczych wodki :)wczoraj caly dzien umieralem po ostatnim wypadzie.tz wszystkie miesnie i kosci mnie tak bolally ze myslalem iz odpadaja od reszty ciala,mialem dreszcze,zimno,no i chyba goraczke.wieczorem przyszedl kolega z 0,5 Polskiej" no i ja zrobilismy...spalem od 23 do 10 rano dzis, obudzilem sie i jedyny objaw tego ze wczoraj tak sie czulem to to iz cala koszulka w ktorej spalem byla mokra od potu.wiec alk nie tylko szkodzi ale i pomaga w naturalnej medycynie :PPozdro
Gniewkos Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 Oj bajki kolego DJ MHz piszesz, raz 3-4 osoby raz 7 osób.Cztery osoby do picia, a siedem to kolosalna różnica, no i tyle czasu w dodatku moje wyliczenia były na imprezę 6h. pozdro
DJ MHz Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 Dlatego napisałem nawet 5 flaszek może pójść na 3-4 osoby, a z tego można rozumieć, że i więcej mogło być. A wogóle co to za dyskusja co, kto, ile pije :). Może się powymieniamy doświadczeniem i napiszemy co polecamy?
Gniewkos Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 To ja polecam mam super przepis własnej konstrukcji, który opracowałem z moim kumplemUwaga pić tylko w warunkach polowych, tj. ulica, park, plaża i inne wg. wyboru:)potrzebny asortyment:-0,5L CocaColi w plastikowej butelce jak się kupuje w sklepie!! -100ml rumu (kupić małą setkę!!!)-pól cytryny średniej wielkościprzygotowanie:)1.otwieramy colę, wypijamy troszkę lub odlewamy jak bez % przez gardło nie przechodzi:D2.wlewamy setę rumu do środka3.my zawsze kupujemy cytrynkę w sklepie Ż... bo jest tam miła pani, po zakupie prosimy ją aby przekroiła nam cytrynę na pół:) wciskamy pół cytrynki do środeczka4. Zamykamy i delikatnie mieszamy:)Gotowe!Proporcja idealna wspaniały smak i aromat i można pić gdzie się chce bo się nikt nie przyczepi:)pozdro!
stedke Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 impreza meska:5 litrow wódy, litr zapitki.Impreza damska 5 litrów zapitki,pół litra wódy :D
esterendensen Napisano 31 Październik 2008 Napisano 31 Październik 2008 Ja mam powazniejszy problem.Mieszkam i pracuje w Dubaju,a jak wiadomo w krajach arabskich alkohol jest zabroniony.Jednak ze wzgledu na duza ilosc przyjezdnych alkoholikow mozna miec specjalna licencje na posiadanie i spozywanie alkoholu.Wlasnie sie ubiegam o jej wydanie....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.