kopacz09 Napisano 1 Październik 2008 Autor Napisano 1 Październik 2008 witajcie , wiem z opowiadań , że na bagnach jest zakopany czołg . chyba tygrys , komu zgłosić , jak go wyciągnąć ?pomocy , ponoć z całą załogą .
MAJKI Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 gdybym z opowiadań z każdego miejsca wytargal Tygrysa to miałbym juz całą Dywizję......:-(
wm71 Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 Troche za późno jest na takie żarty!Ale jutro pewnie napisze troche ludzi i będzie jakies zamieszanie,a pewnie o to ci chodzi kopacz09?!
Trooper85 Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 W 99% przypadków czołg zakopany/utopiony w bagnie/utopiony w stawie to:A. miejscowa, niczym nie poparta legenda (zawsze Tugrys", w ostateczności pantera", jeśli samolot to Messerschmitt, obowiązkowo sprzęt musi być niemiecki).B. Czołg faktycznie był. Wszyscy pamiętają jak z wody wystawał, jak się jako dzieciaki na nim bawili. Niestety jakoś nikomu w pamieci nie pozostaje to, że w latach '50 czy '60 czołg powrócił do matki hutyAle... zawsze pozostaje ten 1%. Nie można z góry odłożyć każdej takiej historii między bajki. Coś ta sie w końcu czasem wyciąga :)
traper6 Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 Ręce mi opadają. Zostaw ten czołg w bagnie i niech tam sobie dalej siedzi.Wklep w wyszukiwarkę Odkrywcy zatopiony czołg" i poczytaj.Potem już będziesz wiedziec co robić.Ale najpierw ostygnij... :-)
marecki. Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 a w jakim rejonie polski to bagno ma być ?jak daleko sam od tego miejsca mieszkasz ?skąd pochodzą informacje o tym zdarzeniu ??
desmo_sm Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Acer, to nie siewnik to kombajn do agrestu razem z synem sołtysa na wuesce.
ArekBMW Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 No ja tam nie wiem dlaczego Wy sie śmiejecie, przecież to nic innego jak tylko kolejny przykład na wykonanie słynnego rozkazu dla wszystkich niemieckich dywizji pancernych...a brzmiał on: Wjechac na terytorium Polski, znaleźc najbliższy zbiornik wodny i zatonąc" potem dodano jeszcze tajną klauzule dla załóg, brzmiała ona Tonąc efektownie, najlepiej w towarzystwie wiejskiej gawiedzi, w miare możliwości ustawic lufe tak, aby wystawała przy niskim stanie wody..."
ArekBMW Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 ps. nawet nie Pytajcie jak dotarłem do tak tajnych rozkazów...;-)
Catadero Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Wśliznąłeś się przez wystającą z bagna lufę do wnętrza, zapukałeś w zaryglowany zamek i na stanowcze aufmachen!" zostałeś wpuszczony do środka?C.
gwiazda1010 Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Żeby zostać użytkownikiem forum powinien obowiązywać jakiś minimalny wiek. Naprawdę :-)))))) bo za niedługo będzie to forum typu poczytaj mi mamo".
czerkies Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Ludzie jeżeli macie pisać takie głupoty i naśmiewać się z chłopaka, to lepiej nic nie piszcie, bo jak ktoś z zewnątrz przeczyta wasze posty to pomyśli że na forum siedzi banda debili, dla których nie liczy się sens, a fakt żeby cokolwiek napisać i w ten sposób zaznaczyć swoją obecność...WSTYD
Swiety82 Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Oto i nasze forumowe gwiazdy, jak zwykle do wyśmiewania pierwsi! Gratulacje Panowie! A kopacz09 najpierw ustal czy tam coś jest, dopiero potem dawaj wątki na forum. Inaczej kończą w Towarzyskich, ew. kłódka i po zawodach.
Rujewit Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 ArekBMW .. trochę w tym prawdy jest ;]
ArekBMW Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 A kto tu sie śmieje...rozkaz to rozkaz, chłopy przyjechali, znaleźli bagno i zatoneli, zresztą Rujewit potwierdził to dokumentacją fotograficzną. :) ...Catadero...było znacznie gorzej przechowywali raportówke w klatce z wielkim gorylem...całe szczęście miałem ze sobą mydło....;)
zbyniek Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Może i leży w bagnie czołg,ale na pewno nie tygrys.pozdr
viking35 Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Podejrzewam że chodzi o tego młodego tygryska który wyszedł na świat niedawno we Wrocławskim ZOO
herrmateuss Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Ja tez znalazlem czołg prowdopodobnie tygrys nawet lufa wystaje tylko zlomiarze za.... hamulec wylotowy. Do tego wiem gdzie zatopione jest w bagnie unikatowe BMW Sahara (bak kompletnie wysechł)wyprodukowane we świdniku z koszem (na smieci). A teraz poprosze zdjecie miejsca w ktorym czołg leży bo ja golosłowny nie jestem i fote zamiesciłem.
NP Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Rujewit czy wiesz coś więcej na temat pochodzenia zdjecia zamieszczonego przez Ciebie. Czy to jest działo samobieżne z Jeziora Luterskiego?
szelo107 Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 dajcie spokój może jest naprawde i co wtedy zrobicie.
kopacz09 Napisano 2 Październik 2008 Autor Napisano 2 Październik 2008 magnometr zobaczył go " z odległości 30 metrów .przedmiot powyżej 20 ton , historia pasuje , ot i wszystko
arci Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 A u mnie była legenda o zatopionym samolocie w jeziorze Messerschmitt, i okazało się to prawdą więc sie panowie nie nabijajcie w każdej legendzie jest ziarnko prawdy.Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.