Skocz do zawartości

czołg w bagnie sensacja ! ! !

kopacz09

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witajcie , wiem z opowiadań , że na bagnach jest zakopany czołg . chyba tygrys , komu zgłosić , jak go wyciągnąć ?
pomocy , ponoć z całą załogą .
Napisano
Troche za późno jest na takie żarty!
Ale jutro pewnie napisze troche ludzi i będzie jakies zamieszanie,a pewnie o to ci chodzi kopacz09?!
Napisano
W 99% przypadków czołg zakopany/utopiony w bagnie/utopiony w stawie to:
A. miejscowa, niczym nie poparta legenda (zawsze Tugrys", w ostateczności pantera", jeśli samolot to Messerschmitt, obowiązkowo sprzęt musi być niemiecki).
B. Czołg faktycznie był. Wszyscy pamiętają jak z wody wystawał, jak się jako dzieciaki na nim bawili. Niestety jakoś nikomu w pamieci nie pozostaje to, że w latach '50 czy '60 czołg powrócił do matki huty

Ale... zawsze pozostaje ten 1%. Nie można z góry odłożyć każdej takiej historii między bajki. Coś ta sie w końcu czasem wyciąga :)
Napisano
Ręce mi opadają. Zostaw ten czołg w bagnie i niech tam sobie dalej siedzi.
Wklep w wyszukiwarkę Odkrywcy zatopiony czołg" i poczytaj.Potem już będziesz wiedziec co robić.
Ale najpierw ostygnij... :-)
Napisano
No ja tam nie wiem dlaczego Wy sie śmiejecie, przecież to nic innego jak tylko kolejny przykład na wykonanie słynnego rozkazu dla wszystkich niemieckich dywizji pancernych...a brzmiał on: Wjechac na terytorium Polski, znaleźc najbliższy zbiornik wodny i zatonąc" potem dodano jeszcze tajną klauzule dla załóg, brzmiała ona Tonąc efektownie, najlepiej w towarzystwie wiejskiej gawiedzi, w miare możliwości ustawic lufe tak, aby wystawała przy niskim stanie wody..."
Napisano
Wśliznąłeś się przez wystającą z bagna lufę do wnętrza, zapukałeś w zaryglowany zamek i na stanowcze aufmachen!" zostałeś wpuszczony do środka?
C.
Napisano
Ludzie jeżeli macie pisać takie głupoty i naśmiewać się z chłopaka, to lepiej nic nie piszcie, bo jak ktoś z zewnątrz przeczyta wasze posty to pomyśli że na forum siedzi banda debili, dla których nie liczy się sens, a fakt żeby cokolwiek napisać i w ten sposób zaznaczyć swoją obecność...WSTYD
Napisano
Oto i nasze forumowe gwiazdy, jak zwykle do wyśmiewania pierwsi! Gratulacje Panowie!

A kopacz09 najpierw ustal czy tam coś jest, dopiero potem dawaj wątki na forum. Inaczej kończą w Towarzyskich, ew. kłódka i po zawodach.
Napisano
A kto tu sie śmieje...rozkaz to rozkaz, chłopy przyjechali, znaleźli bagno i zatoneli, zresztą Rujewit potwierdził to dokumentacją fotograficzną. :) ...Catadero...było znacznie gorzej przechowywali raportówke w klatce z wielkim gorylem...całe szczęście miałem ze sobą mydło....;)
Napisano
Ja tez znalazlem czołg prowdopodobnie tygrys nawet lufa wystaje tylko zlomiarze za.... hamulec wylotowy. Do tego wiem gdzie zatopione jest w bagnie unikatowe BMW Sahara (bak kompletnie wysechł)wyprodukowane we świdniku z koszem (na smieci). A teraz poprosze zdjecie miejsca w ktorym czołg leży bo ja golosłowny nie jestem i fote zamiesciłem.
Napisano
Rujewit czy wiesz coś więcej na temat pochodzenia zdjecia zamieszczonego przez Ciebie. Czy to jest działo samobieżne z Jeziora Luterskiego?
Napisano
A u mnie była legenda o zatopionym samolocie w jeziorze Messerschmitt, i okazało się to prawdą więc sie panowie nie nabijajcie w każdej legendzie jest ziarnko prawdy.Zdrów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie